وزارت صنعت، معدن و تجارت در انتظار چهارمین وزیر

وزارت صنعت، معدن و تجارت آماده ورود چهارمین وزیر خود در عمر هفت ساله اش می‌شود. رضا رحمانی از سوی رییس‌جمهور برای تصدی این پست معرفی شده و شمارش معکوس در این وزارتخانه آغاز شده است.

 به گزارش خبرآنلاین، وزارت صنعت، معدن و تجارت که از دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی، در دولت دهم تشکیل شد، افت و خیز فراوانی را در چهار دهه اخیر پشت سر گذاشته است .

وزارت صنعت، معدن و تجارت

 صنایع یا صنایع و معادن
در بدو تشکیل دولت موقت در ایران، پس از پیروزی انقلاب وزارتخانه ای به نام صنایع و معادن وجود داشت .در  میانه راه ، در دولت سوم بود که وزارتخانه ای به نام معادن و فلزات تشکیل و مسئولیت معادن و فلزات از این وزارتخانه منفک شد.  تصدی این وزارتخانه در دولت موقت  بر عهده محمود احمدزاده بود . ، پس از آن محمدرضا نعمت زاده بر این مسند نشست که در دولت های گوناگونی عهده دار این سمت بود . سید مصطفی هاشمی طبا در دولت اول و دوم جمهوری اسلامی عهده دار این مسئولیت بود و پس از آن غلامرضا شافعی برای تصدی این پست معرفی شد . نعمت زاده دو دوره پیاپی دیگر سکان صنعت ایران را در دست داشت تا اینکه در دولت اصلاحات جای خود را به شافعی سپرد . مسئولیت این وزارتخانه پس از ادغام با وزارت معادن و فلزات به اسحاق جهانگیری سپرده شد .

پس از جهانگیری اما علیرضا طهماسبی و علی اکبر محرابیان در اتاق وزارت این وزارتخانه جای گرفتند و با ادغام آن در دولت دهم دور تازه ای در حیات این وزارتخانه آغاز شد .

این وزارتخانه در عمر خود یک بار از وزارت معادن و فلزات منفکر و در آن ادغام شده است و باری دیگر از دل آن وزارت صنایع سنگین بیرون امده و دوباره ادغام صورت گرفته است .

حسین نیلی، آیت اللهی ، محلوجی و البته جهانگیری کسانی هستند که ردای وزارت معادن و فلزات را بر تن کردند .  در عین حال در وزارت صنایع سنگین نیز بهزاد نبوی، و هادی نژاد حسینیان مسئولیت وزارت را عهده دار بودند.

وزارتی به نام بازرگانی
وزارت بازرگانی وزارتی دیرپاست. پس از انقلاب در دولت موقت رضا صدر عهده‌دار این مسئولیت بود و سپس حسین کاظم‌پوراردبیلی این مسئولیت را بر عهده گرفت. حبیب‌الله عسگراولادی، حسن عابدی‌جعفری  وهاجی و  یحیی آل‌اسحاق تا پایان دولت سازندگی در این سمت حضور داشتند. اما هشت سال دوره اصلاحات با حضور شریعتمداری در وزارت بازرگانی سپری شد و پس از وی در دولت دهم میرکاظمی این مسئولیت را بر عهده گرفت. در دولت دهم پیش از ادغام وزارت بازرگانی و صنایع و معادن مهدی غضنفری در وزارت بازرگانی حضور داشت که سپس به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت رأی اعتماد گرفت

 وزارت صنعت، معدن و تجارت
از سال 1390 تا کنون اما عضنفری، نعمت زاده و شریعتمداری در این وزارتخانه حضور یافتند . حالا اما با استعفای شریعتمداری رضا رحمانی از سوی رییس جمهور برای تصدی این وزارتخانه پررفت و آمد در چهل سال اخیر معرفی شده است .

در صورت رای مثبت نمایندگان وی چهارمین وزیر صنعت، معدن و تجارت خواهد بود، وزارتخانه ای که پیشنهاد تفکیک دوباره آن البته از سوی دولت به مجلس ارائه شده است. 

223223

کد خبر 814078

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین