به گزارش ایسنا، دکتر عباس جعفری دولتآبادی در نشست خبری صبح امروز با اهالی رسانه با اشاره به پرونده سه متهم آمریکایی اظهار کرد: قوه قضاییه لازم میداند توضیحاتی را در خصوص پرونده سه متهم آمریکایی به مردم و اهالی رسانه ارائه کند. در آذرماه سال 1388 این سه نفر به اتهام جاسوسی دستگیر شدند. این افراد در بدو امر از کردستان عراق وارد ایران شدند. این پرونده به دلیل اهمیت به تهران منتقل شد و اینجانب در مصاحبه سال گذشته نیز اعلام کردم که اتهام این افراد جاسوسی است و دلایل در این خصوص وجود دارد.
اهم اظهارات دادستان تهران را در ادامه بخوانید:
-
در این مدت پرونده در حال انجام تحقیقات و در شرف تکمیل بود که ناگهان از خبر آزادی یکی از سه متهم مطلع شدیم. طبیعی بود که برای دستگاه قضایی این سوال ایجاد شود که چرا بدون هماهنگی دستگاه قضایی یکی از این متهمان آزاد میشود که ما بلافاصله اعلام کردیم این طور نیست که این موضوع به معنای عدم آمادگی ما نبود. ما حتی در زمانی که وزیر اطلاعات در این رابطه صحبت کرد واکنشی نشان ندادیم.براساس مطالبی که در مطبوعات و سایتهای خبری وجود داشت واکنش نشان دادیم و از قاضی خواستیم اگر پرونده تکمیل شده است، اتخاذ تصمیم کند.
-
برحسب گزارش بازپرس پرونده برای هر سه متهم کیفرخواست صادر شده که در مورد دو متهم مرد قرار بازداشت تمدید شده و برای متهم زن (سارا شورد) قرار وثیقه 500 میلیون تومانی صادر شده است که در صورت تودیع وثیقه، آزاد خواهد شد.
-
براساس گزارشهای رسیده متهم زن این پرونده بیمار و نیازمند کمک است و ما به وکیل وی نیز اعلام کردیم چنانچه وثیقه را تودیع کنند این متهم میتواند آزاد شود و در صورت برگزاری دادگاه باید خود را معرفی کند و این پرونده به دادگاه ارسال میشود.
-
تبدیل قرار بازداشت این متهم به وثیقه بر اساس گزارشهای متعدد در خصوص وضعیت بیماری وی و در راستای رافت اسلامی انجام شده است.
-
مقامات دولتی و مردم بدانند که دستگاه قضایی به وظایف خود عمل میکند و استقلال کافی نیز دارد. انتظار ما از رسانهها و مطبوعات نیز این است که در انتشار اخبار قضایی با مراجع قضایی همراهی کنند.
-
در دسترس نبودنم را قبول ندارم که در دسترس نیستم. چند وقتی است احساس میکنم مطبوعات و رسانهها راه خود را میروند و ترجیح دادم سکوت کنم اما دادستانی تهران دارای روابط عمومی است و اهالی رسانه میتوانند به آن مراجعه کنند.
-
مطبوعات و رسانههااستقلال خود را حفظ کنند.
-
در خصوص دلایل ارائه شده در این پرونده مبنی بر اتهام جاسوسی دادگاه انقلاب تصمیم میگیرد و امیدواریم مدت زیادی طول نکشد.
-
در مورد این که گفته میشود آزادی این افراد در ازای آزادی شهرام امیری است ما هیچگونه ارتباطی میان اینها برقرار نمیکنیم و دستگاه قضایی کار خود را انجام میدهد و صرفا کار قضایی میکند.
-
اگر وثیقه را تودیع کند می تواند آزاد شود ما این موضوع را به وکیل نیز ابلاغ کردیم و ممنوعالخروج هم نیست.
-
در مورد پرونده رکسانا صابری بنده در آن زمان نبودم اما در مورد کلوتید ریس محاکمات انجام شد و وی نیز دارای وکیل بود و پرونده مسیر قضایی خود را طی کرد که بعد از محاکمه نیز آزاد شد. در مورد پرونده آمریکاییها ایراد ما همانطور که اعلام نیز کردیم این بود که دستگاه قضایی کار خود را انجام میدهد و طبیعی است که هر دستگاه و نهادی باید وظیفه خود را انجام دهند. وظایف دستگاه قضایی روشن است اما اقدام ما مقابله با دستگاه مجریه نیز نیست. اما به این معنا هم نبوده که از وظایف خود عدول میکنیم دستگاه قضایی باید برای آزادی یک متهم تصمیم بگیرد.
-
هنگامی که از مرزهای کردستان وارد ایران شدند آموزشهای خوبی دیده بودند و با توجه به لوازمی که همراه خود داشتند و آموزشهای آنان مشخص بود که برای تفریح و سرگرمی به عراق و سپس ایران نیامدهاند. دادگاه باید تصمیم بگیرد که ادعای دادستان در رابطه با اتهام درست است یا خیر.
-
علیالاصول در پرونده جاسوسی متهم اقرار نمیکند اما دلایل کافی برای این اتهام وجود دارد.
-
خبرهایی شنیدیم مبنی بر اینکه برخی گفتهاند رسانهها اخبار دادستانی را منتشر نکنند این کار جرم است. فشار وارد آوردن بر مطبوعات و رسانهها در خصوص عدم انتشار اخبار جرم است مگر اینکه به تصویب شورای امنیت ملی رسیده باشد یا به موجب دستور قضایی از انتشار خبر جلوگیری به عمل آید.
-
هیچ یک از مقامات دولتی حق ندارند به رسانه یا مطبوعات بگویند که خبری را کار کنید یا کار نکنید.
نظر شما