وزارت نفت :همه این انفجارها در واحدهای واگذار شده به بخش خصوصی رخ داد و اغلب آنها هم از سهل‌انگاری یا انجام ندادن یک کار بسیار کوچک ناشی شد.

مدیر کل ایمنی وزارت نفت در تشریح دلایل افزایش انفجارهای صنعت نفت در ماههای اخیر از نامه وزیر نفت به وزیر اقتصاد در این رابطه خبر داد و گفت: همه این انفجارها در واحدهای واگذار شده به بخش خصوصی رخ داد و اغلب آنها هم از سهل‌انگاری یا انجام ندادن یک کار بسیار کوچک ناشی شد.

محمد حسین اردشیری با بیان اینکه حوادثی که به تازگی در حوزه صنعت نفت رخ داده در پتروشیمی‌ها یا پالایشگاههای تحت مالکیت وزارت نفت اتفاق نیفتاده است، گفت: همه این حوادث در واحدهایی رخ داد که به بخش خصوصی اعم از تأمین اجتماعی، صندوقهای بازنشستگی و امثال آنها واگذار شده است.

وی افزود: به تازگی نامه‌ای را از طریق وزیر نفت برای وزیر اقتصاد ارسال کرده‌ایم که در زمان واگذاری‌ چنین واحدهایی، الحاقیه‌‌ای در زمان فروش لحاظ شود که رعایت موارد ایمنی و HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) انجام بگیرد.

مدیر کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت تصریح کرد: متأسفانه چون این واحدها بیشتر به دنبال مسائل مربوط به تولید و امثال آن هستند کمتر به موارد مربوط به ایمنی و HSE می‌پردازند که همین مسئله علت 95 درصد حوادث رخ داده در این حوزه بوده است اما با توجه به نامه‌‌ای که با امضای وزیر نفت برای وزیر اقتصاد ارسال شده، امیدواریم این موارد حتماً رعایت شود.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی به دلیل تولید بیشتر و منافع ناشی از آن اهمیت کمتری برای مسائل HSE قائل می‌شوند که اگر به رعایت این موارد اهتمام می‌کردند چنین اتفاقاتی رخ نمی‌داد.

اردشیری اضافه کرد: اغلب اتفاقات اخیر غالباً از سهل‌انگاری یا انجام ندادن یک کار بسیار کوچک اتفاق افتاده که باعث خسارات جانی و مالی شده است.

وی افزود: ما هنوز امکان یا قانون نظارت بر موارد ایمنی و بهداشت واحدهای واگذار شده را نداریم و به همین دلیل این نامه را برای وزیر اقتصاد فرستادیم که با مصوبه دولت یا دیگر قوا امکان نظارت ما بر این واحدها فراهم شود.

وی اظهار داشت: به احتمال فراوان وزارت اقتصاد هم انجام این کار را می‌پذیرد چراکه هم به جان انسانها مربوط است و در کنار آن سرمایه و منابع مالی و انسانی کشور در معرض خطر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه خود این شرکت‌ها از رعایت نکردن این موارد دچار ضرور و زیان می‌شوند، گفت: قطعاً اگر در اثر حادثه‌ای چند نفر آسیب ببینند و کل پروژه بیش از یکماه متوقف شود ضرر جدی به شرکت‌ها وارد می‌شود که از هر جریمه‌ای بدتر است.

مدیر کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت اضافه کرد: بعضی از این شرکت‌ها دقت نمی‌کنند که سرمایه‌‌گذاری در حوزه ایمنی یک سرمایه‌گذاری اثربخش است و باعث حفظ منابع این شرکت‌ها می‌شود.

وی افزود: در مورد پیمانکاران نیز با وجودی که به آنها آموزش می‌دهیم و در قرارداد آنها رعایت این مسائل ذکر می‌شود اما چون پرسنل آنها دائماً عوض می‌شود، این مسائل اتفاق می‌افت؛ ما کمیته‌های مختلفی در این زمینه تشکیل دادیم و قرار شد فعالیت‌های بیشتری را برای آموزش انجام دهیم.

وی تاکید کرد: از طریق معاون مدیریت و برنامه‌ریزی نیز اقدام کرده‌ایم که رعایت HSE وزارت نفت برای کل پیمانکاران در کشور اجباری شود.

اردشیری در گفت وگو با فارس اضافه کرد: البته این مسئله برای پیمانکاران وزارت نفت الزامی شده اما به دلیل جدید بودن این سیستم نیروی انسانی تخصصی مورد نیاز این سیستم کم است اما کم‌کم در حال آموزش نیروی انسانی برای این کار هستیم و در عین حال پیمانکارانی را برای انجام تخصصی پروژه‌های HSE تربیت و تشویق می‌کنیم تا بتوانیم توسط آنها نظارت‌های لازم را انجام دهیم.

کد خبر 92733

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۱۷:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۶/۲۴
    0 0
    قابل توجه معاونت محترم برنامه ريزي وزارت نفت اقاي دكتر بازارگان كه از تاخير در واگذاري طرح هاي صنعت نفت به بخش هاي خصوصي گله مند هستند. اين موضوع البته ضعف مديريت نظارت را نميتواند بپوشاند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین