مسعود موسوی کارگردان نمایش با انتقاد از شرایط موجود تئاتر ایران که به سمت گیشه‌پروری می‌رود، این نوع تئاتر را کاسبکارانه دانست.

به گزارش خبر آنلاین، کارگردان نمایش «دلم می‌خواد محکم بزنم تو گوش اتللو» که این روزها در سالن استاد سمندریان ایرانشهر روی صحنه است، گفت این نمایش بدون حمایت هیچ نهاد دولتی و به شکل  گیشه اجرا می‌شود.

او همچنین گفت هرگز قصد نداشته به خاطر فروش و داشتن گیشه از بازیگر چهره در این اجرا استفاده کند. به عقیده موسوی روزی که تماشاگر بخواهد بعد از اجرای نمایش به جای  تفکر از بازیگران امضا بگیرد روز مرگ تئاتر است.

موسوی دوشنبه 11 مرداد در جمع خبرنگاران، گفت: «افتخار می‌کنم دو تماشاگر به تماشای نمایش من بیایند، اما به آن فکر کنند. نه اینکه صد ‌نفر به دنبال چهره‌ها بیایند. وقتی تماشاگر به دنبال امضا‌ گرفتن باشد یعنی یک ثانیه هم به آن نمایش فکر نکرده است.»

او به بازیگران تئاتری گروهش افتخار کرد و ادامه داد: «من  خوشحالم با این گروه کار می‌کنم، البته با یکی دو بازیگر قوی‌تر تئاتر صحبت کردم، اما آنها می‌خواستند از همان اول مبلغ قرار‌دادشان را بدانند و چون قرار‌داد ما گیشه است، نمی‌توانستم چنین تضمینی به آنها بدهم.» 

موسوی همچنین با اظهار تأسف از شرایط موجود تئاتر که به سمت گیشه‌پروری می‌رود، این نوع تئاتر را تئاتر کاسبکارانه دانست و گفت: « تئاتر ما دارد کاسب می‌شود، یعنی چرتکه می‌اندازد و با حسابگری جلو می‌آید. در حالی که در تمام دنیا با ارائه ‌سوبسید به تئاتر تفکر جامعه دگرگون می‌شود.»

به نظر او دانشجو حق دارد به صورت رایگان تئاتر تماشا کند، اما متاسفانه قیمت بلیت برخی نمایش‌ها به هیچ وجه با درآمد دانشجویان هماهنگ نیست. بنابراین او برای رفاه حال دانشجویان  به همه آنان 40 درصد تخفیف می‌دهد تا از نمایشش دیدن کنند.

عضو هیئت مدیره‌ کانون کارگردانان خانه تئاتر همچنین گفت: «خانه تئاتر به حاشیه رانده شده است. همین‌که مدیرعامل آن اعلام می‌کند که از ابتدای امسال تا به حال بودجه‌ای دریافت نکرده ، گواه این ادعا است. کسانی که عضو صنوف این تشکل می‌شوند در بهترین حالت، سالی یک ‌کار می‌توانند به صحنه بیاورند. من هم به عنوان کارگردان تئاتر خود را موظف می‌دانم با بازیگران تئاتری همکاری کنم، نه اینکه به سراغ چهره‌های تصویری بروم که هر وقت بیکار می‌شوند سراغ تئاتر می‌آیند.»

موسوی همچنین با اشاره به آمار بالای فارغ‌التحصیلان تئاتر گفت: «بیش از 75 درصد کارگردان‌های حرفه‌ای ما در طول سال سالن نمایش نمی‌رسد. دانشجو با کدام امکانات و سالن وارد بازار کار شود؟»

او درباره شرایط اجرای «دلم می‌خواد محکم بزنم تو گوش اتللو» توضیح داد: «ما برای 15 شب اجرا قرار‌داد داریم و در صورتی که کف تماشاگر را پر کنیم می‌توانیم به اجرایمان ادامه بدهیم.»

از دید او این نوع نگاه، هنر به‌ ویژه تئاتر را به سمت حسابگری‌های مالی می برد و موجب نابودی می‌شود، چرا که ابزار تئاتر انسان است و این هنر مجموع همه هنرهاست.

این کارگردان اما از  اجرا در سالن ایرانشهر بسیار راضی است و عقیده دارد این سالن در مقایسه با مجموعه تئاتر ‌شهر که سالن‌هایش محدود‌ هستند، به خاطر فضای فرهنگی که دارد، ایده‌آل است و نظم حاکم در آن و امکاناتش  قابل توجه است. 

موسوی ادامه داد: «هیچ فشاری برای بالا‌بردن قیمت بلیت از سوی تماشاخانه ایرانشهر اعمال نشده، بنابراین ما قیمت بلیت هشت هزار تومان را در نظر گرفتیم و با تماشاخانه توافق کردیم که دانشجویان با بلیت پنج هزار تومانی نمایش را تماشا کنند.»

این کارگردان همچنین «شمشیر‌های ژنرال» را نیمه دوم مهرماه با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی در تئاتر شهر اجرا می‌کند. 

نمایش «دلم می‌خواد محکم بزنم تو گوش اتللو» هر شب ساعت 20 به مدت 60 دقیقه در تالار استاد سمندریان «شماره دو» تماشاخانه‌ ایرانشهر به صحنه می‌رود.

کد خبر 80863

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین