سهمیه تکمیلنشده ایثارگران نیز در 13رشته به صورت 50 درصد بومی و در سایر رشتهها 100درصد بومی محاسبه میشود.
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شده که در رشتههای مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی صنایع گروه آزمایشی ریاضی و فنی، در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در گروه آزمایشی علوم تجربی و در رشتههای حقوق، روانشناسی و حسابداری در گروه آزمایشی علوم انسانی، پذیرش بومی پس از کسر سهمیه 40 درصدی ایثارگران به صورت 60 درصد گزینش بومی و 40 درصد آزاد صورت میگیرد.
در صورت تکمیلنشدن ظرفیت اختصاصدادهشده به سهمیه ایثارگران، باقیمانده ظرفیت در این رشتهها به صورت 50 درصد گزینش بومی و 50 درصد آزاد به پذیرش داوطلبان اختصاص داده میشود. بر اساس اعلام سازمان سنجش، گزینش بومی رشتههای اعلامشده شامل کلیه گرایشهای مربوطه است.
گزینش در سایر رشتهها همچنان به روال سابق مصوب سال 69 بوده و پذیرش بومی پس از کسر سهمیه ایثارگران، به صورت 80 درصد بومی و 20 درصد آزاد صورت میگیرد. سازمان سنجش همچنین اعلام کرده است که اگر ظرفیت اختصاصی ایثارگران تکمیل نشود، باقیمانده ظرفیت به صورت بومی جهت پذیرش داوطلبان اختصاص داده میشود.
بر اساس این اطلاعیه، تمامی قوانین و مصوبات آزمون شامل سهمیهها و شرایط و ضوابط که در دفترچه آزمون شماره درج شده، به قوت خود باقی است و جزئیات روش پذیرش دانشجو در کنکور 88 با شرح کامل در دفترچه شماره 2 به اطلاع داوطلبان میرسد.
معاون سازمان سنجش آموزش کشور، ابراهیم خدایی، همچنین در واکنش به برخی افراد که پیشنهاد مستثناکردن برخی دانشگاههای کشور به جای رشتههای تحصیلی از قانون بومیگزینی را مطرح میکنند، گفت: اجرای چنین پیشنهادی، باعث میشود داوطلبان آن استان، از حق خود محروم شده و متضرر شوند. بههمینخاطر بومیگزینی در رشتههای پرطرفدار به جای دانشگاههای پرطرفدار در این قانون تعدیل شد تا یکسانسازی بیشتری در این باره اعمال شود.
همچنین مدیرکل دفتر گسترش و ارزیابی وزارت بهداشت خبر داد که بر اساس توافق انجامشده در کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بومیگزینی در رشته پزشکی به شکل استانی و در رشتههای داروسازی و دندانپزشکی در سطح استانی-منطقهای انجام میگیرد.
نظر شما