امروزه بی سوادی به یکی از دغدغه های اصلی سازمان های بین المللی تبدیل شده است.
هادی معیری نژاد - به عقیده سازمان های بین المللی مثل یونسکو بی سوادی از عوامل اصلی پایمال شدن حقوق مردم در مناطق محروم جهان است.
گرچه برای بی سوادی در دنیای مدرن امروز تعاریف جدید همچون توانایی کار با اینترنت هم لحاظ می شود اما سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو UNESCO) تعریف زیر را در این رابطه ارائه کرده است: «باسوادی توانایی شناخت٬ درک٬ تفسیر٬ ساخت، برقراری ارتباط و محاسبه در استفاده از مواد چاپ شده و نوشته شده مربوط به زمینههای گوناگون است. باسوادی زنجیره آموزشی را که توانایی رسیدن به اهداف، توسعه دانش و پتانسیل و شرکت کامل در جامعهای بزرگتر را برای یک فرد فراهم میکند، دربر دارد.»
طبق گفته یکی از مقامات سازمان یونسکو هم اکنون در حدود 759 میلیون نفر در جهان نه می توانند بخوانند و نه می توانند بنویسندکه دو سوم این تعداد بیسوادان را ، زنان تشکیل می دهند.
از هر 100 نفر جمعیت بالای 15 سال دنیا در سال 2011، 82 نفر قادر به خواندن و نوشتن به یکی از زبانهای زنده دنیا هستند .این آمار در میان زنان بیشتر است و 23 درصد زنان رسماً قادر به خواندن و نوشتن نیستند که این آمار در میان مردان به 13 درصد بیسوادی می رسد که علت عمده آن تبعیض آموزشی و وجود تعصبات بازدارنده برای تحصیل زنان در برخی از نقاط جهان مانند آفریقا و خاورمیانه و جنوب آسیا است.
همچنین بیش از دو سوم جمعیت 785 میلیونی بیسوادان جهان در هشت کشور بنگلادش، چین، مصر، اتیوپی، هند، اندونزی، نیجریه و پاکستان زندگی می کنند.
بی سوادترین کشورهای جهان کشورهای آفریقایی مالی، چاد، بورکینافاسو، گینه، نیجر، اتیوپی، سیرالئون هستند.
تصویر زیر بر اساس آمار 2011 سازمان ملل تنظیم شده است ؛
راهنمای تصویر
رنگ سورمه ای: بالاتر از 97 درصد با سواد
رنگ آبی: بین 90 تا 97 درصد با سواد
رنگ آبی روشن: بین 80 تا 90 درصد با سواد
رنگ سبز تیره: بین 70 تا 80 درصد با سواد
رنگ سبز روشن: بین 60 تا 70 درصد با سواد
رنگ سبز چمنی: بین 50 تا 60 درصد با سواد
رنگ زرد: بین 35 تا 50 درصد با سواد
رنگ نارنجی: بین 35 تا 50 درصد با سواد
45301
نظر شما