دینانی با اشاره به مهجوریت سهروردی در تاریخ گفت : متاسفانه، شیخ اشراق به عنوان یک فیلسوف در تاریخ ما مهجور و مغفول مانده، تا آنجا که برخی همچون "حاجی سبزواری" از وی با عنوان شیخ مقتول یاد می کنند، در حالی که سهروردی در حلب به شهادت رسیده است. "
دبیر علمی همایش بزرگداشت سهروردی در ادامه افزود : " ما تاریخ خود را رها کرده و به بررسی اتفاقات و جریانات فکری در آن نمی پردازیم، اما غربی ها در تاریخ سیر می کنند. در صورتی که در ابتدا حکمت متعلق به ایران و هند و چین بوده و در غرب تنها شهر آتن از حکمت برخوردار بوده است. "
وی همچنین اظهار کرد : " با توجه به قدمت فلسفه و حکمت در ایران، وظیفه داریم جایگاه درستی از فلسفه ایرانی و اسلامی به جهان ارائه دهیم. برگزاری همایش روز جهانی فلسفه فرصت خوبی برای برقراری ارتباط بیشتر با اندیشمندان دیگر کشورها و آشنا کردن آنها با داشته های خودمان است. بی اغراق می توانم بگویم امثال سهروردی و علامه طباطبایی در هیچ یک از کشورهای اسلامی وجود ندارند و سهروردی از آشناترین فیلسوفان ما به قرآن است. "
دینانی در مورد نبود اثر مهمی درباره سهروردی عنوان کرد : " جای تاسف است که پس از گذشت 8 قرن کتابهای بسیار اندکی در مورد وی نوشته شده و اولین کتاب مفصل درباره سهروردی را بنده تالیف کرده ام. همچنین باید بگویم هانری کربن حق بزرگی بر گردن ما دارد چرا که وی با انتشار کتابهای سهروردی در اروپا غرب را با اندیشه های وی آشنا کرد."
نظر شما