هادی مقدسی

عید فطر در کشورهای اسلامی جزء بزرگترین اعیاد مسلمانان به شمار می‌رود و منطقی به نظر می‌رسد که این عید مذهبی را در کشور پررنگ‌تر کنیم. متاسفانه در کشور ما که ام القرای کشورهای اسلامی است این عید که بعد از یک ضیافت الهی است تنها یک روز تعطیل است اما در سایر کشورها این عید3 روز تعطیل است و مسلمانان جشن می گیرند. افزایش تعطیلات عید فطر در اقدامی جسورانه یک بار در سال 1385توسط رئیس‌جمهوری اجرا شد و به جای یک روز تعطیل، مردم 3 روز تعطیل را به مناسبت عید فطر تجربه کردند. اما چون تعطیلات غیره منتظره می تواند ضررهایی را به کشور وارد کند لذا نمایندگان مجلس تصمیم دارند به این موضوع رسیدگی کنند. هرچند که در دو سال گذشته نیز با توجه به نزدیک بودن روز عید فطر به تعطیلات آخر هفته، عملا تعطیلی عید فطر تحت عنوان «بین‌التعطیلین» به بیش از یک روز افزایش یافت.

به عقیده من طرح افزایش تعطیلات عید فطر برای کشور مسلمانی چون ایران بسیار خوب است اما باید اول تعطیلات کشور ساماندهی شوند و در برخی ایام چون ایام عید نوروز این تعطیلات کاسته شوند تا بعد از آن فکری برای افزایش عید مذهبی فطر کرد.

همینطور نگاه به این عید اسلامی در مناطق مختلف ایران متفاوت است. به عنوان مثال در تهران و مناطق مرکزی و شمال غرب ایران، عید فطر حداکثر عید اسلامی ساده و عادی است. آئین های آن نیز خلاصه می شود به نماز عید فطر و تبریک معمولی عید. اما در دیگر مناطق ایران روز عید فطر، روز معمولی و عادی نیست. مراسم ها و آئیین های سنتی بسیاری برای این عید وجود دارد و همه اینها جزئی از فرهنگ، هویت و باورهای این بخش از مردم ایران است.

بنابراین نمایندگان مجلس معتقدند که روزهای 29 اسفند و 12 فروردین دیگر تعطیل نباشد و در عوض این عید بزرگ از امسال به  طور رسمی تعطیل اعلام شود. البته این طرح در کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی بررسی شده است، از آنجا که کمیسیون اجتماعی کمیسیون اصلی است نخست طرحی که توسط این کمیسیون اصلاح و تصویب شده در صحن قرائت می‌شود و رای گیری می‌شود و سپس آنچه در کمیسیون فرهنگی تصویب شده به رای گذاشته خواهد شد.

اما انچه باعث تعجب من روزها شده این است که سالهاست  عنوان می شود تعطیلات رسمی در ایران بیش از حد متعارف است و باید برای متعادل ساختن آن اقدامی صورت بگیرد.در حالی که ما یک کشور مسلمان هستیم و این تعطیلات مذهبی باید در برنامه ما گنجانده شود تا با جشن یا عزاداری یاد بزرگان دینمان را زنده نگه داریم. تعطیلات رسمی که با جشن ها و اعیاد ملی و مذهبی و حکومتی ارتباط مستقیم دارند می توانند کمک شایانی به افزایش روحیه شادی و شادمانی در میان مردم یک جامعه رو به توسعه نظیر ایران بکند. از طرفی در بعضی بخش ها کار سخت است و شاغلان نیاز به استراحت دارند. بنابراین نباید ایران را با سایر کشورها مقایسه کرد چون یک کشور شیعه هستیم که دین برای ما در وهله نخست قرار دارد.

در ایران قریب به 75 درصد تعطیلات پایه‌های دینی دارند و 25 تعطیلی داریم که 15 تای آنها بینش اسلامی دارند بنابراین حذف تعطیلی به همین سادگی نمی تواند انجام شود.

البته قبول دارم که  کشور از نظر اقتصادی در شرایطی قرار دارد که به کار و تلاش نیازمند است تا خود را از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب برساند. اما روزهایی از تعطیلات وجود دارد که نه نماد تشیع است و نه توجه خاصی به آن می‌شود و از این روزها استفاده مطلوبی نمی‌شود که باید تعطیلی چنین روزهایی حذف شود. مثلا  29 اسفند که روز ملی شدن صنعت نفت نامیده شده است، مردم باید به کار و کوشش بپردازند.

باید توجه داشت که قطعا در بررسی طرح کاهش تعطیلات، تعطیلی روزهایی که به‌عنوان نمادی از اسلام شناخته می‌شوند، همانند عید غدیر، قربان یا روزهایی که مراسم‌های ملی در آن برگزار می‌شود، حذف نخواهد شد.

من تصور می کنم مشکل فعلی در کشور ما فقط تعطیلا ت طولانی مدت نیست بلکه نداشتن نگاه جدی به کار و شغل را شامل می شود. بعضی افراد حتی از نیم ساعت وقت خود بهترین بهره را می برند و افرادی دیگر حتی از بیکاری خود نیز استفاده کامل را نمی برند. بنابراین باید فرهنگ متعهد در کار را گسترش دهیم و آن را به افراد بیاموزیم.

کم شدن تعطیلات در ایران به خودی خود امر بدی نیست اما مهمتر از تعداد ایام تعطیل مدیریت تعطیلا ت است و تعطیلا ت مدیریت صحیح می خواهد، چرا  که مدیریت صحیح باعث کارآمدی افراد می شود و در غیر این صورت آسیب رسان و باعث بازدهی پائین فعالیت خواهد شد.

البته هستند کارشناسان اقتصادی که موافق کاهش تعطیلاتند. چنانکه محاسبات آنها نشان می دهد درصورت کاهش پنج روز از تعطیلات رسمی کشور بیش از هفت هزار میلیارد ریال از هزینه های دستمزدی که بابت روزهای تعطیل رسمی به اقتصاد کشور تحمیل می شود کاسته خواهد شد.

بنابراین مشکل پایین بودن بهره وری در ایران صرفا با کم و زیاد شدن چند روز تعطیلا ت حل نمی شود. اما به طور قطع تعطیلی در هر نوع فعالیت نقش تعیین کننده در بهره وری خواهد داشت.

 

عضو کمیسیون اجتماعی  و نماینده مردم بروجرد در مجلس

کد خبر 90452

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
    0 0
    لطفا از اجانب خود حرف بزنید نه مردم روز 29 اسفند برای مردم خیلی هم مهم است لطفا به همه چیز با دید سیاسی نگاه نکنید ارزش بعضی از موارد حیثیتی است آقای نماینده
  • حاجی IR ۱۹:۳۵ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
    0 0
    بله بله بله بله اگه چیزه دیگه بنویسم نشون نمی دین البته که خوبه لعنت به کار و اقتصاد زنده باد تعطیلی واسه همین تعطیلی ها کشورهایی توسعه یافته به بهره وریی بسیار زیادی رسیدن
  • بدون نام IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۶
    0 0
    به نظر من خیلی خوب است که عید فطر را 3 روز تعطیل اعلام کنید عید فطر عید بسیار بزرگی است و ما مسلمانان باید این روز عظیم را 3 روز نه بلکه یک هفته جشن بگیریم .خواهش میکنم 3 روز تعطیلی عید فطر را به تصویب برسانید. ممنون