مدیر دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در سالهای اخیر کاهش میزان باروری را داشتهایم به طوری که در گذشته 5درصد بود که ابتدا به 3 درصد و هماکنون 2/1 درصد شده است و این بیانگر افزایش جمعیت سالمند است.
اسماعیل مطلق افزود: بر اساس آخرین سرشماری سال 85 کشور ما 3/7 درصد دارای جمعیت بالای 60 سال است و 25 درصد جمعیت زیر 15 سال دارد، در واقع گذر ساختمان سنی جمعیت از جوان به سمت سالخوردگی است.
وی گفت: رشد جمعیت سالمندان 70 سال نسبت به 60 سال و رشد جمعیت 80 سال نسبت به 70 سال بیشتر است.
مدیر دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: این مسئله حاکی از آن است که تا دو دهه آینده بیش از 20 میلیون نفر جمعیت سالمند در کشور خواهیم داشت که هماکنون حدود 8/6 میلیون نفر هستند.
وی دلایل افزایش جمعیت سالمندی کشور را ارتقای شاخصهای سلامت، کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، کاهش مرگ و میر مادران، آموزش شیوه زندگی و ایجاد پرونده سلامت برای تمامی کودکان یک ماهه تا 59 ماهه دانست.
مطلق با اشاره به اینکه تمامی مادران باردار توسط افراد دورهدیده معاینه میشوند، سن امید به زندگی را در زنان 73 سال و در مردان 8/71 سال دانست و افزود: در سالهای اخیر کاهش میزان باروری را داشتهایم به طوری که در گذشته 5درصد بود که ابتدا به 3 درصد و هماکنون 2/1 درصد شده است و این بیانگر افزایش جمعیت سالمند است.
نظر شما