هتلهای پنج ستاره تنها در ایران هستند که بی ضابطه و فراوان دیده می شوند در حالی که در کشورهای دیگر تعداد هتلهای پنج ستاره کم است.

مهر نوشت:

پدر هتلداری ایران با بیان اینکه درجه بندی و ستاره هایی که برای هتلهای ایران تعیین شده با خدماتی که عرضه می کنند تناسبی ندارد گفت: در هیچ کجای دنیا دولتها برای هتلهای خصوصی نرخ تعیین نمی کنند اما در ایران قیمتگذاری اتاق هتل نه به عهده هتلدار بلکه با نرخهای دستوری دولت تعیین می شود.

اصغر ژیان دربندی که از وی با نام پدر هتلداری ایران یاد می کنند با بیان اینکه سیاستگذاران صنعت هتلداری ایران تخصص کافی و آگاهی از استانداردهای روز دنیا ندارند، افزود: اینکه سقفی برای قیمت اتاق هتلها تعیین شود مشکلی ندارد اما پیش از آن باید درجه بندی و تعیین ستاره برای هتلها بر مبنای معیار درستی انجام شود.

مدرس و کارشناس ارشد هتلداری ادامه داد: اکنون نرخ اتاق هتلها در جهان مانند قیمت سکه بالا و پایین می رود. در زمان تعطیلات گران می شود و در زمان غیر پیک پایین می آید. چون هتلدار می داند که اگر شبی اتاق هتلش را نفروشد دیگر نمی تواند آن یک شب را جبران کند.

دربندی گفت: در ایران ستاره هتلها نسبت به خدماتی که ارائه می شود، تناسب ندارد. از طرف دیگر متولیان غیر از ستاره برای هتلها، گروههای a ، b، c، t را تعریف می کنند که نمونه آن را در دنیا نداریم.

وی با بیان اینکه رقابت در هتلداری مهمترین مسئله ای است که قیمت اتاق هتلها را تعیین می کند، گفت: وقتی هتل دو ستاره ای خدمات بهتر و اتاق تمیزی تری را نسبت به هتل پنج ستاره می دهد، کدام را انتخاب می کنید؟ پس باید به این نکته توجه داشت که همه مسافران به دنبال هتل ستاره دار نیستند بلکه برای آنها رفتار کارکنان هتل و تمیزی اتاق بسیار مهم است.

این کارشناس هتلداری گفت: هتلهای پنج ستاره تنها در ایران هستند که بی ضابطه و فراوان دیده می شوند در حالی که در کشورهای دیگر تعداد هتلهای پنج ستاره کم است.

این مدرس هتلداری مهمترین مشکل هتلداری در کشور را آموزش ناصحیح مدیریت هتل عنوان کرد و گفت: در ایران کسانی آموزش هتلداری و مدیریت هتل می دهند که خود تخصص کافی در این زمینه ندارند و گاهی آنها در دورههای 20 جلسه ای کشورهای دیگر شرکت می کنند و تصور می کنند که برای آموزش هتلداری به دیگران تخصص لازم را دیده اند.

دربندی توضیح داد: به تازگی باب شده که مدرسان هتلداری عنوان می کنند تخصص خود را از کشور ماکائو گرفته اند. درحالی که دوره های هتلداری ماکائو 20 روزه است. حال باید پرسید آیا با 20 روز رفتن به کلاس آموزشی می توان آنقدر تخصص کسب کرد که به دیگران هم آموزش داد؟

کد خبر 85153

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =