به گزارش خبرآنلاین لرستان ، دکتر احمد مرادپور خواستار اقدامات کارشناسی و تهیه طرح های توجیهی به منظور به حداقل رساندن خسارت، در سطح جنگل ها و مراتع استان شد و تاکید داشت : جنگل های زاگرس نقش بسیار مهمی در فرسایش خاک، جلوگیری از سیلابها، تلطیف هوا و ... دارند.
در ادامه،مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به اینکه هدف از تشکیل این کارگروه، پیشگیری و مبارزه با آفات و بیماریهای جنگلی می باشد خاطرنشان کرد : به استناد بخشنامه ریاست محترم سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور مبنی بر ضرورت شناسایی مناطق آلوده و پیشگیری و جلوگیری از شیوع آفات و بیماریها ، این کارگروه تشکیل شده است.
25 درصد از جنگلهای لرستان مبتلا به زوال بلوط
شیرزاد نجفی عمده آفات و بیماری های جنگلی را پروانه برگخوار بلوط ، موریانه ، لورانتوس ( دارواش ) و زوال بلوط دانست و اظهار داشت : متاسفانه از مجموع ۱ میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار سطح جنگلهای استان، ۵۶۳ هزار و ۷۹۸ هکتار معادل ۲۵ درصد جنگلهای لرستان به بیماری زوال بلوط مبتلا هستند.
وی عمده علل این بیماری را ، پیر شدن درختان بلوط ، کم شدن بنیه درختان ، ریزگردها ، عدم زادآوری ، هجوم آفات مثل پروانه برگخوار و سوسک چوب خوار بلوط ، از بین رفتن کنترل کنندگان طبیعی مانند سنجاب و اُفت آبهای زیرزمینی دانست و بیان کرد : متاسفانه ۵۰ هزار هکتار از سطح جنگل های استان به آفت برگخوار بلوط مبتلا هستند.
این مقام مسئول تصریح کرد : این آفت از اواخر اسفندماه هر سال تا نیمه دوم اردیبهشت سال بعد به فعالیت خود ادامه میدهد و مناطقی مانند چگنی ، سپید دشت ،چم چیت ، بیشه ، شول آباد ، دادآباد و کهمان را آلوده کرده است.
طغیان آفت موریانه در سطح اراضی جنگلی
نجفی در خصوص هجوم موریانه نیز عنوان کرد: متاسفانه در چند سال گذشته شاهد طغیان آفت موریانه در سطح اراضی جنگلی خصوصاً در منطقه شورآب هستیم و یکی از اهداف این کارگروه ، اتخاذ تدابیر لازم به منظور کنترل این آفت بسیار خطرناک می باشد.
وی در خصوص بیماری نیمه انگلی لورانتوس در سطح جنگلهای استان نیز افزود : بخش عمده ای از جنگل های استان ، خصوصاً مناطق درب گنبد کوهدشت و دره نَصَب شهرستان خرم آباد به این آفت مبتلا شده اند.
گفتنی است که اعضای این کارگروه، دکتر احمد مرادپور معاونت عمرانی استاندار ، شیرزاد نجفی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، دکتر شاکرمی رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی استان ، احمدرضا ساتیاروند معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی،داریوش حیدری چگنی رئیس اداره آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی ، دکتر توکلی و خانم دکتر قربانی از محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ، رستم دالوند رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و حسنوند اداره کل محیط زیست استان می باشند.
46
نظر شما