فارس: رئیس شاخه جنوب مجلس اعلای اسلامی عراق با اشاره به طرح آمریکا برای تشکیل دولت عراق از تلاشهای این کشور برای ایجاد شکاف بین ائتلاف شیعیان و در نهایت حذف ائتلاف ملی به رهبری حکیم از حضور در دولت جدید دانست.
"سید فراتالشرع " در گفتوگو با خبرنگار بینالملل فارس درباره جدیدترین تحولات سیاسی این کشور گفت: این روزها تمام گروههای سیاسی عراق عزم خود را جزم کردهاند تا دولت مشارکتی در آینده نزدیک در این کشور تشکیل شود. به همین دلیل، نشانههایی برای برونرفت از بحران سیاسی موجود در کشور به چشم میخورد. نامزدی دکتر "عادل عبدالمهدی " (از ائتلاف ملی عراق) برای احراز پست نخستوزیری در این راستا قابل ارزیابی است.
این عضو ائتلاف ملی عراق گفت: ما امیدواریم که همپیمانی ملی (ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملی) به یک نامزد مشترک و مورد توافق دو طرف دست یابند اما چشم انداز سیاسی کشور تحقق چنین آرزوی را به صورت واضح نشان نمیدهد. به همین دلیل، تمام راهها برای تشکیل دولت مشارکتی باز است. خواه این دولت متشکل از ائتلاف ملی، فهرست العراقیه و برادران کرد باشد یا از ائتلاف ملی و ائتلاف دولت قانون.
رئیس شاخه جنوب مجلس اعلای اسلامی عراق با اشاره به رایزنیهای ائتلاف ملی با فهرست العراقیه و کردها برای تشکیل دولت جدید گفت: ما امید زیادی داریم که دولت جدید از این گروههای سیاسی تشکیل شود. چرا که برنامههای آنها به یکدیگر نزدیک و مورد توافق رهبران گروههای مزبور است. در حقیقت، این ائتلاف و همپیمانی جدید از شفافیت لازم برخوردار است.
وی درباره موافقت فهرست العراقیه و کردها با نامزدی دکتر عادل عبدالمهدی گفت: این گروهها با نامزدی دکتر عادل عبدالمهدی موافقت کردهاند بنابراین اعضای فهرست العراقیه مانع نخستوزیری وی نخواهد شد و این چیزی است که هم اکنون در عرصه سیاسی عراق قابل مشاهده است.
این عضو ائتلاف ملی عراق در پاسخ به این سؤال که موافقت فهرست العراقیه با نخستوزیری دکتر عادل عبدالمهدی در چارچوب طرح آمریکا برای تشکیل دولت جدید عراق است؟ گفت: اولین طرح آمریکا که با هدف برونرفت و از بحران سیاسی عراق ارائه شد زمان بندی کردن نخستوزیری میان ائتلاف دولت قانون و فهرست العراقیه بود. دومین طرح آمریکا تشکیل دولت مشارکت با حضور "نوری مالکی " و "ایاد علاوی " بود و برای اجرای آن بر دو طرف فشار وارد کرد اما بیشتر گروههای سیاسی، عراق با نخستوزیری ایاد علاوی مخالفت کردند. ولی همپیمانی ما با فهرست العراقیه و کردها در چارچوب طرح آمریکا نیست. چرا که طرح آمریکا برای خروج بن بست سیاسی عراق همواره بر ائتلاف دولت قانون و العراقیه تاکید دارد در حالی که در همپیمانی ما چنین چیزی وجود ندارد و آمریکا نه از لحاظ نظری و نه از لحاظ عملی هیچ دخالتی در راهکار ما برای برون رفت از بحران سیاسی عراق ندارد.
وی درباره واکنش ائتلاف دولت قانون با نخستوزیری دکتر عادل عبدالمهدی گفت: هیچ طرحی با رضایت فراگیر تمام گروههای سیاسی همراه نیست بنابراین، مانع تراشی در برابر آن نسبی خواهد بود فکر میکنم اگر مانعی در قبال نخستوزیری دکتر عادل عبدالمهدی وجود داشته باشد، چندان حاد و فراگیر نخواهد بود.
نظر شما