چهارشنبه ۲ مرداد، گرمترین روز سال ۹۲ اعلام شد. هرچند که هواشناسی اعلام کرد نهایتا دمای هوا در تهران به ۴۱ درجه می رسد، اما روایت های مخاطبان خبرآنلاین از این دما، چیز دیگری بود. دمای واقعی کدام است؟
امید کریمی: خبرآنلاین روز چهارشنبه گذشته تصویری را که یکی از مخاطبانش از نشانگر دماسنج یک اتومبیل ارسال کرده بود، منتشر کرد که نشان از دمای ۴۹ درجه ای داشت. کاربران زیادی در این باره نظر دادند و البته بسیاری هم چنین دمایی را غیرواقعی دانستند. دو سه نفر دیگر هم تصاویر مشابهی فرستادند که در بالا دیدید. (اینجا را بخوانید)
اما چرا عدد دماسنج ماشینتان با عدد اعلام شده از سوی سازمان هواشناسی همخوان نیست؟
دلیل استاندارد سنجش دما در تمام دنیاست؛ طبق استانداردهای جهانی، دمای هوا باید در سایه سنجیده شود. دماسنج در ارتفاع دومتری سطح زمین باشد. خلاصه دماسنج در شرایطی نباشد که دمای هوا تشدید شود و شرایطی این چنینی. درواقع طبق استانداردهای هواشناسی، اعداد دماسنج خودروها معیار درستی برای سنجش دما نیست.
دماسنج خودروها برای سیستم تهویه خودرو بیشترین کاربرد را دارد، آن هم در خودروهایی که سیستم تهویه اتوماتیک دارند و نه خودروهایی از کولر معمولی دارند. درواقع دماسنج خودروهایی که کولر معمولی دارند، بیشتر تزیینی و تبلیغی است و نه کاربردی.
حتی اگر به پایگاه های اطلاع رسانی بین المللی در این باره هم مراجعه کنید، عددی که روز چهارشنبه برای دمای تهران منتشر کرده اند، بالاتر از ۴۲ درجه نیست.
اما چرا گرمایی بیش از عدد اعلام شده از سوی هواشناسی احساس می کنید؟ دلیل این اتفاق هم چندان پیچیده است؛ زمین به دلیل طولانی تر شدن دقایق و ساعات تابش خورشید از ابتدای بهار تا ابتدای تابستان، بیش از این نمی تواند حرارت خورشید را جذب کند، پس حرارت تابش شده از سوی خورشید را دوباره بازتاب می دهد و به همین دلیل هوای گرمتری را احساس می کنید و دماسنج ماشینتان هم عدد بالاتری را نشان می دهد.
۴۷۴۷
نظر شما