اصغر فرهادی هنرمند دوست داشتنی کشورمان که در این وانفسای داشتن فیلم خوب طی سالیان گذشته با درباره الی توانست فیلم خوب را معنا کند با بیاناتی فارغ از حوزه سیاسی؛ واکنش دستگاههای فرهنگی و بالاخص سینمایی رااین بیانات باعث شدکه به این حوزه ورود پیدا نمایند و به دلایل مختلفی می تواند آثار نامطلوبی این ورود بجای گذارد؟
نگارنده نه می خواهد از گفته های فرهادی دفاع نماید و نه می خواهد اورا سرزنش کند. بهر حال هنرمند آزاد است که در حوزه های مختلف اظهارنظر نماید مشروط به رعایت خط قرمزهای نظام و بیانات ایشان در جشن ( ایکاش نوع دیگری بیان می شد در این فضای پر سوء تفاهم ) ربطی به این خطوط نداشت و به نظر می رسد واکنش غیرقانونی ارشاد به این بیانات نشان از ظهور بدعت جدیدی در حوزه ورود یک دستگاه فرهنگی به مسایل سیاسی است که اگر ادامه داشته باشد هر مدیر فرهنگی با گرایش سیاسی خود می تواند دست به هر اقدامی بزند حتی اگر آیین نامه قانونی پروانه ساخت هیئت وزیران چنین اجازه ای را ندهد و پروانه ساخت فیلمی توسط یک شورای قانونی بصورت غیرقانونی لغو گردد!
از منظر دیگری اگر بخواهیم به این مسایل نگاه نماییم متوجه دو گانگی در تفسیر بر فرض چنین قانون نانوشته ای می شویم : اگر بپذیریم که فرهادی تخلفی کرده و خواستار بازگشت یک فیلمساز معاند شده است و این یعنی یک تخلف در سطح سینما و...! پس باید بپذیریم بیانات سلحشور در رابطه با اهالی سینما نیز نه تنها یک موضوع صرفا" سینمایی نیست بلکه با ادله و نوع برخورد این دوستان نسبت به اظهارات فرهادی این بیانات فراتر از سینما و حتی در سطح امنیت ملی نیزقابل پیگیری است. فقط تفاوتی بین نگرش این دوستان به نوع تخلف است که نگران کننده است و در نیت این دوستان باید شک کرد که : فرهادی صرفا" با بیان آرزوهایش پروانه ساختش لغو می گردد و سلحشور با بیان تهمت ها و افتراهایش به بچه مسلمان های خانه سینما پروانه ساختش صادر می گردد! این یعنی بدعتی که بجز فاجعه دستاوردی برای سینما دربر نخواهد داشت !
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
ظاهرا" می بایست در وضعیت فعلی یا سکوت کرد و یا فریاد برآورد که نه تنها با هنرمندانمان چه می کنیم بلکه با عدالت چه ها که نمیکنیم؟
کد خبر 95558
نظر شما