۰ نفر
۱۸ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۵

عبدالحسن برزیده

شرایط کنونی به گونه​ای است که هر حرکتی که شائبه سیاسی نداشته باشد و معنای بدی هم ندهد تبدیل به یک بحران می​شود؛ هر منتقدی تبدیل به دشمن و برانداز می​شود و چنین است که گردهمایی سینماگران برای دفاع از حقوق خود و رسیدن به امنیت شغلی چنین تعبیر می​شود که گویا 29 صنف خانه سینما به دنبال براندازی نظام هستند.

آیا چنین برداشت​ها و طرح مواردی از این دست و نگاه​ اینچنینی به اقدامات صنفی به نفع نظام است؟ به اعتقاد من هیچ یک از این نگاه​​ها به نفع نیست. اگر من و امثال من و هم صنفانمان از نگاه برخی دنبال براندازی هستیم، دیگر چه کسی به عنوان موافق باقی می​ماند؟

محمدمهدی عسگرپور به عنوان مدیرعامل خانه سینما از همه نظر آدم موجهی است. چطور ممکن است چنین فردی به دنبال براندازی باشد؟ اگر او را هم در میان براندازان قرار دهیم که دیگر کسی باقی نمی ماند. ایجاد شبهه​هایی از این دست در مورد افراد به هیچ عنوان کاری دوستانه و به نفع نظام نیست.

سینماگران برای برگزاری گردهمایی امنیت شغلی هدفی غیر از طرح خواسته​های خود نداشتند. خانه سینما برای بیان این نیاز نامه​های متعددی نوشته بود که از نامه​نگاری به نتیجه​ای نرسیده بود و تلاش داشت با جمع کردن تمامی اعضای اصناف در کنار هم درخواست خود را به نتیجه​​ای برسانند. البته نظر من از ابتدا این بود چنین همایشی برگزار نشود زیرا می​دانستم در این شرایط کسی تاب شنیدن صحبت​های منطقی ندارد و سکوت بهتر از هر حرفی می​تواند نظرات ما را نشان دهد.

آنچه به عنوان حرکت علیه نظام و مواردی از این دست مطرح می​شود، بیش از آنکه شکل واقعی داشته باشد​، اهرمی برای فشار است. گروهی از این طریق فشارهایی را بر سینماگران وارد می​کنند و گروه دیگر که منافع مالی​شان با مدیران سینمایی گره خورده، علیه خود سینماگران صحبت می‌کنند. طیفی که شایستگی فیلمسازی و تهیه​کنندگی ندارند و با فیلم​هایشان نتوانسته​اند جایگاهی به دست آوردند راه خود را در این جهت دیده​اند که کارشان را با تملق و نفاق و دورویی پیش ببرند تا از خودشان حفظ و حراست کنند.

خواسته اهالی سینما هیچ​چیز غیر از اجرای همین قوانین جاری کشور نیست و نبوده است. مدیران کنونی سینما به وضوح قوانین موجود را زیرپا می‌گذارند که نمونه مشخص آن انتخاب افرادی غیر از دو نماینده صنف در شورای صدور پروانه ساخت است.

این واقعیت را باید بپذیریم که وقتی آدم​ها نمی​توانند از خودشان دفاع کنند، به دیگران حمله می​کنند. مشخص است افرادی که اکنون متولی امور فرهنگی هستند، قابلیت و توانایی اداره و مدیریت این بخش پیچیده را ندارند. آنان حتی زمانی که از عملکرد یکدیگر صحبت می​کنند مجبورند به اشتباه​​ها اشاره و به نوعی آن را توجیه کنند؛ در این شرایط فرافکنی بهترین راه است.

کد خبر 82873

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین