۰ نفر
۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۲۰:۵۲

طی دولت هشتم رشد درآمدهای غیر نفتی به 401 درصد رسید درحالیکه در دولت نهم شاهد کاهش 36 درصدی این درآمدها هستیم

علی پاکزاد

آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد کسری تراز عملیاتی دولت که مقایسه درآمدهای غیرنفتی با هزینه‌های جاری دولت است طی عملکرد سه سال و نه ماهه دولت نهم بالغ بر 57 هزار میلیارد تومان کسری داشته است. مقایسه دوره‌ای تراز عملیاتی دولت‌های هفتم تا نهم گویای آن است که جمع کسری تراز عملیاتی یا در آمدهای غیر نفتی دولت نهم به تنهایی 3/9 هزار میلیارد تومان بیشتر از جمع کسری دولتهای هفتم و هشتم بوده است. بررسی آمارها نشان می‌دهد طی دوره 12 ساله 76 تا 87 بالاترین کسری تراز عملیاتی دولتها در سال 85 اتفاق افتاده است که در این سال رقم کسری معادل 4/18هزار میلیارد تومان بوده است و کمترین کسری تراز عملیاتی معادل 9/1 هزار میلیارد تومان بوده که مربوط به سال 76 است. بالاترین رقم هزینه جاری دولتها مربوط به سال 86 است که در این سال هزینه جاری دولت نهم در اولین سال فعالیتش به رقم 77/59 هزار میلیارد تومان رسیدو پایین‌ترین هزینه جاری نیز مربوط به سال 76 است که در این سال کل هزینه‌های جاری دولت معادل 49/4 هزار میلیارد تومان بوده است.

 مقایسه هزینه‌های جاری دولت‌ها در سال 76 با همین رقم در سال 86نشان‌دهنده رشد 99/836 درصدی هزینه‌های جاری دولت است که گویای رشد نجومی اندازه‌های دولت‌های ایران طی تنها 11 سال است البته با در نظر گرفتن آنکه بخش عمده‌ای از هزینه‌های جاری دولت را دستمزد تشکیل می‌دهد این مسئله خود گویای رشد دستمزد کارکنان دولت در مقابل کارمزد نیروی کار بخش خصوصی نیز هست. مقایسه درآمدهای غیرنفتی دولت نیز طی دوره مورد بررسی نشان می‌دهد بالاترین میزان درآمدهای غیر نفتی دولت در سال 84 با رقم 7/46هزار میلیارد تومان بوده است و کمترین درامد غیر نفتی دولت مربوط به سال 76 با رقم 59/2 هزار میلیارد تومان بوده است. لازم به ذکر است میزان درآمدهای غیر نفتی در پایان دوره دولت هفتم معادل 9/104 درصد رشد داشته است این رقم در دولت هشتم معادل2/401 درصد بوده است و در دولت نهم بدون احتساب آمارهای نه ماهه سال 87 معادل 1/36 درصد کاهش داشته است که این نشان می‌دهد بر خلاف ادعای دولت نهم درآمدهای غیر نفتی دولت که شامل درآمدهای مالیاتی نیز هست نه تنها افزایش نداشته است بلکه طی فعالیت این دولت روندی نزولی داشته است.

 

 

آمار‌سازی ناشیانه
بر خلاف ادعای یک سایت نزدیک به دولت مقایسه آمارهای نه ماهه منتهی به آذر ماه سال 86 و 87 نیز نشان می‌دهد هزینه‌های جاری دولت از 6/31 هزار میلیارد به 3/41 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که نشان از رشد 6/30 درصدی دارد در حالی که سایت مذکور روزجمعه خبر از صرفه جویی 13 درصدی در هزینه‌های جاری دولت طی ده ماهه منتهی به دی ماه دولت داده بود ودر خبر ذکر شده است: «تازه‌ترین آمار منتشر شده بانک مرکزی نشان می‌دهد، هزینه‌های جاری دولت طی 10 ماهه سال گذشته به 44 هزار و 688 میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که طبق قانون بودجه سال 87 کل کشور، رقم هزینه‌های جاری مصوب ده ماهه بیش از 57 هزار و 760 میلیارد تومان بوده است، بنابراین دولت طی این مدت بیش از 13 هزار میلیارد تومان کمتر از رقم مصوب بودجه خرج کرده است». اگر چه به ظاهر به نظر می رسد دولت هزینه های جاری خود را کاهش داده است ولی در عمل مقایسه دوره ای این هزینه ها با مدت مشابه با سال 86 نشان می دهد میزان هزینه جاری دولت بیش از نرخ تورم رسمی افزایش داشته است. صرف هزینه کمتر از ارقام مصوب بودجه نیز ناشی از کسر بودجه ای است که دولت در سال جاری با آن دست به گریبان است ومجبور است  کمتر از هزینه های مصوبی هزینه کند که در مقایسه با سالهای قبلی رشد های نجومی داشته اند.

هزینه‌های جاری دولت

کد خبر 7922

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • --- IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۸۸/۰۲/۱۹
    0 0
    چه عکس خوشگلی
  • كارشناس ارشد اقتصاد IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۸۸/۰۲/۱۹
    0 0
    واقعا خيلي زشته براي يك سايت كه ادعاي حرفه اي گري داره اين طوري ارقام اقتصادي مقايسه شوند. مگر مقايسه هزينه ها مقايسه توليد هويج است كه مقدار آن را در ساليان مختلف حساب كنند. براي مقايسه قيمتها اولا آن ها را به قيمت ثابت محاسبه مي كنند. ثانيا در مورد موضوعي چون هزينه هاي جاري،آنچه مهم است نرخ رشد هزينه هاي جاري است كه اتفاقا عامل افزايش تورم و بزرگ شدن دولت،"نرخ رشد هزينه هاي جاري" است. توصيه مي كنم اول اقتصاد بخوانيد بعدا مطلب اقتصادي بنويسيد!
  • علی پاکزاد IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۸۸/۰۲/۱۹
    0 0
    تشکر از اظهار نظر کارشناس ارشد اقتصاد آنچه به عنوان نرخ رشد در تیتر مطلب بیان شده است مربوط به نرخ رشد پایان دوره است و با در نظر گرفتن این مطلب در صورتی که شما حتی مبنای محاسبه را قیمت های ثابت در نظر بگیرید بازهم با توجه به اینکه نرخ تورم طی دوره مورد اشاره 800 درصد رشد نداشته است بازهم ارقام مربوط به هزینه های جاری دولت رشد نجومی خواهد داشت. در صورت نیاز به تشریح بیشتر با ایمیل من تماس بگیرید.خوشحال خواهم شد.
  • سعيده. اتفاقاً كارشناس ارشد اقتصاد IR ۰۴:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۲
    0 0
    دوست كارشناس ارشد محترم همانند بسياري از كارشناسان ارشد رفتار نكنيد. بحث بر سر جاري و واقعي نيست. كافي است ارقام هزينه جاري را با هدف برنامه چهارم مقايسه كنيد. در سال 1384، 149 درصد، در سال 1385، 172 درصد، در سال 1386، 157 درصد و در سال 1387، 91 درصد رشد هزينه هاي جاري نسبت به هدف برنامه وجود دارد. اين آمارها از گزارش محرمانه اي است كه تنها ديوان محاسبات آن را منتشر مي كند. البته اگر نفرماييد كه برنامه چهارم توطئه بيگانگان بود و...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین