به گزارش ایسنا:

نتایج تحقیقات نشان داد: کودکانی که مبتلا به بیماری های قلبی مادرزادی هستند، دچار سوء تغذیه و متعاقب آن تاخیر رشدی می‌شوند.

بیماری‌های مادرزادی قلب در کودکان یکی از علل سوء تغذیه در این گروه سنی است. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی اختلالات رشدی در کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی مادرزادی توسط شاهرخ رجایی از مرکز توسعه تحقیقات بالینی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان طراحی و اجرا شده است.

کودکان مبتلا به بیماریهای مادرزادی قلب به علت دریافت ناکافی انرژی و افزایش متابولیسم مستعد سوء تغذیه هستند.

این کودکان به دلیل افزایش کار قلبی و تنفسی و متعاقب آن خستگی و بی اشتهایی و تنگی نفس انرژی کمی دریافت می کنند؛ در عوض نیازهای متابولیک آنان افزایش می‌یابد و در نتیجه دچار سوء تغذیه و تاخیر رشدی می‌شوند.

بنابراین زمانی رشد طبیعی خواهند داشت که کالری بیشتری را نسبت به کودکان طبیعی دریافت کرده باشند.

این بررسی به صورت یک مطالعه موردی و شاهدی بر روی 400 نفر از کودکان مبتلا به بیماری‌های مادرزادی قلبی در محدوده سنی 3 ماه تا 16 سال انجام گرفت.

بیماران بر اساس نوع بیماری مادرزادی قلب به 4 گروه بیماران بدون سیانوز و بدون افزایش فشار شریان ریوی، بیماران بدون سیانوز با افزایش فشار شریان ریوی، بیماران با سیانوز بدون افزایش فشار شریان ریوی و بیماران با سیانوز با افزایش فشار شریان ریوی، تقسیم شدند.

نتایج نهایی این بررسی نشان داد که بیماران قلبی در معرض اختلالات رشد قرار دارند و در بیماران سیانوتیک این اختلال رشد بیشتر و در بیماران قلبی سیانوتیک به همراه افزایش فشار شریان ریوی، اختلالات رشد شدیدتر و شایع‌تر است.

کد خبر 88549

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین