نشست «پدیدارشناسی تطبیقی هوسرل و هایدگر» عصر امروز (یکشنبه 28 شهریور) در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار میشود.
به گقته دبیر این جلسه، پدیدارشناسی هوسرل در فلسفه هایدگر بسط مییابد، از همین رو بررسی اندیشه پدیدارشناسانه آنان در امتداد یکدیگر درک بهتری از این تفکر به دست خواهد داد.
علیمحمد صابری مدرس دانشگاه تربیت معلم و دبیر این نشست، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: پدیدارشناسی بهویژه در نزد هوسرل، توجه کامل به حیثیت التفاطی و آگاهی انسان است.
وی افزود: به اعتقاد او تمامی علمها از جمله فسلفه، بر پایه اظهار عقلی و کسب آگاهی نخستین شکل میگیرند و این شیء است که خود را با آگاهی فرد منطبق میکند.
صابری ادامه داد: بر این اساس شیء، ظهوری در ذهن انسان دارد و هنگام شناخت اشیا، این شیء است که باید با ذهن تطبیق شود، بر خلاف سنت معرفتی گذشته که بر این باور بود که برای شناخت اشیا فرد باید خود را با آنها تطبیق دهد.
وی افزود: پدیدارشناسی نوعی تفسیر از اشیا در ذهن است. هوسرل برخلاف عقیده فلاسفه پیشین انسان را موجودی بسته و بیارتباط با جهان خارج نمیداند که تنها با استفاده از اندیشه محض قابل اثبات باشد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: هوسرل با استفاده از این پدیدارشناسی به هستیشناسی میرسد و معتقد است که حقیقت اشیا را باید نزد عقل یافت، چرا که ظهور پدیدار میتواند حقیقت باشد. وی علم را نوعی تحویل اشیا در ذهن میپنداشت و معتقد بود که «واقع» باید خود را در ذهن و عقل ما نمود دهد.
صابری گفت: این اندیشه در فلسفه هایدگر گسترش مییابد و در «دازاین» او متبلور میشود.
در این نشست دکتر حمید بسحاق از اعضای هیأت علمی انجمن حکمت و فلسفه ایران و کارشناس فلسفه غرب و همچنین دکتر ضیاء شهابی، مدرس فلسفه دانشگاه علوم و تحقیقات حضور خواهند داشت.
نشست «پدیدارشناسی تطبیقی هوسرل و هایدگر» عصر امروز (یکشنبه 28 شهریور) ساعت 30/16 در سرای اهل قلم خانه کتاب به نشانی خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، شماره دو برگزار میشود.
نظر شما