اجلاسیه جاری که بنا به اعلام هیات رئیسه مجلس خبرگان 23 و 24 شهریور ماه جاری برگزار می شود و روز 25 شهریور ماه نیز اعضای مجلس خبرگان با رهبر معظم انقلاب دیدار خواهند کرد.
سخنرانان اجلاسیه خبرگان بر اساس یک قانون نانوشته بر اساس «مسائل روز کشور» انتخاب می شوند. سال گذشته بود که سردار جعفری فرمانده سپاه در اجلاسیه خبرگان حضور یافت و عکس های گفت و گوی وی با هاشمی رفسنجانی خیلی زود روی تلکس خبرگزاری ها قرار گرفت. این دیدار از آن جهت مهم بود که چندی قبل از آن تاریخ سپاه پاسداران اتهاماتی را متوجه مهدی هاشمی فرزند رئیس مجلس خبرگان کرده بود.
در شرایطی که در سالهای قبل یکی از سران قوا در این اجلاسیه حاضر می شدند امسال شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد تنها شخصیت دولتی است که مهمان خبرگان در ساختمان سابق مجلس خواهد بود. دیگر سخنران این اجلاس کسی نیست جز آیت الله مصباح یزدی که به گفته علوی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان قرار است در مورد «مسائل فرهنگی» کشور سخنرانی کند. نگاهی به اظهارات آیت الله مصباح یزدی که در چند ماه اخیر نشان از افزایش نگرانی های این استاد عالی حوزه علمیه قم درباره عملکرد دولت در سیاست های فرهنگی دارد و شاید از همین جهت باشد که آیت الله مصباح یزدی تصمیم گرفته در این اجلاسیه سخنرانی کند.
علوی در عین حال این را هم گفته است که «البته طبق رویه معمول مسئولان کشوری و لشکری در اجلاسیه های خبرگان حضور پیدا می کنند و گزارشی را از عملکرد خود ارائه می دهند و مجلس خبرگان تعداد سخنرانان را محدود به مدعوین نمی کند.» به گفته علوی شرایط افزایش سخنرانان در شرایطی است که «بروز مسئله ای که دعوت از مسئولین دیگر را ضرورت بخشد» در این شرایط برنامه پیش بینی شده دارای این انعطاف است که از مقامات مربوطه دعوت به عمل آید.
اگر چه مباحث درونی جلسات خبرگان معمولا منتشر نمی شود اما آن گونه که حجت الاسلام علوی به مهر گفته است یکی از دستور کارهای اجلاسیه های جاری خبرگان رای گیری درباره افزایش تعداد جلسات تخصصی خبرگان است.
به گفته وی، در اجلاسیه های پیشین برخی از نمایندگان مجلس خبرگان درخواست افزایش «اجلاسیه های خبرگان» را داشتند و برگزاری دو جلسه در سال را کافی نمی دانستند.
در حال حاضر و برابر آئین نامه مجلس خبرگان رهبری در هر سال دو اجلاس با فاصله های 6 ماهه در اوایل شهریورماه واسفندماه برگزار می شود.
ظاهرا این پیشنهاد در کمیسیون های تخصصی بررسی شده و مقرر شده به جای افزایش تعداد «اجلاسیه ها» جلسات «هیئت رئیسه و روسای کمیسیونهای تخصصی» یا نواب آنها را افزایش یابد. حال این پیشنهاد باید در هشتمین اجلاسیه خبرگان مورد بحث و بررسی قراربگیرد.
نظر شما