براساس اظهارات فرید عامری ، قیمت فرآوردههای نفتی در حال حاضر ثابت است اما با اجرای پنج ساله هدفمند کردن یارانهها بتدریج این قیمتها به فوب خلیج فارس میرسند که در این صورت با توجه به قیمت سربار، قیمتهای متفاوتی برای فرآوردهها در نقاط مختلف کشور خواهیم داشت مانند گاز مایع با قیمتهای متفاوتی عرضه خواهند شد.
وی در حالیکه شرکت متبوعش امسال در لیست واگذاری ها به بخش خصوصی قرار گرفته است با این حال تاکید دارد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در لیست واگذاری قرار دارد اما هنوز زمان خصوصی شدن آن مشخص نشده است.
این مدیر نفتی همچنین از احتمال تبدیل فرایند قراردادهای شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با جایگاه داران خبر می دهد و تصریح می کند: در راستای خصوصی سازی شرکت، به دستگاههای اجرایی و تصمیمگیر پیشنهاد کردیم که فرآیند قراردادهای ما با جایگاهداران را از وضعیت کارمزدی به حقالعملکاری تغییر دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر 10 باب جایگاه جدید بنزین در تهران در حال احداث است گفت: جایگاه یک مرکز خدماتی است و متولی خدمات شهری نیز شهرداری است که بدون همکاری شهرداری امکان توسعه جایگاهها فراهم نیست.
وی افزود: در مکانهایی که بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده بدون استثنا پذیرفتهایم و مذاکرات مستمری را نیز با شهرداری تهران در زمینه احداث جایگاه داشتهایم چرا که عمده مشکل ما در رابطه با جایگاههای بنزین در تهران است.
وی با بیان اینکه 17 باب از جایگاههای تهران در یک ماه و نیم آینده پروژههای جدیدی را آغاز میکنیم گفت: حذف ساختمانهای اداری و افزایش محوطه سوختگیری جایگاهها از جمله این پروژههاست ه تا 10 درصد ظرفیت سوختگیری در تهران را افزایش میدهد.
عامری اضافه کرد: شهرداری تهران و نیروهای مسلح نیز برای تحویل زمین به ما اعلام آمادگی کردند و ما نیز مجوزهای لازم را در اختیار آنها قرار دادهایم که با اجرای این پروژهها در مجموع تا یک سال آینده ظرفیت جایگاههای تهران 15 تا 20 درصد افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: سال گذشته اجرای طرح بیآرتی در خیابان ولیعصر فروش دو جایگاه ما را تا حدود یک سوم ظرفیت کاهش داد و امسال هم در بزرگراه چمران در یکی از جایگاهها اتفاق مشابهی افتاد و این جایگاهها به نوعی با اجرای پرژههای شهری دچار مشکل ارائه خدمات شدند.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه ناوگان کشتیرانی در دریای خزر محدود است و امکانات سوخترسانی نیز در کشورهای حاشیه دریای خزر با قیمتهای پایین ایجاد شده است اظهار داشت: میزان کل مصرف ناوگان دریایی خزر روزانه کمتر از یک میلیون لیتر است که میزان بسیار پایین محسوب میشود و صرفه اقتصادی ندارد اما اگر بخش خصوصی اعلام آمادگی برای ارائه خدمات بانکرینگ داشته باشد به آنها مجوز میدهیم.
وی اظهار داشت: کیفیت بنزین روزانه کنترل میشود چنانچه به عنوان مثال در تهران روزانه از 10 جایگاه به صورت تصادفی نمونهبرداری میشود اما تخلفات بسیار محدودی در کشور دیده شده که با آنها نیز برخورد شده است و در عین حال موسسه استاندارد نیز در کنار آنها بر کیفیت بنزین نظارت میکند.
وی اضافه کرد: در مورد میزان عرضه هم کنترل به دقت انجام میشود و در زمینه دستکاری عمدی نازل برای کمفروشی در جایگاهها تقریبا موردی را مشاهده نکردهایم.
وی افزود: هر جایگاه حداقل ماهی یک بار کنترل میشود و در عین حال موسسه استاندارد هم پس از بازدیدهای مخصوص به خود برچسبهایی را بر روی نازلها نصب میکند.
عامری در ادامه اظهار داشت: بطور متوسط یک میلیون لیتر سوخت در روز به عراق صادر میشود که میزان قابل توجهی از برق تولیدی نیروگاههای عراق از سوزاندن همین سوخت تولید میشود.
وی گفت: به صورت موردی به کشور افغانستان هم نفت گاز و سوخت هواپیما صادر میشود که این کار توسط بخش خصوصی انجام شده و رو به افزایش است و در عین حال برای توسعه همکاریها نیز تلاش بیشتری انجام میدهیم.
وی اضافه کرد: نفت گاز و سوخت هواپیما با قیمتهای بین المللی به علاوه هزینههای بالاسری به افغانستان صادر میشود و به دلیل تفاوت قیمت صادرات با واردات برای ما صرفه اقتصادی دارد.
نظر شما