سایت کتابخانه مجلس نوشت:

فهرست کتاب‌های چاپ سنگی کتابخانه مرحوم محدث ارموی تألیف «حسین متقی» و «فتح‌الله ذوقی» به کوشش کتابخانه تاریخ اسلام و ایران از سوی کتابخانه مجلس شورای اسلامی در دست انتشار است و به زودی روانه بازار نشر می‌شود.

 کتابخانه مرحوم محدث ارموی از جمله گنجینه‌های ارزشمند سنگی در ایران  است که در قفسه‌های آن ، هزاران مجلد کتاب‌ های چاپ سنگی، نفیس و تقریباً منحصر به فرد به زبان‌های عربی، فارسی، ترکی، اردو، پشتو ،گجراتی، کشمیری ،سانسکریت ،ارمنی ،یونانی، سریانی ،عبری و... قرار گرفته است.

این مجموعه نفیس به اهتمام مصحح و محقق سترگ زنده یاد علامه دکتر سید جلال الدین ارموی مشهور به محدث (در‌گذشته 1358 شمسی )طی یک عمر تلاش پربرکت تهیه شده است و افزون بر دارا بودن حدود شش هزار کتاب چاپی سنگی، حاوی بیش از سه هزار مجلد نسخه خطی، دو هزار مجلد چاپی سربی و بیش از ده هزار کتاب چاپی بسیار نفیس بوده است، خوشبختانه این مجموعه پس از درگذشت وی از سوی دفتر آیت الله العظمی جاج سید علی سیستانی در قم و به اهتمام حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید جواد شهرستانی خریداری شد و کتب خطی آن به مرکز احیای میراث اسلامی و سایر کتب چاپی از جمله کتب چاپ سنگی نیز به کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران الحاق شد.

در فهرست حاضر 5555مجلد از کتب سنگی این مجموعه ارزنده که قابل فهرست نویسی تشخیص داده شده بود در 13188 عنوان به نحو مختصر بر اساس ترتیب شماره نسخه‌ها در قفسه‌ کتابخانه‌ها، فهرست و معرفی شده است و شاید به همین جهت هم باشد که یک اثر در این فهرست گاهی ناچار دو و حتی گاه سه بار معرفی شده است؛ در این فهرست برای اینکه اشتباهات در نسبت‌های اثر و مولف به حداقل ممکن برسد، از روش فهرست نویسی مستند بهره گرفته شده است و تا آن‌جا که امکان داشت و فرصت اجازه می داد، برای هر یک از آثار و پدید آوران آن ها به کتاب شناسی ها و نیز کتب تراجم در پاورقی ها ارجاع داده شده است.

از امتیازات این فهرست افزون بر فهرست نویسی مستند و توجه خاص به پارامترهای نسخه‌شناسی و نیز مختصات جزئی نشر هم‌چون مهتمم، کاتب، مصحح مقدمه نویس و... می توان به معرفی نسبتاً کامل رساله‌های ریز در هامش و میان صفحات آثار مذکور اشاره نمود، که تقریباً برای نخستین بار در تاریخ فهرست نگاری کتب سنگی صورت می‌پذیرد؛ هر چند که گمان می‌رود استعجال معمول مانع از معرفی کامل تمامی رساله‌های خرد مندرج در لابه لای این آثار ارزشمند شده باشد و طبیعتاً به جهت گستردگی کار و روش بسیط فهرست نویسی بکار رفته در آن و نیز زمان محدود فهرستنگاری افتادگی از نظر و قلم در برخی موارد ناچیز اجتناب ناپذیر است.

یادآوری می‌شودف این فهرست به زودی به کوشش کتابخانه تاریخ اسلام و ایران از سوی کتابخانه مجلس شورای اسلامی منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار می‌گیرد.

کد خبر 98739

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین