معرفی کابینه و به ویژه معاون اول توسط کاندیداهای ریاستجمهوری در دنیا امری مرسوم است و اقدامی در جهت تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری محسوب میشود. همچنانکه در انتخابات آمریکا شاهد بودیم دو رقیب اصلی این انتخابات معاون اول خود را معرفی کردند و بعد از معرفی معاون اول، کاندیداهای ریاستجمهوری به صورت منفرد یا به همراه معاون اول خود تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری را انجام میداند.
حتی گاه کار تبلیغی انتخابات ریاستجمهوری توسط معاون اول صورت میگرفت حال اگر این معاون اول معرفی شده فردی کارآمد و محبوب در جامعه باشد، به طور قطع به افزایش رأی کاندیدای اصلی کمک میکند اما نباید از یک نکته غفلت کرد و آن این است که در کشور ما اختیار معرفی معاون اول با رئیسجمهور است چرا که رئیسجمهور قرار نیست برای معاون اول خود از مجلس رأی اعتماد بگیرد و چون چنین محدودیتی ندارد، به طور قطع بهتر میتواند معاون اول خود را انتخاب کند. اما چنین مسئلهای در مورد وزرا صدق نمیکند چرا که رئیسجمهور فقط میتواند وزرا را به مجلس معرفی کند و در مورد تأیید یا عدم تأیید وزرا توسط مجلس اختیاری ندارد.
بنابراین معرفی کابینه از سوی یک کاندیدای ریاستجمهوری کار درستی نیست چرا که فقط به افزایش سطح مطالبات منجر میشود. بنابراین اگر کاندیدایی بخواهد از این طریق از مردم رأی بگیرد،به طور قطع کار نادرستی است اما اگر معاون اول خود که فردی مدیر میباشد را معرفی کند، میتواند از طریق محبوبیت معاون اول خود رأی خویش را افزایش دهد که البته باید این مسأله را مدنظر داشت که در انتخاب معاون اول دقت بسیاری صورت گیرد تا مبادا انتخاب معاون اول موجب شود نه تنها رأیی به سبد کاندیدای اصلی ریخته نشود، بلکه از رأی آن کاندیدا نیز کم شود.
دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان
نظر شما