در پی وقوع آتش سوزی در بازار همدان 40 مغازه در آتش سوخت و قسمت میراثی آن تخریب شد.
علیمردان طالبی، مدیرکل حوادث غیر مترقبه همدان به ایرنا گفت: حدود 40 مغازه شهر همدان امروز جمعه دچار حریق شد. نیروهای آتش نشانی همدان با حضور به موقع در محل بروز حریق در نزدیکی میدان اصلی شهر همدان و در راسته معروف به ˈنخودریزهاˈ در حال مهار آتش هستند. هنوز علت بروز این حادثه مشخص نیست ولی بعد از مهار کامل آتش علت بروز آتش سوزی گزارش داده می شود.
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر همدان نیز به ایرنا گفت: گزارش آتش سوزی ساعت 9:10 دقیقه به سامانه 125 آتش نشانی همدان اطلاع داده شد که بلافاصله ماموران آتش نشانی در محل حضور یافتند.
بیان همتی اضافه کرد: با توجه به گستردگی حریق تمامی نیروهای 10 ایستگاه شهر همدان برای مهار حریق در محل حضور دارند.این آتش سوزی خسارت سنگینی را بر مالکان مغازه ها وارد کرده ولی خسارت جانی و علت اصلی این حادثه هنوز مشخص نیست.
شعله های آتش در بازار همدان خاموش شد/ تخریب قسمت میراثی بازار سنتی همدان
مهر نوشت: در پی حادثه آتش سوزی بازار مرکزی و قدیمی همدان قسمت میراثی بازار تخریب شد.
در پی حادثه آتش سوزی بازار مرکزی و قدیمی همدان، این واقعه ساعت 9:10 دقیقه به آتش نشانی اطلاع داده شده و این مرکز نیز سریعا 10 ماشین آتش نشانی را به محل اعزام کرد. در حال حاضر اطفای حریق انجام شده و آتش خاموش شده است.
با توجه به اینکه اکیپ آتش نشانی احتمال می دهد از بقایای مانده آتش سوزی دوباره آتش سوزی جدید ایجاد شود در حال بررسی جوانب این محل به لحاظ ایمنی است.
در این حادثه هشت واحد از مغازه های راسته نخودبریزهای همدان دچار حریق شد.
بر اساس مشاهده، هشت واحد سوخته شامل یک واحد پتوفروشی، کفاشی، لباس فروشی، عطاری و مواد شونده دچار حریق شده است.
گفتنی است آتش سوزی در کنار یکی از پاساژهای بزرگ شهر همدان(پاساز قدس) اتفاق افتاده است.
مسئولان شهر همدان در صحنه حادثه حضور دارند اما حاضر به پاسخگویی نیستند تا عملیات بررسی مکان حادثه به اتمام برسد.
نکته حائز اهمیت این است که قسمت میراثی بازار سنتی همدان یعنی نزدیک کاروانسرای شریفیه بازار نیز در این حادثه تخریب شده است البته این مکان قبلا نیز یکبار دچار حریق شده بود.
بخش های تاریخی آتش گرفته بازار همدان مرمت می شود
ایرنا نوشت: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: بخش های تاریخی دچار حریق شده در بازار نخودریزان همدان بازسازی و مرمت می شود.
براثر آتش سوزی صبح امروز جمعه در بازار قدیمی همدان (راسته معروف به نخودریزها) حدود 40 مغازه شهر همدان دچار حریق شد.
ˈعلیرضا ایزدیˈ افزود: مرمت و بازسازی قسمت های تاریخی دچار حریق شده بازار به خصوص دو مغازه که از ارزش تاریخی برخوردار هستند، در دستور کار این سازمان قرار می گیرد. آتش موجب تخریب بخشی از بازار تاریخی راسته نخودریزها شد و باید مورد بازسازی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بازار تاریخی همدان دارای ارزش تاریخی است، اظهار داشت: شاهدان این حادثه اعلام کرده اند که آتش سوزی بر اثر جوشکاری و فشار برق ناشی از این جوشکاری به وقوع پیوسته که بر این اساس چندین مغازه و کارگاه در این راسته دچار حریق شده اند.
ایزدی یادآور شد: خوشبختانه خسارت وارد شده به قسمت تاریخی بازار همدان کم است و امسال در برنامه مرمت و بازسازی آثار تاریخی استان، این قسمت حادثه دیده بازار در اولویت برنامه ها قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه مالکان مغازه های بازار همدان باید در مرمت نقاط آسیب دیده همکاری لازم را داشته باشند، افزود: بیشترین خسارت این آتش سوزی در قسمت نوساز راسته نخودریز ها است که به لحاظ مالی به مالکان خسارت زده اما دو مغازه از نظر تاریخی ارزشمند بود.
آتش سوزی بخشی از بازار همدان تلفات جانی به همراه نداشت و حریق نیز با تلاش نیروهای آتش نشانی اطفا شد.
بازار همدان قربانی بی توجهی/ هشدارها رنگ واقعیت گرفت
آتش سوزی امروز در بازار قدیمی و مرکزی همدان در حالی رخ داد که آتش سوزی کاروانسرایی با 2500 سال قدمت در این بازار در سال های گذشته نیز مبین این حقیقت است که بافت نامناسب این بازار و فرسودگی بیش از حد آن علاوه بر ایجاد مشکلات متعدد در تردد همزمان افراد، ایمنی و سرمایه بازاریان این منطقه را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
صبح امروز بازار همدان که بارها نسبت به ایمن نبودن آن گزارش هایی توسط خبرگزاری مهر منتشر شده بود دچار حریق شد.
مرد جوانی که شاهد آتش سوزی مغازه خود است، با چشمانی گریان به صحنه می نگرد و زیر لب می گوید: همه دارایی و زحمات چند ساله ام در یک لحظه در مقابل چشمانم دچار حریق شد.
کاسب میانسالی نیز پس از مشاهده آتش سوزی مغازه خود از حال رفت و توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شد.
آتش سوزی امروز در بازار همدان با پیشینه قبلی ایمن نبودن و تایید همه متولیان امر در زمینه لزوم ایمنی بخشی و ساماندهی رخ داده و بارها نیز از طریق رسانه ها و مطبوعات گزارشات و مباحثی در این زمینه طرح و بررسی شده است.
جمعیت انبوه حاضر شده برای مشاهده رویداد امروز نیز از تکرار این حادثه سخن می گویند و از بی توجهی به تدبیر اساسی در این محل انتقاد دارند.
اگر چه بازار مرکزی همدان به تنهایی و به لحاظ تاریخی و قدمت از ارزش بالایی برخوردار است اما باید توجه کرد که سرمایه چندین ساله کسبه و بازاریانی در آن نهفته که شب و روزشان را برای به ثمر رسیدنش به نظاره نشسته اند و در پی یک بی احتیاطی نباید سرمایه شان به خاکستر بدل شود.
در حال حاضر در حادثه رخ داده در بازار که توسط آتشنشانی در حال خاموشی است، دیوارها و سقف برخی از مغازه های دچار حریق نیز در حال فروریختن است که بر این اساس نیروهای آتشنشانی مانع از ورود افراد به محل حادثه می شوند.
گفتنی است این اتفاق در حالی رخ داده که بارها نسبت به ایمن نبودن بازار مرکزی همدان مطالبی عنوان شده بود و یکی از بازاریان همدان با بیان اینکه خودروهای امداد آتش نشانی به راحتی نمی توانند در این مناطق تردد کنند، گفت: در برخی از این کوچه پس کوچه ها حتی ورود خودروهای سبک آتش نشانی هم امکانپذیر نیست.
رضا مسگریان با بیان این که در حال حاضر سازمان آتش نشانی ساماندهی وضعیت نامناسب این بازار را مد نظر دارد، گفت: ترافیک بازار به عنوان بزرگترین مانع در مقابل نیروهای امدادی برای حضور به موقع به محل حادثه مطرح است.
یکی دیگر از کسبه بازار قدیمی همدان نیز در گفتگو با مهر با بیان این که بیشتر مغازه ها از مقاومت کافی در برابر زمین لرزه و حریق برخوردار نیستند و در صورت وقوع هر گونه حادثه احتمالی، ریزش بخشی از ساختمان بسیار زیاد است، عنوان کرد: بازار همدان ضریب ایمنی مرکز شهر را پایین آورده است.
گفتنی است قرار گرفتن بازار همدان در منطقه ای با بافت فرسوده و کاربری های غیراستاندارد، کوچه باریکه های مملو از جمعیت، مغازه های چند متری و قرار گرفتن انواع و اقسام کالا در فضایی نامناسب، خود بر بحران آفرینی این بازار افزوده است.
معاون عمرانی و برنامهریزی فرماندار همدان در این زمینه قبلا به مهر گفته بود: بازار همدان به لحاظ بافت سنتی و فضای کالبدی آسیب پذیر است و برای جلوگیری از حوادث احتمالی از جمله آتشسوزی در بازار همدان باید مسئولان مرتبط وارد عمل شوند.
تعداد شیرهای آتشنشانی در محوطه بازار کم است
محمد علی محمدی گفته بود ساماندهی برق کاروانسراها، ایجاد سطل شن و ماسه، تسهیل در دسترسی به بازار در صورت ایجاد حوادث از جمله مواردی است که باید در بازار همدان توسط مسئولان مرتبط اعمال شود و تعداد شیرهای آتشنشانی در محوطه بازار کم است ونصب شیرهای آتشنشانی در سطح بازار همدان ضروری.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به آسیب پذیری بازار همدان گفته بود: جایگاه امداد همسازه آتشنشانی باید در بازار همدان مستقر شود و در این راستا آموزشهایی نیز به فروشندهها داده شود.
فاطمه باغبان بهار با اشاره به آسیبپذیری بازار در هنگام آتشسوزی در همین گفتگو اعلام کرده بود که با توجه به اینکه بازار همدان قدیمی بوده و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی است در بحث ایمنی باید دقت بسیاری کنند.
دستگاه های متولی ایمنی بازار را تامین کنند
وی در مصاحبه خود تاکید داشت: شورای شهر نیز باید به صورت جدی در این خصوص ورود کند و در این راستا باید با همکاری دستگاههای متولی چون شهرداری و آتشنشانی ایمنی بازار تأمین شود.
مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان با تاکید بر اینکه آموزش بازاریان برای حفظ ایمنی بازار بسیار مهم است، گفته بود که متاسفانه تاکنون بحث آموزش اجرایی نشده و مجمع امور صنفی باید فراخوانی را برای اطلاع بازاریان انجام دهد.
هماهنگی در راستای اجرای طرح ایمن سازی بازار شهر با مشاور صورت گرفته است
رضا عسکری با اشاره به اینکه هماهنگی در راستای اجرای طرح ایمن سازی بازار شهر با مشاور صورت گرفته است، بیان کرده بود: طرح ترافیکی لازم برای عبور ومرور کامیونها در سطح بازار برای خالی کردن بار به درستی انجام نمی شود که آموزش این امر باید در کلاس های آموزشی بازاریان مد نظر قرار گیرد.
مباحث عنوان شده حاکی از آن است که همگان به نقش بازار و موقعیت آن واقفند و ضرورت ایمنی بخشی و ساماندهی آن را بی بدیل می دانند و در طی سال های اخیر نیز تاکید داشته اند که باید برای جلوگیری از حوادث و بحرانهای احتمالی هر چه زودتر دست بکار شد تا از وقوع فاجعه در این منطقه جلوگیری شود.
عکسها: مهر
45282
نظر شما