دبیر هیات دولت گفت: اقدام دولت در راستای تقلیل ساعت کاری در ماه مبارک رمضان مبنای حقوقی دارد.

مهم ترین بخش های گفت و گوی مجید دوستعلی با ایسنا را در ادامه بخوانید:

برخی می‌گویند با این کار دولت کم‌کاری و تنبلی را رواج می‌دهد. آیا می‌توان این اتهام را به دولتی زد که از فعال‌ترین دولت‌ها بوده است و رییس‌جمهور و مسوولان آن بیشترین فعالیت را انجام می‌دهند؟ آیا می‌توان این اتهام را به دولتی زد که دولت کار و خستگی‌ناپذیر است؟ این دولت به هیچ عنوان قصد ندارد بیکاری و کم‌کاری را رواج دهد و این با هدف اصلی دولت سازگار نیست. ماه مبارک رمضان مقطع خاصی است و تصمیم دولت در این راستا جهت بهره‌برداری کارمندان از فضیلت‌های این ماه بوده است. 

یکی از اهداف دولت در ارتباط با تقلیل ساعت کاری در ماه مبارک رمضان این است که مردم به خصوص کارمندان بتوانند از فرصت‌های معنوی این ماه پربرکت به نحو احسن استفاده کنند.

کار دولت دارای مبنای حقوقی است و اگر به بند 3 اصل 43 قانون اساسی که مربوط به فصل امور اقتصاد و مالی کشور است مراجعه کنید می‌بینید که در بند 3 در ارتباط با تنظیم برنامه اقتصادی کشور آمده است که شکل، ‌محتوا و ساعت کار چنان باشد که هرفرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، ‌سیاسی، اجتماعی داشته باشد. پس با توجه به این موضوع چه ماهی بهتر از ماه مبارک رمضان وجود دارد که افراد به خودسازی معنوی بپردازند. 

در واقع دولت براساس این مبنای حقوقی اقدام به کاهش ساعت کاری در ماه مبارک رمضان کرده تا افراد بتوانند در این ماه به خودسازی معنوی بپردازند. از طرف دیگر این قانون که کارمندان باید 44 ساعت در هفته کار کنند، یک قانون عادی است ولی آن‌چه که دولت براساس آن اقدام به کاهش ساعت کاری در ماه مبارک کرده است، مبتنی بر قانون اساسی است. 

در مصوبه دولت تاکید شده که از ساعت 9 صبح تا 2 بعدازظهر نباید هیچ برنامه فوق‌العاده‌ای در ادارات برای کارمندان گذاشته شود و اگر برنامه‌ فوق‌العاده‌ای وجود دارد باید قبل از آغاز ساعت کار و یا بعد از ساعت کار باشد. در سال‌های گذشته که تغییر ساعت انجام نمی‌شد، می‌دیدیم که برنامه‌های فوق‌ العاده در ساعت کار انجام می‌شد در حالی که در مصوبه دولت تاکید شده در این فاصله ساعتی نباید برنامه فوق‌العاده‌ای انجام شود. 

برخی خرده می‌گیرند و می‌گویند که این کار؛ یعنی تغییر ساعت کاری در ماه مبارک رمضان قانونی نیست. در دولت‌های قبل ساعت کاری در روز نوزدهم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان با تاخیر آغاز می‌شد، اگر بحث تغییر و تقلیل ساعت کار غیرقانونی است، چرا در ارتباط با تغییر ساعت در دولت‌های قبل خرده‌ گرفته نمی‌شد و فقط به این دولت این خرده را می‌گیرند و می‌گویند غیرقانونی است. اگر تغییر ساعت کاری غیرقانونی است حتی کم کردن یک دقیقه از ساعت کاری هم غیرقانونی است و اگر قانونی هست پس چرا این خرده را به دولت می‌گیرد؟ 

در دولت‌های قبل به خاطر این‌که کارمندان بتوانند از شب‌های قدر استفاده مناسبی داشته باشند، روزهای نوزدهم و بیست و سوم کارمندان با تاخیر بر سر کار می‌آمدند، ولی این دولت با توجه به اهمیت ماه مبارک رمضان تصمیم گرفته که این تقلیل ساعت کاری در همه ایام ماه مبارک رمضان جاری شود؛ چراکه معتقدیم کل ماه مبارک رمضان فرصتی است برای خودسازی و باید از آن فرصت به نحو احسن استفاده کرد.

کد خبر 83370

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۵/۲۰
    0 0
    اقایان دولتی یه کم هم به فکر کارگران بخش خصوصی باشید الان همه چی شده برای شرکت های دولتی عجب عدالتی
  • بدون نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۲۰
    0 0
    مگر کارگران بخش خصوصی مسلمان نیستن بس چرا انقدر تبعیض کارگری که از صبح تا شب تو گرما و سرما کار میکند اما دولتی ها 2ساعت هم کار مفید ندارن اون هم زیر کولر گازی و ....
  • بی نام IR ۰۶:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۳
    0 0
    کجاست آن دولت عدالت محور پس چرا فکری به حال بخش خصوصی نمی کند ساعت کار 8 صبح تا 7 شب با حداقل حقوق

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین