ایالات متحده کشورهای حاشیه خلیج فارس را تجهیز می کند .کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس یک به یک به جمع خریداران تسلیحات پیشرفته از آمریکا و اروپا می پیوندند. کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در یکی از بزرگترین اقدامات تسلیحاتی در زمان صلح، سفارش خرید تسلیحات آمریکایی به ارزش بیش از ١٢٣ میلیارد دلار را دادهاند.
به گزارش روزنامه فایننشیال تایمز، یک بسته تسلیحات آمریکایی به ارزش بیش از ٦٧ میلیارد دلار برای عربستان سعودی، بزگترین قسمت این ارتقای نظامی را تشکیل میدهد که به پیشرفت صنایع دفاعی آمریکا کمک کرده است. اولین مرحله از این قرارداد، که قرار است به زودی در کنگره آمریکا به تصویب برسد، ارزش آن حدود ٣٠ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
آنتونی کوردسمن، از مرکز مطالعات استراتژیک و بینالملل در واشنگتن اظهار کرد، هدف آمریکا دستیابی به یک "ساختار امنیتی جدید پس از جنگ عراق است که میتواند جریان صادرات انرژی را به اقتصاد جهانی تضمین کند.
وی میافزاید، فروش تسلیحات، قدرت بازدارندگی منطقه را بالا برده و به کاهش میزان نیروهایی که آمریکا باید در منطقه مستقر کند، کمک میکند. عربستان سعودی ٨٥ جنگنده F-15 جدید دریافت خواهد کرد و ٧٠ جنگنده دیگر را تجهیز میکند.
بوئینگ جزو اصلیترین تامینکنندگان خواهد بود که به این شرکت آمریکایی این اجازه را میدهد تا توانایی خود را در تولید جتهای نظامی پیشرفته، حوزهای که به دلیل رقابت در بازار در آن عقب مانده، تقویت کند.
قرارداد بعدی انتظار میرود برای ارتقا رادار و سیستمهای دفاعی موشکی و مدرنیزه کردن جاهطلبانه ناوگان دریایی عربستان سعودی باشد. همچنین امارات متحده عربی نیز قراردادی تسلیحاتی به ارزش ٣٥ تا ٤٠ میلیارد دلار با امریکا امضا کرده است. از سوی دیگر انتظار میرود عمان دیگر کشور حوزه خلیج فارس ١٢ میلیارد دلار و کویت هفت میلیارد دلار تا پایان سال ٢٠١٤ برای جایگزینی و ارتقاء هواپیماهای جنگنده، فرماندهی جدید و سیستمهای کنترلی هزینه کنند. ارزش کل قراردادهای تسلیحاتی آمریکا با عربستان سعودی، امارات عربی متحده، عمان و کویت طی چهار سال آینده ٨٨/١٢٢ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
نظر شما