حماس و گروههای فلسطینی مخالفت خود را با درخواست آمریکا برای از سرگیری مذاکرات مستقیم سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سامی ابوزهری، سخنگوی حماس مخالفت این جنبش را با دعوت آمریکا از طرفین فلسطینی و صهیونیستی برای از سرگیری مذاکرات سازش در دوم سپتامبر و به میزبانی واشنگتن اعلام کرد.
وی افزود: این دعوت تلاش دیگری برای فریب ملت فلسطین بویژه پس از تجربه شکست خورده کنفرانس صلح آناپولیس در اواخر سال 2007 میلادی است که وعده نهایی شدن مذاکرات سازش طی یکسال را داده بود، اما اکنون پس از سه سال هنوز هیچ نتیجهای در این زمینه حاصل نشده و بر عکس طرفین فلسطینی و صهیونیستی به نقطه صفر بازگشتهاند و از همین رو ما مخالفت خود با این مذاکرات را اعلام می کنیم.
براساس گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، سخنگوی جنبش حماس تاکید کرد که نکته جالب توجه در درخواست مذکور نادیده گرفته شدن مساله توقف شهرک سازی به عنوان شرط آغاز مذاکرات مستقیم است که عملا نشان می دهد که مذاکرات مذکور وسیلهای برای مشروعیت بخشی به شهرک سازی و تداوم آن است.
یک مقام مسئول در جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اظهار داشت: تصمیم وزیر خارجه آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم میان اسراییل و فلسطین تثبیت سیطره و دلیلی بر تمایل دولت آمریکا برای تحقق منافع اسراییل است.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی فلسطین الیوم، این مقام مسئول تاکید کرد: نشست کمیتهی اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین صوری است و نتایج آن بیانگر اجماع ملی و مردمی نیست و باقی ماندن اشغالگری و شکاف را نشان میدهد.
جبهه خلق برای آزادی فلسطین بیانیه کمیتهی بینالمللی چهار جانبه را قبول ضمنی و قانونی کردن شهرک سازی، محاصره و طرح دولت موقت و عقب نشینی از بیانیه مارس گذشته این کمیته که شهرک سازی را غیر قانونی خوانده بود و خواستار توقف آن شده بود، عنوان کرد.
جبهه خلق این بیانیه را تنها سخن و شعارهای خالی از صلح و ضربهای خطرناک به اصول و حقوق ملت فلسطین در بازگشت آوارگان و استقلال و تعیین سرنوشت و دست کشیدن از مصوبات قانونی بینالمللی و حتی بندهای طرح عربی توصیف کرده و آن را فاقد ارزش قانونی و الزام آور برای دولت اشغالگر نامید.
جبهه خلق برای آزادی فلسطین تاکید کرد: دعوت این بیانیه برای مذاکرات مستقیم تناقض آشکاری با موضع اجماع ملی و مصوبات شورای مرکزی در مخالفت با بازگشت به مذاکرات بدون پایبندی به توقف کامل شهرک سازیهاست.
این جبهه از همه فلسطینیان در داخل و خارج این کشور و نیروهای ملی و اسلامی خواست با هوشیاری و اقدام فوری با مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم مخالفت کرده و با بازگشت جدی، مسئولانه و جسورانه به شیوه اسلو و مذاکرات و سیاستها و نتایج مبتنی بر آن از این مسیر انتحاری خارج شوند.
هم چنین مصطفی البرغوثی، دبیر کل جنبش طرح ملی فلسطین خاطرنشان کرد: مذاکرات مستقیم با اسراییل بدون توقف شهرک سازیها و تعیین مرجعیت الزام آور به شکستی بزرگتر و خطرناکتر از آنچه سال 2000 در کمپ دیوید گذشت، منجر خواهد شد.
وی افزود: دعوت به مذاکرات به طور روشن مرجعیتهای خود را مشخص نکرده و آنها را در ابهام کامل باقی گذاشته و بر توقف کامل شهرک سازیها پیش از آغاز مذاکرات تاکید ندارد.
البرغوثی تصریح کرد: سخن از مذاکرات بدون پیش شرط و پایبندی به قوانین بینالمللی یعنی پذیرش شرط اسرائیل بدون تعیین مکانیزمها و مرجعیتهای روشن برای مذاکره.
موسی ابومرزوق، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اظهار داشت: از آنجا که مذاکرات در اساس درباره مسائل نهایی سخن میگوید پس اسراییل در پایان دوره مشخص با ساخت دیوار حائل، اخراج شمار مشخصی از فلسطینیان از قدس اشغالی و ویران کردن دیگر منازل فلسطینی که برای آنها برنامهریزی کرده به مسائل پایان خواهد داد.
وی افزود: مقامات اشغالگر با ترسیم نقشه جغرافیایی در کرانه باختری فلسطینیان را در قبال راهحلی قرار خواهند داد که نتیجه هیچ مذاکرهای نیست.
اما تشکیلات خودگردان فلسطین از دعوت کمیتهی کاری چهار جانبه برای ازسرگیری مذاکرات تقدیر کرد و افزود: امکان دستیابی به توافق طی کمتر از یک سال وجود دارد.
صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینیها گفت: بیانیه کمیته کاری چهار جانبه در برگیرنده مسائل لازم برای دستیابی به توافقنامهی صلح است.
وی ابراز امیدواری کرد که کمیتهی کاری چهار جانبه بر اسراییل در زمینه توقف شهرک سازیها در اراضی اشغالی فشار وارد کند.
مذاکره کننده ارشد فلسطینیها افزود: فلسطین در صورتیکه اسرائیل شهرکسازیهای جدید را اعلام کند از مذاکرات عقب نشینی خواهد کرد.
وی گفت: اگر دولت اسرائیل در 26 سپتامبر به شهرکسازیها ادامه دهد از نظر ما دیگر مذاکراتی در کار نخواهد بود.
براساس گزارش سایت شبکه الجزیره، این در حالی است که فرانسه، ایتالیا، آمریکا، انگلیس و آلمان از دعوت کمیتهی کاری چهار جانبه و آمریکا در زمینه ازسرگیری مذاکرات مستقیم در واشنگتن در دوم سپتامبر استقبال کردند.
فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا اظهار داشت: این دعوت تحولی مثبت و بسیار مهم است.
وی ابراز امیدواری کرد که فلسطینیها و اسراییلیها مسئولیتهای مهمشان را در رویارویی با مانع ایجاد شده در مذاکرات برعهده بگیرند تا صلح دایمی بر اساس تشکیل دو کشور فلسطین و اسراییل برقرار شود.
فراتینی به خبرگزاری ایتالیا گفت: ما از تلاش دولت باراک اوباما و فرستاده ویژه آن در روند صلح در زمینه پیشبرد روند صلح و تشویق دو طرف اسراییلی و فلسطینی برای بازگشت به میز مذاکرات تقدیر میکنیم.
نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه نیز در بیانیهای عنوان داشت: من همواره از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین میخواستم که مذاکره کنند.
وی تاکید کرد: فرانسه قصد دارد با شرکای اروپاییاش در حمایت از روند صلح همکاری کند.
در بیانیه سارکوزی خاطرنشان شده است که وی تلاش خواهد کرد تا کنفرانس کشورهای اهدا کننده برای تشکیل کشور فلسطین را درصورت پیشرفت قابل لمس در مذاکرات برگزار کند. انگلیس نیز از مذاکرات مستقیم به دعوت آمریکا تقدیر کرد و آن را گامی شجاعانه توصیف کرد.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس گفت: ما از تصمیم انتقال به مذاکرات مستقیم تقدیر میکنیم و راهحل تشکیل دو کشور فلسطین و اسراییل تنها امید برای دستیابی به صلح و امنیت داخلی در منطقه است.
وی از تمامی گروهها خواست از هر گونه فعالیتی که ممکن است به نابودی مذاکرات منجر شود دست بردارند.
در واشنگتن نیز جان برنان، مشاور رئیس جمهور آمریکا نسبت به ازسرگیری مذاکرات مستقیم شدیدا ابراز امیدواری کرد.
وی تصریح کرد: دولت اوباما امیدوار است که دو طرف به تعهداتشان چه در سطح کلامی و چه در سطح عملی متعهد باشند.
جورج میچل، فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه نیز گفت: آمریکا به درخواستهای قبلی خود از اسراییل در زمینه توقف ساخت شهرکهای جدید در کرانه باختری پایبند است.
وی گفت: ما انتظار داریم که دو طرف فضای مناسبی را برای آغاز مذاکرات ایجاد کنند.
میچل گفت: آمریکا آماده ارائه پیشنهادات جدید در صورت لزوم در طول مذاکرات است.
میچل ادامه داد: در حال حاضر زمان ومکان مذاکرات مستقیم صلح بررسی نشده است. دو طرف بندهای اساسی مذاکرات را درهنگام دیدارشان مشخص میکنند.
گوئیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان نیز ازسرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه را نشانه مثبت برای پیشرفت در روند صلح خاورمیانه دانست و اظهار داشت که این مذاکرات امیدهای جدیدی برای پیشرفت سریع در جهت تشکیل دو کشور مستقل اسراییل - فلسطین ایجاد میکند.
وی ضمن حمایت از این مذاکارت از دو طرف خواست از این فرصت استفاده کنند.
نظر شما