ده روز پس از جنجالی که انتشار اسناد محرمانه جنگ افغانستان به راه انداخت، وزارت امور خارجه ایالات متحده هم گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن هسته مرکزی القاعده در پاکستان همچنان مخوفترین سازمان تروریستی علیه آمریکاست. در این گزارش سالانه که به بررسی تروریسم جهانی در سال 2009 پرداخته است ، با وجود اینکه در چند سال اخیر شبکه القاعده و شخص اسامه بن لادن متحمل شکست های سنگینی در پاکستان شده است اما این سازمان هم اکنون تغییر شکل داده و با رشد در یمن، سومالی و سایر کشورها تبدیل به یک تهدید گسترده شده است.
عراق نیز بخشی از این گزارش بود. بر این اساس شمار شبه نظامیان خارجی که از طریق خاک سوریه وارد عراق شدهاند نسبت به سالهای 2005 تا 2007 کاهش چشمگیری داشته است. سوریه نظارتهای مرزی خود را افزایش داده و تمهیدات بیشتری جهت بازرسی از اعرابی که به داخل کشور وارد میشوند انجام داده است.
در این گزارش رویکردی نرمتر در قبال کوبا نسبت به سالهای پیش از 2009 اتخاذ شده است: در سال 2009 هیچ گونه سند و مدرکی مبنی بر حمایت مستقیم مالی از سازمانهای تروریستی در کوبا کشف نشده است. اگرچه دولت کمونیست این کشور به فراهم کردن پناهگاههای امن برای اعضای گروههای شورشی کلمبیا و سازمان جدایی طلب باسک (اتا) ادامه داده است. کوبا همچنین به چندین تن از پناهندگان آمریکایی اجازه داده در این کشور سکنی گزینند. البته نام کوبا در لیست کشورهای حامی تروریست قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش هند متحمل بیشترین رنجش از سوی تروریسم در میان کشورهای جهان است زیرا این کشور در سال 2009 با تهدیدات تروریستی از سوی گروههای شبه نظامی در خارج از این کشور مانند لشکر طیبه روبرو بوده است.با وجود آنکه حملات تروریستی بزرگی مانند حملات تروریستی بمبئی در سال 2008 در سال 2009 اتفاق نیفتاد، اما هم چنان
هند به طور بالقوه در معرض تهدیدات خطرناک تروریستی از سوی خارج از کشور است. در افغانستان هم چنان فعالیتهای تحت امر طالبان در جنوب و شرق ترمیم پذیر نشان داده و این گروه توانسته حضور خود در شمال و غرب افغانستان را گسترش دهد. اگر چه شورش طالبان در افغانستان با تلفات سنگین و از دست دادن رهبران این گروه مواجه بوده اما هم چنان توانمندی این گروه در استخدام سربازان در مناطق پشتون نشین به قوت خود باقی است و کاهش نیافته است.القاعده با حفظ پناهگاههای امن خود در پاکستان به آموزش، استخدام و تامین مالی نیروهای جدید میپردازد.
سازمانهای تروریستی دیگر به رهبری ملاعمر (طالبان) سراجدین حقانی (شبکه حقانی)، گلبدین حکمتیار (حزب اسلامی گلبدین) در سال 2009 میزان حملات خود را با کار گذاشتن بمبهای جادهای و ساخت بمبهای دست ساز افزایش دادهاند.
نظر شما