مهلت ائتلاف هم پیمانی ملی عراق، متشکل از ائتلاف ملی به رهبری حکیم و دولت قانون به رهبری نوری مالکی برای اعلام کاندیدای واحد نخست‌وزیری به پایان رسید اما هیجکس نخست وزیر اعلام نشد.

کمیته داوران در هم پیمانی ملی پنج روز برای رهبران این ائتلاف زمان تعیین کرده بود تا شاید بتوانند نامزدی واحد را با گذشت قریب به هفت ماه از زمان برگزاری انتخابات، برای خود برگزینند. با به پایان رسیدن این مهلت، باز هم رهبران هم پیمانی ملی نتوانستند بر سر نامزدی واحد به توافق برسند. ساعتی پیش از به پایان رسیدن این مهلت زمانی بود که گروه‌های سیاسی در هم پیمانی ملی راهکار جدیدی را مطرح کردند.

حسین الاسدی، عضو ائتلاف دولت قانون گفت: اگر طی چند ساعت باقی‌مانده از مهلت زمانی برای انتخاب یک نامزد از سوی هم پیمانی ملی برای احراز پست نخست‌وزیر به توافق نرسیم، ممکن است از راهکار 50 درصد به اضافه یک استفاده کنیم که راحت‌ترین راهکار در انتخاب است. دو راهکار قبلی که طی آن هم پیمانی ملی در انتخاب یک نامزد شسکت خورد، موجب شد که از راهکار جدیدی استفاده کنند. راهکار نخست مبتنی بر دست‌یابی به
 80 درصد رأی از مجموع اعضای هم پیمانی ملی بود،
درحالیکه راهکار دوم مبتنی بر 65 درصد آرا بود، اما دو راهکار نتوانست موانع انتخاب یک نامزد را از بین ببرد.

عامر حسین، عضو ائتلاف ملی با اشاره به مخالفت العراقیه با نخست‌وزیری نوری مالکی گفت: در صورت تحریم دولت از سوی العراقیه، فراکسیون ائتلاف ملی ناگزیر خواهد شد استراتژی‌های خود را مجدداً تعیین کند، حتی اگر ناگزیر به تغییر نوری المالکی نخست‌وزیر عراق شود،نمی‌توان نقش العراقیه را در پارلمان نادیده گرفت.

همزمان شاکر کتاب، سخنگوی رسمی گروه«جنبش تجدید» و عضو العراقیه گفت: در صورتی که حق ما در تشکیل دولت از ما سلب شود، ما بر دست‌یابی به پست ریاست جمهوری اصرار خواهیم کرد و نامزد ما برای احراز این پست طارق الهاشمی است، البته علاوه بر آن باید پست‌های کلیدی به العراقیه داده شود.

با بالا گرفتن احتمال واگذاری پست ریاست جمهوری به علاوی، ائتلاف کردستان عراق نیز چشم پوشی از پست ریاست جمهوری را ردکرد و خواستار نامزدی مجدد جلال طالبانی برای احراز این پست شد.

محمد علاوی، از رهبران العراقیه نیز از آمادگی فهرست العراقیه در زمینه‌ حمایت از عادل عبدالمهدی معاون رئیس‌جمهور عراق جهت احراز پست نخست‌وزیری خبر داد: دیدگاه‌هایمان با ائتلاف ملی به یکدیگر نزدیک است و این امر ممکن است موجب توافق بر سر تشکیل دولت شود. تصمیم العراقیه در زمینه‌ عدم مشارکت در دولت به ریاست مالکی جدید نیست. العراقیه 91 نماینده در پارلمان دارد که بیش از 85 نماینده‌ آن به ائتلاف ملی تمایل دارند.

بها الاعرجی، یکی از رهبران جریان صدر نیز گفت: جریان صدر پیشنهاد نوری مالکی را در خصوص آزادی اعضای جریان صدر در مقابل رأی دادن به نامزدی مجدد وی برای احراز پست نخست‌وزیری ردکرد. ‌اعضای جریان صدر به نفع عادل عبدالمهدی رأی خواهند داد.

 

 

 

کد خبر 95563

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین