۰ نفر
۲۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۱
مقدمه‌ای بر فلسفه ذهن

کتاب «مقدمه‌ای بر فلسفه ذهن» نوشته جاناتان لو با ترجمه امیرغلامی از سوی نشر مرکز منتشر شد.

به گزارش خبرآنلاین، فلسفه ذهن چیست؟ شاید بتوان گفت فلسفه ذهن مطالعه پرسش­‌های فلسفی‌ مربوط به ذهن و ویژگی‌های آن است - مثلا این که آیا ذهن متمایز از بدن است یا بخشی از بدن، مانند مغر است؛ یا این پرسش که آیا ذهن، ویژگی‌های یکه‌ای مانند آگاهی، دارد یا خیر.

کتاب «مقدمه‌ای بر فلسفه ذهن» عمدتا برای خواننده‌ای نگاشته شده که از مبنای مناسبی در استدلال و تحلیل فلسفی برخوردار است و می‌خواهد با تفضیل بیشتر بر حوزه اختصاصی‌تر فلسفه ذهن تمرکز کند. 

نویسنده در ابتدا با نگاهی به یک مسئله بنیادی متافیزیک، یعنی مسئله ذهن- بدن، و با استدلال‌های له و علیه دوگانه انگاری آغاز می کند. سپس برخی نظریه‌های عام درباره سرشت حالات ذهنی را طرح و نقد می نماید و با تاکید بر قوت و ضعف‌های رویکرد کارکردگرا اشاره می کند.

 در ادامه  به مسئله مربوط به «محتوا»ی حالات نیت‌مند[عمدی] ذهن پرداخته می شود. مانند این پرسش که آیا می‌توان حالات ذهنی را دارای محتوایی مستقل از محیط فیزیکی گسترده تری دانست که سوژه در آن جای دارد؟ تمرکز فصل‌های پایانی کتاب به ترتیب متوجه جنبه‌های خاص‌تر ذهن و شخصیت خواهد بود.

وجه تمایز این کتاب آن است که در عین توجه به مسائل عمیق متافیزیکی درباره ذهن، یافته‌ها و نظریه‌های روان‌شناسی علمی مدرن را نیز مطرح می‌کند. این کتاب می‌تواند مورد استفاده خواننده‌ای با پیش زمینه مقدماتی در فلسفه مدرن باشد.

مقدمه، ذهن‌ها، بدن‌ها و انسان‌ها، حالات ذهنی، محتوای ذهنی، احساس و نمود، ادراک، اندیشه و زبان، عقلانیت انسان و هوش مصنوعی، عمل، قصد و اراده، هویت شخصی و معرفت به خود.

جی. لو استاد فلسفه در دانشگاه دورهام است.  از دیگر آثار او می‌توان به اقسام بودن (1989)، نظر لاک درباره فهم بشر (1995)، سوژه‌های تجربه (1996) و امکان‌پذیری متافیزیک (1998) اشاره کرد.

کتاب «مقدمه‌ای بر فلسفه ذهن» با شمارگان 1800نسخه در 358 صفحه و به قیمت 9800تومان منتشر شده است.

 شمامی توانید تنها با یک تماس تلفنی بدون پرداخت هزینه ارسال این کتاب را از سامانه اشتراک محصولات فرهنگی تهیه کنید.

کد خبر 93486

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جهانگیر IR ۰۷:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۶
    4 0
    با سلام می خواستم در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنم لطفاً من را راهنمایی کنید چون واقعاً به این دانش جدید علاقه مند شدم و می خواستم بدانم تاریخچه ی این علم به کی برمی گردد و بنیان گذار اصلی آن کیست . لطفاً مطالب مقدماتی برای شناخت هر چه بیشتر فلسفه ی ذهن را برایم ایمیل کنید با تشکر
  • بدون نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۸
    0 0
    سلام من درمورد فلسفه ذهن می خواستم کارکنم وازشمامی خواهم که درمورد آن به من ایمییل بزنید من درمورد ذهن ویادگیری کارمی کنم باتشکر
  • neiakani IR ۰۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۵
    0 0
    مطالب شما برایم خواندنی است ودوست دارم در این زمینه بیش تر بدانم ونیزدوست دارم از این تنوع کاری شمابهره ای بیش تر ببرم.درود بر شما
  • علی شاهی IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    سلام. من یک دانشجوی مهندسی برق هستم. بعد از چند سال درس خوندن و روبرو شدن با حالت های مختلف ذهنم کنجکاو شدم درباره ی ذهن و ویژگی هاش بیشتر بدونم با این هدف که بتونم با بهره گیری از ویژگی های ذهنم برای بیشتر و بهتر درس خوندن استفاده کنم . جایی با اسم فلسفه ی ذهن آشنا شدم . به نظر شما این زمینه میتونه به من کمک کنه؟ من از فلسفه تقریبا هیچی نمیدونم.

آخرین اخبار