هفته گردشگری در کشور با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی،رئیس شورای شهر و برخی مدیران شهرداری در برج میلاد افتتاح شد.
چند ساعت پس از بازگشت رئیس سازمان میراث فرهنگی به کشور مراسم هفته گردشگری در برج میلاد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در این مراسم ،معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور از برنامهریزیها برای تشکیل کمیتهای مشترک با وزارت امور خارجه در خصوص تصمیمگیری برای نحوه ارائه ویزا به گردشگران خارجی خبر داد و گفت: قبل از انجام سفرم به آمریکا در هفته گذشته جلسهای را با وزیر امور خارجه برگزار و در این خصوص با وی صحبت کردم.
محمد علی نجفی ادامه داد: همچنین علاوه بر دیدار با وزیر امور خارجه، قبل از سفر به آمریکا دیداری نیز با وزیر اطلاعات داشته و درباره چگونگی ورود گردشگران خارجی به کشور با وی صحبت کردم.
وی با قدردانی از کارکنان و مدیران بخشهای مختلف سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بهخاطر برگزاری جشنواره و نمایشگاه گردشگری گفت: من به نوبه خود از همکارانم در بخشهای مختلف سازمان به خاطر برگزاری این نمایشگاه و جشنواره تشکر میکنم چرا که برگزاری این نمایشگاه و جشنواره توانسته است رونق خاصی به هفته گردشگری بدهد.
وی در ادامه با اشاره به پتانسیلهای بالقوه کشورمان در حوزه گردشگری یادآور شد: خوشبختانه کشور عزیزمان ایران از ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است به گونهای که در گردشگری تاریخی رتبه دهم و در گردشگری طبیعی دارای رتبه پنجم در جهان هستیم.
دکتر نجفی افزود: ضمن اینکه در ارتباط با گردشگری زیارت به واسطه وجود مرقد شریف حضرت امام رضا (ع) در مشهد مقدس و نیز خواهر گرامی ایشان در قم و دیگر امامزادگان و اماکن مقدس مانند مساجد و تکایا از موقعیت بسیار ارزشمندی برخوردار هستیم و این امکان وجود دارد که سالانه میزبان میلیونها گردشگر مسلمان از سراسر دنیا باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری سلامت نیز از جایگاه بالایی برخوردار هستیم ،با این حال و علیرغم برخورداری از این پتانسیلهای ارزشمند هنوز نتوانستهایم به جایگاه مطلوب دست یابیم بنابراین تلاشها در این حوزه باید بیش از پیش افزایش یابد.
دکتر نجفی در ادامه صحبتهای خود با ارائه آمار گردشگری در دنیا افزود: بر اساس آمارهای بینالمللی در سال 2012 میلادی بیش از یک میلیارد و 75 میلیون گردشگر سفر کردهاند و این تعداد گردشگر بیش از یک هزار میلیارد دلار هزینه کردهاند، ضمن این که رشد بخش گردشگری نسبت به رشد اقتصاد جهانی 4 دهم درصد بیشتر بوده است، از اینرو با توجه به ظرفیتهای فراوان ایران در حوزههای گوناگون در صنعت گردشگری باید برنامهریزیها برای توسعه و تقویت این صنعت در کشورمان افزایش یابد.
معاون رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه گردشگری امروز به عنوان یک کار تشریفاتی و لوکس تلقی نمیشود اضافه کرد: امروزه گردشگری به عنوان بخشی از زندگی فرهنگی مردم مطرح است چرا که ابعاد روحی و روانی این صنعت برای مردم شناخته شده است.
وی افزود: گردشگری میتواند موجب همگرایی و درک متقابل بین ملتها شده و زمینه برقراری صلح را در بین کشورها فراهم کند.
وی همچنین با بیان اینکه بر اساس آمارها تا سال 2030 میلادی رشد صنعت گردشگری از رشد متوسط اقتصاد جهانی بالاتر خواهد بود افزود: آنچه امروز در داخل با آن مواجه هستیم غیر قابل قبول است و باید تلاشها در این زمینه افزایش یابد.
دکتر نجفی در بخش دیگری از صبحتهای خود با اشاره به تصویر نادرستی که برخی رسانه های غربی از ایران به دنیا نشان میدهند افزود: متاسفانه ارائه این تصویر نادرست باعث شده که گردشگران غربی از سفر به ایران منصرف شوند در حالی که وقتی گردشگران غربی به ایران سفر میکنند به این نکته اعتراف میکنند تصویری که از ایران برای آنان ارائه شده بسیار متفاوتتر از آن است که با حضور در ایران از نزدیک آنرا دیده و لمس کردهاند.
معاون رئیسجمهور همچنین گفت: در سفر اخیری که به آمریکا داشتم در آنجا نیز ایرانیان مقیم آمریکا نسبت به ارائه تصویر نادرست از ایران توسط برخی از رسانه های غربی انتقاد داشتند و میگفتند یکی از مسائلی که ما از آن در اینجا رنج میبریم این است که در خصوص ارائه تصویر مطلوب و واقعی از ایران کار نشده است.
وی افزود: این در حالی است که برخی از کشورهای دنیا با در اختیار گرفتن ظرفیت رسانهای چهره دلخواه خود را از افراد و کشورهای مختلف به دنیا ارائه میکنند.
معاون رئیسجمهور همچنین با اشاره به این که گردشگران خارجی میتوانند سفیر فرهنگی برای ایران تلقی شوند، اضافه کرد: میزبانی شایسته از گردشگران خارجی و برخورد مناسب با آنان میتواند باعث ارایه تصویر بسیار مناسبی از ایران به این گردشگران شود.
وی با بیان اینکه این امیدواری وجود دارد که در خصوص افزایش جذب گردشگران خارجی و نیز آموزش در خصوص نحوه میزبانی و برخورد با گردشگران خارجی با همکاری نهادهای دولتی در داخل مواجه باشیم، افزود: در همین زمینه میتوان به همکاری بخش خصوصی و نیز دیگر نهادهای دولتی مانند شهرداری و شورای اسلامی شهر امیدوار بود، کما اینکه در هفته گردشگری امسال نیز شاهد همکاری بسیار مطلوب شهرداری تهران با سازمان میراثفرهنگی بودیم.
دکتر نجفی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تاکیدات رئیسجمهور در خصوص حوزه گردشگری گفت: دکتر «حسن روحانی» به عنوان رئیسجمهور کشور تاکید ویژه ای به تقویت و توسعه صنعت گردشگری دارد، بنابراین با برنامهریزیهای مناسب این امیدواری وجود دارد که در پایان چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید شاهد به وجود آمدن تحولات شگرف در حوزه گردشگری در کشور باشیم.
گردشگری مشکل مدیریت دارد
در ادامه این مراسم،احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر گفت:شهر تهران دارای ظرفیت فوق العاده ای برای جذب توریسم است که می توان با اقداماتی این ظرفیت را افزایش داد. همچنین 25 درصد از سهم گردشگری ما اختصاص به توریست آیینی دارد همانند گردشگرانی که برای زیارت به مشهد می روند.
وی گفت: در بخش گردشگری کمبودی نداریم بجز مدیریت که اگر بتوانیم آن را مدیریت کنیم می توان در ایجاد شغل گام موثری برداریم.
وی با ابراز امیدواری از دیپلماسی جدید دولت گفت: امیدوارم فضای گفتگو در دولت تدبیر و امید رو به پیشرفت باشد و ما شاهد توسعه در حوزه گردشگری باشیم.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگی و تمدن ایران از جایگاه خاصی در دنیا برخوردار است اظهار کرد: تهران در نوع خود شهری چهار فصل است همانند کشورمان که در دنیا به کشور چهار فصل معروف است ما در تهران منطقه ای را به نام عودلاجان داریم که این کلمه برگرفته از تلفظ های محلی آب است.
رئیس شورای شهر تهران از راه اندازی نخستین موزه شهری در منطقه عودلاجان با مشارکت شورای شهر، شهرداری و کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد و گفت: در این منطقه ما به کمک ساکنان آن اقدامات ارزشمندی را انجام دادیم به طوری که بیش از سه هزار عکس از این محله به جشنواره ای که به این مناسبت در محله عودلاجان توسط جوانان آن برگزار شده بود ارسال شد.
مسجدجامعی با بیان این که در شهر تهران برای نخستین بار سندی با همکاری میراث فرهنگی برای خیابان ولیعصر به ثبت رسید گفت: با ثبت این خیابان آن هم به معنای واقعی آن نه محلی برای رفت و آمد وسایل نقلیه کار ارزشمندی انجام شد همچنین ما در شورای شهر سند زندان قصر را به تصویب رساندیم تا برنامه هایی برای حفظ هویت تاریخی، اجتماعی و سیاسی زندان انجام شود و خوشحالیم که توانستیم با تصویب این سند میراث ارزشمند تاریخی را حفظ کنیم.
وی به ظرفیت های فرهنگی اکوتوریستی و آیینی مذهبی در ایران اشاره کرد و گفت: شهر تهران دارای ظرفیت فوق العاده ای برای جذب توریسم است که می توان با اقداماتی این ظرفیت را افزایش داد. همچنین 25 درصد از سهم گردشگری ما اختصاص به توریست آیینی دارد همانند گردشگرانی که برای زیارت به مشهد می روند.
رئیس شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه امنیتی که در کشور ما وجود دارد می تواند ایران را به یکی از مهم ترین نقاط مورد توجه گردشگران تبدیل کند تاکید کرد: ما در بخش سرمایه گذاری کمبودی نداریم، کمبود ما در این بخش، بخش مدیریتی است که امیدواریم در مدیریت جدید از این امکان بالقوه استفاده کنیم.
وی گفت: اگر بپذیریم که هر 4 نفر توریست یک شغل ایجاد می کند در شرایط بحران کاری، اولویت دیگری بر اولویت های کشور افزوده می شود.
عکس ها:لیلا افشار
45232
نظر شما