به گزارش خبرآنلاین لرستان، امیرمحمد نظرپوری اظهار داشت: این میزان اعتبار برای اجرای عملیات آبخیزداری در منطقه سیف آباد بخش فیروزآباد به مساحت چهار هزار و 700 هکتار به عنوان طرح های مکانیکی و بیولوژیکی اختصاص یافت.
وی فرسایش خاک، وقوع سیلاب، هرزآب ها و کاهش سطح سفره های آب زیر زمینی را از مهمترین مشکلات کنونی در حوضه های آبخیز عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه در خشکسالی های اخیر پوشش مراتع مناطق تحت تاثیر قرار گرفته عملیات آبخیزداری تا حدودی به جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی کمک می کند و همچنین کنترل هرز آب را نیز ممکن می سازد.
هر هکتار عملیات آبخیزداری و استهصال 510 متر مکعب آب
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سلسله با تاکید بر اینکه در دهه های اخیر سیلاب ها خسارات زیادی به حوضه های آبخیز وارد کرده اند، ادامه داد: به ازای اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری 510 مترمکعب آب استحصال می شود.
نظرپوری با بیان اینکه حفظ وضع موجود یعنی حفاظت از عرصه ها، پایداری اکوسیستم و سلامت حوضه آبخیزداری در این رابطه بسیار مهم است، بیان کرد: حوضه های آب، فرسایش خاک، احیا و غنی سازی، بهبود وضعیت پوشش گیاهی و کنترل سیلاب ها باید بیشتر مورد توجه قرار داده شود.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح ها ضمن کمک به معیشت ساکنان و بهره برداران مستقر در حوصه های آبخیز و ایجاد اشتغالزایی، نقش مهمی در کاهش بحران کم آبی دارد، یادآور شد: هدف از اجرای این طرح کاهش فرسایش خاک، کنترل سیلاب، تعذیه سفره های زیرزمینی ( آبخوان ها، چشمه و سراب ها)، کشت گیاهان دارویی، جنگل کاری اقتصادی و افزایش سرانه فضای سبز شهرستان است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سلسله افزود: 70 درصد آبهای حاصل از نزولات آسمانی قبل از اینکه در زمین نفوذ کنند یا در اختیار پوشش گیاهی قرار بگیرد تبخیر می شود.
46
نظر شما