۰ نفر
۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۷:۱۰

فتی جمهوری مصر، گفته که اگر برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی می‌توان سفر به مکه برای مناسک حج را به تعویق انداخت

هادی نیلی

دیروز تلویزیون الجزیره گزارش داد که نخستین مورد ابتلا به بیماری آنفلوآنزای خوکی در ترکیه دیده شد و از سوی مقامات این کشور تأیید شده است. مشاهده ابتلا به این ویروس در ترکیه از این نظر اهمیت دارد که این کشور، یکی از پرتردد‌ترین کشورهای اسلامی است و می‌تواند هشداری جدی برای دیگر کشورهای اسلامی باشد.

این هشدار از این نظر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که روز جمعه مفتی مصر پیشنهاد داد برای پرهیز از شیوع آنفلوآنزای خوکی بین مسلمانان، مراسم سالانه حج امسال به تعویق بیفتد. شیخ علی جمعه، مفتی جمهوری مصر، گفته که اگر برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی لازم باشد، می‌توان سفر به مکه برای برگزاری مناسک حج را برای مدتی به تعویق انداخت. این مفتی مصری خواستار اجماع مراجع دینی جهان اسلام و صدور فتوایی مشترک در باره تجدید‌نظر در زمان سفر به مکه و این مناسک شده است.

از سوی دیگر شیخ ابراهیم نجم که از مشاوران مفتی بزرگ مصر است، در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفت که اگر سازمان بهداشت جهانی هشدار در مورد شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی را از درجه پنج به درجه شش افزایش دهد، باید نظر فقهی شیخ علی جمعه را مورد توجه جدی قرار داد.

هشدار درجه شش در زمان خطر بروز همه‌گیری یک بیماری واگیردار و مهلک در سطح جهان اعلام می‌شود و همه کشورها را ملزم می‌کند به اقدامات مشخصی برای جلوگیری از گسترش بیماری دست بزنند. تعطیل مراکز عمومی و منع اجتماع افراد از جمله تدابیری است که در چنین شرایطی به اجرا گذاشته می‌شود. به این ترتیب اگر سازمان بهداشت جهانی چنین هشداری بدهد، مراسم حج امسال نیز از جمله مواردی است که لازم است فکری برای آن شود. تا دیروز بیش از هفت هزار و هفتصد مورد ابتلای به بیماری آنفلوآنزای خوکی در نقاط مختلف جهان گزارش شده و سازمان بهداشت جهانی خطر شیوع این بیماری در سطح جهانی را درجه پنج اعلام کرده است.

 موج دوم هم‌زمان با حج

هم‌زمان با این خبرها باید در نظر داشت که سازمان جهانی بهداشت دوهفته‌پیش درباره موج دوم ویروس مهلک آنفلوانزای خوکی در پاییز امسال هشدار داد. این زمان به موسم برگزاری مراسم حج خیلی نزدیک است. مارگارت چان، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، هشدار داد بیماری آنفلوانزای خوکی ممکن است روند نزولی داشته باشد اما بار دیگر با شدت بی‌سابقه‌ای بروز خواهد کرد. مارگارت چان تصریح کرد اگر موج دوم آنفلوانزای خوکی بروز کند، بدترین نوع شیوع بیماری به شمار می‌رود که دنیا در قرن بیست و یکم با آن مواجه شده است. او ابراز امیدواری کرد ویروس مهلک آنفلوانزای خوکی از بین برود زیرا در غیر این صورت دنیا به سمت شیوع گسترده این بیماری پیش خواهد رفت.

 آنفلوآنزای خوکی، از بلایای الهی

موضوع آنفلوآنزای خوکی پیش‌تر هم در میان علمای سنی‌مذهب مطرح شده بود. چهارشنبه شب هفته پیش برخی از خطبای شهر مکه در مساجد این شهر مقدس در سخنانی با اشاره به شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی، انتشار این بیماری را در نقاط مختلف جهان، از بلایای الهی دانستند. از جمله شیخ عبدالرحمان بن حمود اللهیبی، از ائمه جماعات شهر مکه، گفت: این بیماری از جمله امراض خطرناکی است که خداوند آن را به کسانی وعده داده که مرتکب گناه و معاصی بر روی زمین می‌شوند. این مفتی سعودی در ادامه اظهارات خود گفت: این بیماری همچون جنون گاوی و آنفلوآنزای مرغی از آن دسته بیماری‌های مهلک و صعب‌العلاجی است که انسان‌ها باید از آن‌ها پند و عبرت بگیرند.

 تکذیب وجود آنفلوآنزای خوکی در عراق

چند روز پیش یک پایگاه‌ عراقی خبر داد که چهار آمریکایی که از فرودگاه‌ بغداد وارد این کشور شده‌اند، ویروس آنفلوآنزای خوکی را وارد عراق کرده‌اند.

اما روز گذشته وزارت بهداشت منطقه کردستان عراق، خبر ورود آنفلوآنزای خوکی به‌ عراق را تکذیب کرد. وزارت بهداشت و درمان کردستان با انتشار بیانیه‌ای وجود آنفلوآنزای خوکی در عراق را رد کرد و گفت: تا این لحظه‌ هیچ‌گونه‌ موردی از آنفلوآنزای خوکی در عراق مشاهده‌ نشده‌ است.

آن پایگاه‌ خبری عراق که از ورود این ویروس خطرناک به‌ داخل عراق خبر داده بود، در این باره نوشته بود: مقامات بیمارستانی چهار آمریکایی را که‌ حامل این ویروس بوده‌اند شناسایی کرده‌اند.

 سازمان حج: زائران راهی عراق نگران نباشند

در همین حال معاون سازمان حج و زیارت، شنیده‌ها درباره شیوع آنفلوانزی خوکی در عراق را تکذیب کرده و از زائران خواسته است نگران شیوع این بیماری در عراق نباشند. این مسئول در سازمان حج و زیارت همچنین از مردم خواست از طریق کاروان‌های تحت‌پوشش این سازمان به عراق سفر کنند تا این مسائل بهداشتی درباره آنان در نظر گرفته شود.

 وزارت کشاورزی: ایران، عاری است

مسئولان بهداشتی کشور نیز همچنان بر عاری‌بودن ایران از ویروس آنفلوآنزای خوکی تأکید می‌کنند. از جمله معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دام‌پزشکی کشور با رد وجود هرگونه اثری از بیماری آنفلوآنزای خوکی در ایران، گفت: کشور ما همچنان عاری از بیماری آنفلوآنزای خوکی است.

مجتبی نوروزی ظهر شنبه در لرستان اعلام کرد: با توجه به این‌که بحث انتقال آنفلوآنزای خوکی از انسان به انسان و حتی انسان به حیوان مطرح است، کلیه گمرکات و قرنطینه‌های کشور را در این باره حساس کرده‌ایم و نسبت به این موضوع در حال آماده‌باش قرار داده‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر این‌که کلیه وسایل نقلیه که از گمرکات به کشور وارد می‌شوند ضد عفونی خواهند شد، یادآور شد: در حال حاضر هفت آزمایشگاه مجهز تخصصی برای تشخیص این بیماری در نظر شده‌اند و در حال فعالیت هستند.

 رئیس مؤسسه واکسن: مشکلی نیست

روز گذشته رئیس مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی نیز گفت: مشکلی از نظر آنفلوآنزای خوکی متوجه ایران نیست زیرا پرورش خوک در کشور وجود ندارد.

عبدالحسین دلیمی در حالی چنین استدلالی می‌کند که در هیچ‌یک از موارد ابتلایی آنفلوآنزای خوکی در جهان، هنوز نشانه‌ای مبنی بر انتقال ویروس از خوک به انسان دیده نشده و به‌این‌ترتیب هنوز هیچ رابطه‌ای بین خوک و این بیماری ثابت نشده است.

رئیس مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی همچنین درباره واکسن آنفلونزای خوکی گفت: هیچ کشوری واکسن آنفلوآنزای خوکی تهیه نکرده است. به باور دلیمی، دیگر لزومی ندارد درباره این بیماری نگران باشیم چون خطر آنفلوآنزا «بیشتر سر و صدا است تا واقعیت».

کد خبر 8527

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =