«ماجرایی که چند روز قبل از آزادی من اتفاق افتاد من را به شدت تحت تاثیر قرار داد. در آن روزهایی که حکم آزادی من به قید ضمانت اعلام شده بود یک مقام ایرانی گفته بود که برای پرداخت وثیقه مالی حاضر است منزل خود را به گرو بگذارد.» این روایت کسی نیست جز سارا شورد آمریکایی که چندی قبل از سوی مقامات کشورمان به صورت یک طرفه آزاد شد.

به گزارش خبرآنلاین، آزادی که البته منتقدانی داشت و بعد از آزادی وی احمد توکلی آن را نوعی «عقب نشینی در عرصه سیاسیت خارجی» خواند. با این همه این اقدام یکی از برگ برنده های رئیس جمهور در جریان گفت و گویش با رسانه های آمریکایی در نیویورک بود.

 دو هفته بعد از آزادی شورد با رئیس جمهور امریکا دیدار داشته است. دیداری که در کاخ‌سفید و در حضور "نورا شورد " مادر وی، "سیندی هایکی " و "لورا فاتال " مادران دو آمریکایی دیگر که سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به ایران دستگیر شده بودند، صورت گرفته است.

شورد در گفت و گو با رادیو اروپای آزاد خود را صلح طلب معرفی و با اشره به مقام ایرانی که می وخواست برای او وثیقه بگذارد گفته است: این حکایت من را به شدت تحت تاثیر قرار داد.چون این فرد به شدت نگران وضعیت سلامتی من بود و می خواست به هر وسیله ای الزامات و شرایط آزادی من فراهم شود.

او  همچنین در این گفت و گو تصریح کرده احتمال می دهد هیچ گاه این مقام ایرانی را نخواهد شناخت اما از ایرانیان خواسته پلی باشند برای ارتباط و تماس برای آزادی دو  همراه وی « شین و جاش نیز درست به همین شکل می خواهند پلی باشند برای برقرار تماس بین دو کشور چون در حال حاضر فرصت بسیار خوبی و احتمال بزرگی برای بهبود مناسبات ایران و آمریکا وجود دارد.»

این اظهارات در شرایطی بیان می شود که آمریکا مخالفت خود را با آزادی 8 تبعه ایرانی که در آمریکا زندانی هستند اعلام کرده است و کاخ سفیر هم در بیانه ای که بعد از دیدار سارا شورد با اوباما منتشر شد خاطر نشان کرده: ما همچنان امیدواریم که ایران شفقت مجدد خود را نشان دهد و با تضمین بازگشت ایمن "جاش " و "شین " [دو آمریکایی دیگر در ایران] و همچنین دیگر آمریکایی‌های دستگیرشده و یا مفقودشده در ایران درست‌ترین اقدام ممکن را صورت دهد.

دیدار با رئیس جمهور ایران در جریان سفر به آمریکا هم موضوعی است که شورد در گفت و گوی خود بدان اشاره و افزوده است: آقای رییس جمهور خیلی مودب و مهربان بودند به خصوص نسبت به مادر من توجه زیادی کرده و از وضعیت سلامتی و معالجات پزشکی ایشان پرسیدند.

در حالی که رئیس جمهور پیش از این تاکید کرده بود در زمینه دو آمریکایی دیگر در کار قوه قضائیه دخالت نخواهد کرد و آنان باید بی گناهی خود را ثابت کنند شورد می گوید که رئیس جمهور ایران گفته است«به قوه قضایی ایران توصیه خواهد کرد که در مورد شین و جاش با عطوفت و مهربانی برخورد کنند.»

در حالی که پس از دستگیری وی و دو آمریکایی دیگر  دادستان تهران و وزیر اطلاعات جاسوس بودن این سه نفر را محرز دانستند اما سارا شورد در گفت و گوی خود با رد این موضوع گفته است:ما درست در نقطه مقابل جاسوس و جاسوسان هستیم. ما همه فعالان صلح هستیم. شین یک روزنامه نگار بین المللی است، جاش فاتال هم یک کارشناس و طرفدار محیط زیست است و تمام این نکات و اطلاعات کاملا مستند و موثق هستند. 

کد خبر 96786

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۰۲:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۰
    0 0
    مگر جاسوس روزنامه نگار کمه؟ یا استاد؟ یا ...؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین