تصاویر ماهواره‌ای زمین در شب، روشنایی‌های مصنوعی شهرهای زمین را به‌وضوح نشان می‌دهند، اما با تحلیل این تصاویر می‌توان حقایق پنهان در پس این روشنایی‌های زیبا را آشکار و توسعه‎یافتگی مناطق مختلف را بررسی کرد.

کریس الویج از سازمان ملی اقیانوس‌شناسی و هواشناسی و همکارانش در دانشگاه‌های کلرادو و دنور با تحلیل تصاویر ماهواره‌ای روشنایی‌های شهری در شب‌های بدون ابر توانسته‌اند پراکندگی فقر و توسعه‌نیافتگی را در سراسر زمین آشکار کنند. آنها برای این کار، میزان روشنایی نواحی مختلف زمین را با جمعیت ساکن در همان مناطق مقایسه کردند و توانستند سهم افرادی را که می‌توانند هزینه برق مصرفی خود را تامین کنند و هم‌چنین، میزان سرمایه‌گذاری دولت‌ها در امور زیربنایی را محاسبه کنند. با استفاده از این شاخص‌ها، آن‌ها توانستند تخمینی از شاخص توسعه انسانی این مناطق بدست بیاورند. شاخص توسعه انسانی معیاری از سطح زندگی است که عوامل بسیاری مانند درآمد، امید به زندگی و سواد در آن تاثیرگذار است.
پژوهشگران این شاخص جدید را NLDI نامیده‌اند که مخفف عبارت Night Light Development Index به معنی شاخص توسعه بر اساس نور شبانگاهی است. این شاخص که توزیع آن را در اینفوگراف زیر مشاهده می‌کنید، بسیار نزدیک به مقادیر شاخص توسعه فعلی است و در برخی موارد، دقت بیشتری دارد. مزیت این شاخص در این است که می‌توان آن را به‌صورت منطقه‌ای و محلی نیز حساب کرد؛ درحالی‌که دولت‌ها معمولا تولید ناخالص ملی و دیگر آمارهای اقتصادی را در سطح کشور یا در بهترین حالت در سطح ایالت‌ها اعلام می‌کنند. برای مشاهده اینفوگرافیک در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

برای مشاهده و بررسی دقیق‌تر تصاویر روشنایی‌های شهری زمین می‌توانید به مطلب «شب‌های روشن و شگفت‌انگیز زمین» مراجعه کنید.
5353

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۷
    26 3
    مثل اینکه مقدارِ دقت عکس خیلی پایینه چون مناطق کویری خالی رو روشن تر از برخی مناطق شهری نشون داده
  • بدون نام IR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۰
    17 0
    یعنی سودان از چین پیشرفته تره؟ آمریکا چقدر روشنه ،ماشاله، بابا بی خیال شما دیگه چرا؟
  • میلاد A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۵
    19 17
    1تهران2مشهد3اصفهان4شیراز5تبریز6کرمانشـاه7اهواز هفت کلانشهر های ایران به ترتیب هستند.
    • امیر A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
      22 17
      آاقا میلاد باید بدونی که کمی اشتباه کردین به این ترتیبه تهران مشهد تبریز اصفهان شیراز
    • amin A1 ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
      15 5
      خخخ اقا میلاد من نفهمیدم کرج چی شد میشه توضیح بدی؟ تهرانمشهداصفهانتبریزکرجشیراز این درستشه
  • حامد IR ۰۴:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۳
    2 15
    اشتباه کردی اول مشهد بعد تهران چون وسعت مشهد بیشتر از تهران
  • مهدی IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
    22 22
    سلام من تهرانی هستم به نظر من اول تهران بزرگه بعدش اصفهان بعدش مشهد بعدش تبریز ولی از لحاظ جمعیت تهران مشهد تبریز اصفهان شیراز
  • بی نام RO ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    6 2
    شهرکرد
  • مهندس مهدی حیدری A1 ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۱
    12 15
    با سلام عاغا اول خدمت یکی از رفیقامون که گفته بودن کارخانجات تو مشهد بیشتر از اصفهانه عرض کنم که کی مشهد الودگی هوا داشته که میگید کارخونه هاش بیشتره؟شهر اول ایران که تو دوده اصفهانه به خدایی که. بالا سرمه قسم اصفهان الودگیش از تهرانم زده بالا،دردمورد بزرگترین شهر هم بگم که اول تهرانه بعدش اصفهان بعدش مشهد چون که تا ملک شهر و خمینی شهر و بهارستان شهر اصفهانه و میشه گفت با تهرانم برابری میکنه ولی تراکمش خیلی پایینه ممنون
  • علیرضا A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
    5 1
    درخصوص وسعت شهرهای کشور یه تناقضی وجود داره و اینکه تو ویکیپدیا وسعت اصفهان ۵۵۲ کیلومتر مربع و ب عنوان دومین شهرپهناور ایران ذکر شده ولی در آمارهای رسمی و غیر رسمی و خیلی سایت های اینترنتی دیگه ک هست و بین عموم مردم جامعه اصفهان ب عنوان با ۲۳۵ کیلومتر مربع بعد از تهران و مشهد ب عنوان سومین شهر پهناور ایران شناخته شده آقا میلاد میشه بگین دقیقا کدوم شهر بزرگتره اصفهان یا مشهد؟؟