خشم نمایندگان کنگره آمریکا از افزایش توان هسته‌ای پاکستان

دل آمریکایی‌ها همچنان با دولت آصف علی زرداری رئیس‌جمهوری پاکستان همراه نشده‌است. کمتر از یک هفته از دیدار باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده با همتای پاکستانی‌اش در کاخ سفید می‌گذرد و این در حالی‌است که نمایندگان کنگره این کشور همچنان از اعطای کمک‌های مالی بیش از اندازه به اسلام‌آباد نگران به نظر می‌رسند. در شرایطی که زرداری سفر خود به ایالات متحده و غرب را راهی برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی بیشتر و البته دخیل کردن غربی‌ها در مشکلاتی می‌داند که دیر یا زود دامن ساکنان قاره سبز را هم خواهد گرفت، در کنگره ایالات متحده خبرهای خوشی برای پاکستان به گوش نمی‌رسد.

به گزارش نیویورک تایمز اعضای کنگره ایالات متحده با این ادعا که پاکستان در مسیر ارتقای توان هسته‌ای خود گام برمی‌دارد نسبت به محل خرج دلارهای آمریکایی در پاکستان ابراز تردید کردند. قانون‌گذاران آمریکایی ادعا می‌کنند که زرداری دلارهای آنها را به جای آنکه خرج مبارزه با شبه‌نظامیان طالبان در شمال این کشور کند به تأسیسات هسته‌ای می‌فرستد و بر تعداد تسلیحات هسته‌ای خود می‌افزاید.

دامنه این انتقادها زمانی در میان نمایندگان بالا گرفت که دریادار مایک مولن که فرماندهی ستاد ارتش ایالات متحده را بر عهده دارد در پاسخ به سؤال‌های نمایندگان در خصوص افزایش تعداد تسلیحات هسته‌‌ای در اختیار پاکستان ابراز اطلاع کرد. مولن تأکید کرد که پاکستان علاقه‌ای به دخالت دیگران در امور هسته‌ای این کشور ندارد اما بی‌شک توان هسته‌ای آن ظرف چند ماه اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

در واشنگتن اما بازی زرداری با هسته چندان برای مشاوران اوباما جذاب نیست. در شرایطی که ایالات متحده و غربی‌ها نگران افزایش فعالیت شبه‌نظامیان در پاکستان هستند، دولت مرکزی با خیال راحت کمک‌های خارجی را خرج افزایش توان هسته‌ای این کشور می‌کند. از سوی دیگر آمریکایی‌ها بیش از پیش نگران تسلیحات هسته‌ای پاکستان هستند که می‌تواند در یک حرکت غافلگیرانه از سوی تروریست‌ها در اختیار تندروهای پاکی قرار گیرد.

اخبار رسیده از پاکستان حاکی است که این کشور به تعدادی از تسلیحات هسته‌ای جدید دست پیدا کرده است و بر تعداد نیروگاه‌های هسته‌ای موجود در خاک پاکستان هم افزوده شده است. باراک اوباما در نخستین روزهای حضور در قدرت خواهان به تصویب رسیدن توافقنامه‌ای در سطح بین‌المللی شد که بر اساس آن کشورها میزان دستیابی خود به انواع مواد هسته‌ای را کاهش دهند. البته این پیشنهاد در شرایطی که طراح آن یعنی ایالات متحده چندان گوشش به این حرف‌ها بدهکار نیست غیر قابل تحقق به نظر می‌رسد.

دولت باراک اوباما ادعا می‌کند که از محل خرج دلارهای آمریکایی در افغانستان مطمئن است. اما همزمان دریادار مایک مولن تأکید دارد که بر میزان تأسیسات هسته‌ای پاکستان افزوده شده است. در شرایطی که پاکستان از کمبود بودجه می‌نالد بعید به نظر می‌رسد که دلارهای آمریکایی در این مرحله به کار پاکستانی‌ها نیامده باشد. نمایندگان کنگره اما یک قدم فراتر رفته و هشدار داده‌اند که اگر مدرکی در خصوص تخلف پاکستان از وعده‌هایش بیابند بی‌شک اسلام‌آباد را تنبیه خواهند کرد.

کد خبر 8660

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار