در چند سال گذشته،هر سال با شروع فصل گرما در میادین و خیابانهای تهران شاهد گشتهای ارشادی هستیم که با بدحجابان برخورد می کنند.اما کاندیداهای ریاست جمهوری چه نظری درباره این برخورد دارند و برنامه آنها برای حجاب زنان چیست؟

زهرا تالانی:در جدول زیر نگاه کاند یداهای ریاست جمهوری درباره حجاب و گشت ارشاد آورده شده است:
 

نام کاندیداها شرح اظهار نظر
حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد برای ارتقاء سطح فرهنگ باید از همه ابرازها استفاده کرد. گفتمان مبتنی بر اخلاق، صداقت و تلاش برای ارتقاء دینداری و دینمداری در بدنه دولت نقش مهمی در گسترش اخلاق در جامعه خواهد داشت و امیدوارم از همه ابزارهای ممکن برای رشد اخلاق در جامعه استفاده کنم. اعتقاد داریم مردم عزیز هم ارزش های دینی و فرهنگی را باور دارند و می توانیم با تکیه بر این ارزش ها برخی کاستی ها به عنوان مثال در پوشش هم برادران و هم خواهران را اصلاح کنیم. این امور قابل انجام است. کار فرهنگی به تنهایی جواب نمی دهد در کنار آن باید جلوی برخی جرائم که ویران کننده فرهنگ است را گرفت.
محمد رضا باهنر
 
-بنده همچنان معتقد به کار فرهنگی هستم و صرفاً اعتقادی به برخوردهای سلبی مانند گشت ارشاد در این خصوص ندارم و معتقدم زمانی برخورد سلبی باید انجام شود که عمل قبیح و خارج از عرفی در جامعه رخ دهد.
-سوال از رئیس جمهور این است که اگر چند تار شد هزار تا چکار باید کرد. ما با موی خانم ها کار نداریم اما هنجاری های اجتماعی نباید شکسته شود و گشت ارشاد باید حداقل ها را کنترل کند اما در عین حال نباید تندروی داشته باشد.
مسعود پزشکیان اگر بتوانیم کاری کنیم که آدم‌ها شخصیت واقعی خودشان را داشته باشند، اصلا هیچ کسی به آن قیافه‌ای درنمی آید که ما تصور می کنیم یا در جامعه اتفاق می افتد؛ فرض کنید در اروپا آدم‌ها اصلا دنبال آن تصوراتی که ما از بی حجابی داریم هستند؟ یک عده از آدم‌ها یک خصلت یا ژن‌هایی دارند که مثلا با یک زن و یا مرد تنها حل نمی‌شود و در خود اعتقاد ما اجازه داده اند که مثلا صیغه کنند و یا چند تا زن بگیرند. حالا کسانی به این معترض هستند اما وقتی قاعده‌ها عمل نشود همین معترض‌ها هم شاید خلاف قاعده بروند و با چهار نفر ارتباط برقرار کنند؛ واقعیت قابل کتمان نیست. اگر بر اساس آنچه خدا به ما گفته جلو بریم همه‌ی نیازها را در آن می‌توان جواب داد؛ برای خانم و آقا قاعده‌ی شرعی وجود دارد که کارش را انجام بدهد. اما وقتی ما همان قواعد شرعی را نتوانیم اجرا کنیم خب از جاهای دیگر سردرمی‌آورد. با زدن و گرفتن و بستن مشکل حل نمی‌شود.
حسن روحانی فرهنگ یک دنیای وسیعی دارد. در زمینه فرهنگی، بگیر و ببندها جای پایی نباید داشته باشد. دنیای فرهنگ، ساز و کار فرهنگی دارد. همانطور که در اقتصاد هم اگر می خواهیم مشکلات را حل کنیم، با ساز و کارهای اقتصادی باید حل کنیم. چون آنجا هم با بگیر و ببند، مشکلی حل نمی شود. هر وقت خواستیم مشکل اقتصادی را با نیروی پلیس و دستگیری و زندان حل کنیم موفق نبودیم. اما از طریق اقتصادی توانستیم مشکل را حل و فصل کنیم.
باید در دنیای فرهنگ، مسائل را از طریق فرهنگی و با ابزار فرهنگی حل کنیم؛ نمی شود با نیروی پلیس مشکلات فرهنگی را حل کرد: مسئله فرهنگ برای ما خیلی مهم است چون اساس انقلاب، انقلاب فرهنگی و ستیز دشمنان هم بیشتر در بخش فرهنگی است. ایجاد انگیزه برای حفظ کشور و نظام از طریق فرهنگی امکان پذیر است. بنابراین بخش فرهنگ بخش بسیار مهمی است و اگر مشکلی باشد باید با ساز و کار فرهنگی حل شود.

 
 اسفندیار رحیم مشایی
 -حجاب را به زن نباید تحمیل کرد. احکام حجاب ناظر بر حقوق وتکلیف اجتماعی بیرون زن است.
-فلسفه حجاب پوشش نیست و خود حجاب پوشش است. فلسفه حجاب حضور زن در جامعه است و من از حضور زن در جامعه و همه عرصه‌ها دفاع می‌کنم اما این معنایش این نیست که ما اضطرار بی رویه که منجر به تماس‌های زن و مرد شود که شرع هم با آن مخالف است را نادیده بگیریم.
محسن رضایی در کشور ما عده‌ای امربه معروف و نهی از منکر را فقط در مسئله حجاب می‌دانند. در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر مسئله‌ای بسیار گسترده‌ای است. از گران‌فروشی گرفته تا تحمل‌پذیری در نقد و انتقاد، اخلاق، سیاست و اقتصاد است و مثل نماز و روزه واجب است و هرگز تعطیل نمی‌شود.
-اگر حیا در جامعه ما تقویت شود، مشکل حجاب حل خواهد شد. ما حیا و غیرت را رها کرده ایم و به سراغ مساله حجاب رفته ایم. اگر دولتمردان خود به آنچه می گویند معتقد باشند و صادقانه با مردم برخورد کنند، ما با حجاب ترین کشور را خواهیم داشت. برای حل مشکلات باید از رفتار دولتمردان شروع کرد. مگر دوره اوایل انقلاب نبود که همه ریش می گذاشتند و چادری بودند؛ دلیل آن فضای حاکم بر جامعه بود؟ ما فضا را رها کرده ایم اما می خواهیم مشکل را حل کنیم.
 محمد سعیدی کیا  -حجاب جزء دین ما است و باید منجر به عفاف شود اما با زور نمی توان حجابی را که به عفاف بینجامد را در جامعه برقرار کرد.
- هر کشوری را بر اساس گذشته فرهنگی آن بررسی می کنند و ما گذشته خود را با شعرا، حکما و اندیشمندان خود بررسی می کنیم و حرکت و جهش به جلو هم با پشتوانه فرهنگی گذشته محقق می شود.
-در انقلاب اسلامی که زمینه بروز و ظهور حرکت به جلو مشخص شده است، باید در راستای پاسداری از میراث فرهنگی در بستر فرهنگ اسلامی حرکت شود.
-ما باید اخلاق اسلامی را با روش اسلامی حاکم کنیم و با فشار نمی شود در حالی که منابع اسلامی زیاد داریم و ما آموزش ندیده گروهی به نام گشت ارشاد را ایجاد می کنیم که گشت ارشاد اگر مطابق اسم خود عمل کند خوب است، اما برای انجام این کار نیازمند برنامه و افراد صلاحیت دار و آموزش دیده هستیم.
 حسن سبحانی  - اگر جامعه ای اشتغال، درآمد، کار و تفریح و… داشته باشد احتیاجی به فعالیت هایی از قبیل گشت ارشاد ندارد.
-به نظرم نیروی انتظامی محل اصابت بسیاری از نابسامانی های اقتصادی ما است.
-انصافا بسیاری از مشکلات که در جامعه رخ می دهد و برای پرداختن به آنها از عواملی همچون گشت ارشاد کمک گرفته می شود، علت نیستند. اگر جامعه ای اشتغال، درآمد، کار و تفریح و… داشته باشد، آن هم یک جامعه فرهنگی و دینی مثل ما، احتیاجی به فعالیت هایی از این قبیل ندارد. اینها معلول هستند و ما باید به سمت علت ها برویم.

 
 علی فلاحیان  با برخورد خشونت‌ آمیز مخالفم، اگر رئیس جمهور شوم کاری می‌ کنم که نیازی به گشت ارشاد نباشد.‏
 محمد باقر قالیباف  -ما در مدیریت شهری بر این باوریم که موضوع عفاف و حجاب یک موضوع مقطعی و دستوری نیست که با دستور دنبالش کنیم. با سخت‌گیری و خشونت امکان توسعه عفاف و حجاب در جامعه امکان پذیر نیست.
-موضوع عفاف و حجاب از این جهت مهم می نماید که این موارد، دو دغدغه دینی و اجتماعی ما است. از این منظر است که عفاف در جامعه به این جهت که نقش زنان، نقش برجسته ای در حوزه تربیت و اصلاح جامعه است مهم به شمار می آید لذا در یک جامعه اسلامی و با فرهنگ اسلامی و ایرانی توجه به عفاف و حجاب یک موضوع مهم و جدی است.
-بدون شک عفاف مهم تر، جدی تر و عمیق تر از حجاب است و در واقع حجاب میوه عفاف است و بر اساس تعبیر مولی الموحدین علی (ع) انسان هایی که به عفاف توجه می کنند، کسانی هستند که با نشاط ترند، از اندوه فاصله می‌گیرند. در واقع شادابی و امید آن جامعه در عفاف زنان و مردان آن است.
-مهم ترین موضوعی که در عفاف و حجاب نقش دارد، آگاهی بخشی مخصوصا به بانوان جامعه است، چرا که اگر زن تبلور همه فضیلت های اجتماعی در حوزه محبت، تربیت و ارزش گذاری باشد، او نیازمند این است که آگاهی خود را نسبت به این زمینه ها بالا ببرد و ما به عنوان مدیران جامعه باید توجهی کنیم که این آگاهی زن را توانمند کرده، باور را در او ایجاد می کند و از ناهنجاری ها دور کرده و منجر به هنجارسازی در جامعه می‌شود.
- به حجاب نباید تنها به عنوان یک پوشش نگاه کنیم، بلکه به حجاب به عنوان یک باور و نماد ارزش های فرهنگ اسلامی و ایرانی خود توجه کنیم و با همین نگاه است که شهرداری تهران مجموعه ای مانند شهربانو را با یک کار جهادی در بوستان ولایت راه اندازی می‌کند که یک مجموعه بی‌نظیر است و در روز حجاب و عفاف تقدیم به بانوان شهر تهران می‌شود.
مصطفی کواکبیان جامعه اسلامی باید به سمت فرهنگ حجاب و عفاف برود، اما برخورد انتظامی با افرادی که غافل یا بی توجه هستند از سوی گشت ثارالله و بگیر و ببندها را قبول ندارم، شاید باندهای مافیایی هم که موجب فروپاشی جامعه می شوند وجود داشته باشد. که باید با آنها برخورد انتظامی کرد. یعنی باید مشخص شود که این افراد قصد دارند جامعه را به فساد بکشند.
منوچهر متکی در اسلام برای جایگاه‌های مختلف شرایطی در امر به معروف و نهی از منکر شمارش شده است که رعایت آن‌ها از تنش‌های بسیاری جلوگیری می‌کند و حتی پیشگامان این عرصه قربانی و شهید شدند در جامعه باید با افرادی که از چارچوب قانون خارج شده و حصارشکنی می‌کنند، برخوردی قانونی مانند گشت ارشاد صورت بگیرد، اما مرزهای قانونی باید شفاف تعریف شوند و آنگاه پاسخ و برخورد قانونی انجام شود.
اکبر هاشمی رفسنجانی - معیار و مبنای حجاب با وجود تفاسیر مختلف، براساس اسلام مشخص است.
- آیت ‌الله شهید مطهری دیدگاه جالب و میانه ‌ای در خصوص حجاب دارند و خوشبختانه آرای این متفکر اسلامی مورد تأیید حضرت امام(ره) هم قرار گرفته است و می‌تواند مبنای خوبی برای مواجهه با امر عفاف و حجاب باشد.
-مسائل فرهنگی از جمله حجاب باید شاخص و الگوهای خاصی داشته باشد که اعمال سلیقه نتواند به آن آسیب بزند. البته برخورد با گروهی که عناد و دشمنی داشته و تمرّد از قانون می ‌کنند، جداست.

 45232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    من صبر می کنم و در مناظره ها خوب به حرفها گوش میدم و نهایتا ، به انقلابی ترین فرد رای میدم. به کسی رای میدم که بساط بدحجابی رو جمع کنه. کسی که بساط سگ گردی طبقه اشرافی رو جمع کنه. کسی که بساط دور دور زدن پولدارای آنچنانی رو جمع کنه. به یه مرد. هر کی میخواد باشه.
    • 123 IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
      89 8
      داداش نگاهی به نظر ها کردی ؟؟؟
    • بدون نام IR ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
      266 7
      الان اینایی که گفتی واقعا دردهای اساسی جامعه اس !!! آفرین !! به نظر من مساله حجاب از گرونی، بیکاری، بدبختی و گرسنگی مردم مهمتره!! اصلا به نظر من ملت گرسنه باشن شرف داره به این که حجاب رعایت نشه!! حالا همه فرمایشاتت به کنار، "دور دور زدن پولدارها" به کسی چه ربطی داره ؟! طرف جون کنده پول در آورده الانم داره حالشو میبره!! بقیه هم برن کار کنن پول در بیارن!
    • سامان IR ۰۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۲
      6 0
      خداییش..با این کارا اروم میشی...مرده حسابی به فکر نون باش که خر بزه ابه...حالت خوبه..جوجو..مرد..نمردیمو معنیه مردیو فهمیدیم///
  • راشد IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    317 1
    هنوز هم مصاحبه آقای احمدی نژاد قبل از انتخابات سال 84 یادم هست که میگفت مگه مشکل ما موی جوان هاست . همه قبل از رئیس شدن از این ژست های روشن فکری میگیرن باید ببینیم بعد از قدرت گرفتن هم همینطور می مانند یا نه؟
  • 22 IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    270 1
    مشکل ما موی خانمها نیست............ چقد این جمله آشناست؟؟؟؟ بعدش چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • مهدی.ص IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    91 0
    مساله برخورد با حجاب بطور کلی بصورت ویترینی از کنشهای غلط مسئولین برای مواجهه با مسائلی ظاهری است. تعبیر حیای دکتر رضایی شاید بهترین تعبیر از مساله حجاب درونی باشد. اینکه شهر پر از ماشینهای پلیس و مامورین انتظامی بشود و برخوردهای بسیار زننده ای را با مردم شاهد باشیم ، نتیجه ای جز ترس و تنفر از نیروی انتظامی پلیس که بایستی مامن و معتمد مردم باشد ، تنفر و کینه از مسئولین بالاخص مسئولین درجه اول اجرایی کشور، جبهه گیری بسیار خصمانه و در بسیاری موارد کور در مقابل هر امر به معروف یا نهی از منکری. کور به این دلیل است که خشمی که به دلیل واکنش به برخورد های بسیار زشت و زننده و غلط برخی مجریان،در مردم میکارند عواقب بسیار شدید و خطرناکی همچون ایجاد فاصله بین مردم و اصل نظام و حاکمیت است ایجاد میکند
  • بدون نام IT ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    113 1
    بنظرم چنین اظهارنظرهایی رو باید بعد از تائید صلاحیت شنید نه الان
  • بدون نام IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    174 2
    همشون یا سوال را جواب ندادند یا دو پهلو یکی به نعل یکی به میخ جواب دادند
    • محمد IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
      45 1
      دقیقا !
    • بدون نام GB ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
      63 2
      دقیقا..هیچ کدام نگفتند مخالف گشت ارشاد هستند
  • بدون نام IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    51 1
    شب دراز و قلندر بیدار
  • امير IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    61 2
    هيچکدام از کانديداها نگفتن که با بگير و ببند و زور موافق هستند حالا سوال پيش مي ياد که موافقان گشت ارشاد چه کساني هستند که اين طرح هر سال در کل کشور اجرا مي شود .
  • سعید IR ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    49 2
    چرارک وراست نظرشونونمیگن.بهرحال یاموافقین یانیستین اینهمه حاشیه رفتن نداره.
  • هموطن IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۱
    2 3
    نظر دکتر رضایی خیلی درست است با ایشان هم عقیده هستم
  • نیما US ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
    21 1
    این حرفها مثل 8 سال پیش برای رای جمع کردنه. اون آقایی که فقط کاپشن بهاری پاییزی می پوشید و رو لپش تیغ نمیزد چی شد؟ اصلا کجاست؟؟