حضور ین ژاپن در بازارهای جهانی سبب تنزل مالی و رکود در کشورهای جهان سوم شده است. اگر چه مداخلات واحد پولی معمولا به عنوان پشتیبان های نا به جا برای تضعیف و یا به خاک سیاه نشاندن همسایه ها به منظور افزایش قدرت مشاهده می شود اما دخالت اولیه ژاپن، طی شش سال اخیر به رکود مداوم در اقتصاد کشور های جهان سوم دامن زده است.
به گزارش رویترز نا او تا کان نخست وزیر ژاپن یک روز پس از پیروزی در انتخابات تقریبا آغازگر این اتفاق بود. بر این اساس وزارت مالی ژاپن ین ها را فروخت و دلار را جایگزین آن کرد تا وضغیت مالی کشور را تضعیف کند. اما به نظر این ظاهر امر بود چرا که دولت بانک های بی رونق را به سمت یک عمل دیگری سوق می داد.
یکی از سران سیاسی کشور ژاپن در جلسه ای با حضوربازرگانان این کشور آنان را تهدید کرده بود که بعید است دولت ین های فروخته شده بانک ها را استرلیزه کند زیرا باعت افزایش نقدینگی خواهد شد. این امر در ابتدا باعث تغییرات 30 درصدی ین در مقابل دلار شد یعنی هر دلار آمریکا از کمتر از 83 ین به بالای 85 ین معامله شد. بازار ژاپن از این افزایش 2.3 درصدی بسیار خوشنود و راضی بود چرا که در افزایش صادرات بسیار موثر و کمک حال بود ولیکن بیشترین هدف منطقی ین ضعیف شده این بود که موجب افزایس قیمت کا لاهای وارداتی می شد و به نرخ تورم کمک می کرد. گفتنی است این نرخ در تازه ترین اعلام 0.9- درصد می باشد.
حال این سوال پیش می آید که اگربانک های بزرگ ژاپن این رویه را تا اکتبرادامه دهند، موجب کاهش نقدینگی شده وپول ها بیشتر به سمت سرمایه های ریسک آمیز و ارزهای خارجی سوق داده می شوند؟
نظر شما