سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد 11 روز پیش و پیش از سوخت گذاری نیروگاه بوشهر در یک گفت و گوی تلویزیونی، با اشاره به اعلام سوختگیری و راهاندازی نیروگاه بوشهر هشدار داده است که اسرائیل دیگر زمان زیادی برای حمله به این نیروگاه ندارد و گفت: اسرائیل برای حمله به این نیروگاه و جلوگیری از آغاز به کار نخستین نیروگاه اتمی ایران تنها هشت روز فرصت دارد.
حالا که شمارش معکوس یادآوری بولتون به رژیم صهیونیستی پایان یافته او در اظهارات جدیدی در گفتوگو با شبکه عربی زبان "روسیا الیوم " مدعی شده که در صورت حمله آمریکا، ایران فقط دو روز میتواند تنگه هرمز را حفظ کند و سپس تمامی نیروهای دریایی و هوایی ایران از بین خواهد رفت. همین نوع بیان و محتوای کلام بولتون بود که باعث پاسخ سخت و تند رئیس کمیسین امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد.
حرفهای نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل پیش از این با واکنش کنایی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان پاسخ داده شده بود آنجایی که در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره گفته بود «معتقدم آقای جان بولتون شیفته بازیهای رایانهای است که تنها مینشیند و بازی جنگ را در ذهن خود تجسم میکند و آن را به تنهایی بازی میکند، ما به نوبه خود چنین حملهای را بعید میدانیم ، رژیم اسرائیل بسیار کوچکتر از آن است که جرات رویارویی نظامی با ایران را پیدا کند...»
سخن گفتن در مستی
علاءالدین بروجردی نیز روز دوشنبه در پاسخ به اظهارات جدید بولتون گفت که فکر می کنم ایشان در زمان بیان این جملات مست بوده اند. او در عین حال از او خواست که "در حال مستی از توان نظامی ایران سخن نگوید چراکه در این حالت توان درک قدرت نظامی ایران را ندارد."
وی خطاب به نمایندگان سابق آمریکا در سازمان ملل گفت" امریکا با کمک 40 کشور و همه ظرفیت ناتو به عراق حمله کرده است درحالی که عمر این جنگ بیشتر از عمر جنگ با ویتنام شده و از آن 10 سال طول میکشد هنوز موفقیتی عاید آمریکا نشده است."
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین ثمره حمله امریکا به عراق را 4 هزار کشته برای امریکاییها دانست و با بیان اینکه این نشانگر ضعف ارتش امریکا بوده است، از بولتون خواست به جای کوبیدن بر طبل جنگ پاسخگوی مادران داغدیده امریکایی و اقتصاد ورشکسته امریکا باشد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به ادعاهای قبلی بولتون مبنی بر تعیین زمان برای رژیم صهیونیستی جهت حمله به نیروگاه بوشهر گفت: ما تمام توان اسرائیل را در حمله به غزه و لبنان مشاهده کردهبودیم؛ اما آقای بولتون بدون توجه به شکست رژیم صهیونیستی از حزبالله و لبنان از آنها میخواست که نیروگاه بوشهر حمله کنند و نمیدانست که در صورت این کار این رژیم نابود خواهد شد.
وی با بیان اینکه حمله آمریکا به افغانستان و عراق حاصل سیاستهای غلط جمهوریخواهان بود، گفت اظهارنظر بولتون نیازی به پاسخ رسمی ایران ندارد چرا که جمهوریخواهان شکست سنگینی را در منطقه متحمل شدهاند و میتوانند برای ارزیابی عملکرد خود حمله به عراق و افغانستان را دوباره بررسی کنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه بولتون اطلاعات نظامی ندارد و تنها به بلوف سیاسی اکتفا میکند، از نماینده سابق امریکا در سازمان ملل خواست تا از فرماندهان نظامی کشورش در خصوص توان نظامی ایران سؤال کند و گفت که" امریکاییها باید بدانند که هرگونه اشتباه در محاسبات در خصوص حمله به ایران سرنوشت منطقه را تغییر خواهد داد."
اما واقعیت توان نظامی ایران چیزی غیر از تصورات مخدوش افرادی مانند بولتون است. حضور مثبت ایران در برخی کشورهای خاورمیانه از جمله لبنان، عراق و افغانستان برگ برنده خوبی برای کشورمان به حساب می آید که آمریکایی ها آن را به خوبی می دانند.
حضور موثر ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز نیز در اتخاذ این استراتژی بی تاثیر نبوده است. ایران کنترل شاهرگ حیاتی تنگه هرمز را در دست دارد و با کوچکترین اقدامی که منافعش را به خطر بیاندازد، میتواند اقدام به بستن این گذرگاه نماید که همه اینها باعث می شود که امریکا برای دست زدن به گزینه نظامی علیه ایران با شرایط دشواری روبرو باشد.
افزایش قدرت نظامی ایران
به موازات جنگ روانی علیه ایران، در روزهای اخیر توانمندیهای جدیدی از توان نظامی ایران به جهانیان نشان داده شد که کمرنگ شدن تهدید به حمله نظامی، یکی از اثرات این اقدام به شمار میرود. تحلیلگران سیاسی و نظامی، آزمایش موفقیتآمیز تسلیحاتی همچون موشک قیام، هواپیمای بدون سرنشین کرار با قابلیت حمل و پرتاب بمب و همچنین تولید شناور سراج یک و نسل جدید شناور موشکانداز ذوالفقار را حلقه تکمیلکننده استراتژی بازدارندگی در خارج از مرزها میدانند.
اینها همه مکمل توانمندیهای موجود نظامی ایران مانند موشکهای شهاب 3، سجیل و کروزهای دریایی هستند. موشک شهاب 3 قابلیت اصابت به هدف در برد 2000 کیلومتر را دارد. نوع تکمیل شده شهاب 3، سجیل است که با سوخت جامد حرکت میکند. استفاده از سوخت جامد در موشک سجیل، زمان سوختگیری موشک را کاهش میدهد و دیرتر از سوخت مایع تمام میشود. برد این موشک نیز بیشتر از شهاب 3 است و قابلیت هدفگیری تا برد بیشتر از 2000 کیلومتر را نیز دارد. موشکهای کروز دریایی ایران نیز با قابلیت حرکت در سطح آب و حرکت مارپیچ و غیر قابل رد گیری، امنیت نیروهای مهاجم در خلیج فارس را سلب خواهد کرد.
بر این اساس، حتی اگر امریکا و رژیم صهیونیستی بتوانند تهدیداتشان را عملی کنند، قابل تصور است که فقط 10 دقیقه بعد از آغاز حمله، ایران واکنش درخوری نشان خواهد داد.
نظر شما