۲۲ روز از زمان شروع بحث تابلوهایی با عنوان ممنوعیت ورود ساز به پارکها که در ایسنا مطرح شد، میگذرد و حالا بعد از گذشت این زمان، نوشتههایی با عنوان «خواهشمند است از به همراه آوردن آلات موسیقی، قلیان، حیوانات (سگ و ...) و برپایی چادر در سطح محوطه بوستان جداً خودداری فرمایید.» از روی همهی تابلوها با رنگ سفید پاک شد.
یکی از نگهبانهای پارک جمشیدیه در این زمینه به ایسنا گفت: «حدود چهار روزی میشود که به دستور پیمانکار مربوطه تمام این تابلوها با رنگ سفید پاک شدهاند. نمیدانم دقیقا چه اتفاقی افتاده است اما به نظر میرسد کنار هم قرار گرفتن ساز، سگ و قلیان حاشیههایی را به وجود آورده بود که چنین دستوری صادر شد.»
با وجود آنکه زیر نوشته روی این تابلوها عنوان پلیس پارک ثبت شده بود، اما نگهبان پارک اعلام کرد: «این تابلوها به دستور پلیس کوهستان نصب شده بود!»
نوشته روی این تابلوها با واکنشهایی از سوی هنرمندان موسیقی نیز همراه شد. اما اولین واکنش را حمیدرضا نوربخش ـ مدیرعامل خانه موسیقی ـ در این باره مطرح کرد و آن را توهین بزرگی به اهالی موسیقی دانست و قول داد که این مساله را پیگیری کند؛ البته به نظر میرسد پیش از پیگیری مدیر عامل خانه موسیقی این مساله حل شده باشد.
حسن ریاحی ـ آهنگساز و سازنده سرود ملی ایران ـ دیگر فردی بود که به این تابلوها واکنش نشان داد. او که مدتی پیش به همراه دخترش به پارک جمشیدیه رفته بود، وقتی متوجه این تابلوها شده بود، ناراحت شده و عکسی از آن گرفته و به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت نشان داده بود.
حمیدرضا اردلان ـ آهنگساز ـ نیز در واکنش به این تابلوها، رفتارهای این چنینی به ویژه پررنگ کردن آن را مخرب دانست که نتیجه معکوسی به همراه خواهد داشت.
بعد از اظهارات علی ترابی ـ مدیرکل دفتر موسیقی ـ مشخص شد وجود چنین تابلوهایی در پارکها اصلا وجاهت قانونی ندارد. او اعلام کرد: «این گونه برخوردها اصلا ارزش قانونی ندارند و فقط مایه تأسف است. هیچ استناد قانونی را نمیتوان پیدا کرد که چنین نوشتههایی را توجیه کند و اگر کسی با ساز وارد پارک شد، بگویند به استناد این ماده قانونی تخلفی انجام داده است.»
بعد از واکنش مسوولان و هنرمندان حوزه موسیقی، عنوان آلات موسیقی با رنگ سبز از روی این تابلوها حذف شد. اما این موضوع همچنان از سوی اعضای شورای شهر واکنشهایی به همراه داشت و مجید فراهانی در توئیتی نوشت: «تبلیغ پلیس پارک مبنی بر ممنوعیت ورود ساز در پاکها قطعا تخلف است و در مصوبه شورا وجود ندارد که اگر کسی با ساز وارد پارک شد بگویند تخلف است.»
این موضوع مورد توجه رسانههای دیگر هم قرار گرفت و پیگیری برای اینکه دستور نصب این تابلوها را چه کسی صادر کرده است، مطرح شد. موضوعی که برای آن هیچ استناد قانونی وجود نداشت و بیانگر برخورد سلیقهای در این زمینه بود.
سرانجام الهام فخاری ـ رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران ـ ۲۴ مرداد ماه از اصلاح تابلوهای ورودی بوستانها که بر اساس آن ورود آلات موسیقی ممنوع است، خبر داد.
در نهایت طبق آخرین مشاهدات خبرنگار ایسنا، کلیات نوشتههای روی این تابلوها با رنگ سفید پاک شد و به نظر میرسد از این به بعد برای ورود ساز به پارکها مانعی وجود ندارد.
2323
نظر شما