سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سفر امروز خود به قم، با مراجع تقلید و علما این شهر دیدار و گفت و گو کرد.

دکتر جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ورود به شهر قم پس از زیارت حرم حضرت معصومه (که درود خدا بر او باد) به دیدار علما و مراجع تقلید رفت. سرپرست وزارت علوم تا کنون با حضرات آیات جوادی آملی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، صانعی و شبیری زنجانی دیدار کرده و با حضرات آیات موسوی اردبیلی، مقتدایی، نوری همدانی و علوی گرگانی نیز دیدار خواهد کرد.

نکات مهم مطرح شده در دیدار مراجع تقلید قم با دکتر توفیقی را در جدول خبرآنلاین می خوانید.

 

نام مرجع

اظهارات

آیت‌الله جوادی آملی

م

* اسلامی شدن دانشگاه‌ها، یک اصل مهم است که باید به دقت مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

* پیشرفت‌های محتلف علمی در کشور مرهون توجه به اسلام  و مبانی دینی است.

* شرط اسلامی شدن دانشگاه‌ها دینی شدن دروس و متون علمی است، نه این‌که تنها به رعایت احکام شرعی و انجام عبادات از سوی دانشجویان بسنده کنیم چون این امر فقط به مسلمان پروری کمک می‌کند و به اسلامی شدن علوم کمکی نمی‌کند.

* امروز تنها لاشه علوم غربی تدریس می‌شود و باید اقدامی برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها انجام داد.

* زمانی که به خداوند و خلقت او اعتقاد کامل داشته باشیم آنگاه دانش اسلامی و دینی خواهیم داشت.

* اگر علوم دانشگاهی ما اسلامی باشند، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد، دانشجویان ایرانی و مسلمان نباید در خدمت کشورهای غربی باشند و وزارت علوم باید برای این امر چاره اندیشی کند.

آیت‌الله وحیدخراسانی


* هر کسی متصدی کاری می‌شود، باید آن کار را بشناسد، در بدن انسان دو سلسله اعصاب وجود دارد که اعصاب حسی و حرکتی هستند و از مغز فرمان می‌گیرند. مملکت ما نیز محتاج به مغز است، اگر در مملکت نیز این نقشه عمل شود، همه دردها دوا می‌شود.

* علم پزشکی و دامپزشکی هر دو علم هستند، موضوع علم اول، انسان و دیگری حیوان است و به اندازه شرف انسان و حیوان، علم پزشکی به دامپزشکی مقدم است.

* اگر در مملکت هر کاری به دست کسی داده شود که علم و امانت در کار داشته باشد، این دردهایی که در حال حاضر وجود دارد، پیدا نخواهند شد.

* آنچه در مملکت باید حاکم باشد، علم و ایمان است، اگر یک مورد از این موارد وجود نداشته باشد، فساد به وجود می‌آید؛ بنابراین ما باید در دانشگاه‌ها این دو موضوع را با هم ترقی دهیم، زیرا مهم انضمام این دو است و انفکاک آن‌ها منشا فساد است.

* با همت خود سطح علم و ایمان را در دانشگاه‌ها بالا ببرید. اگر دانشگاه، خدا و امام زمان (عج) را داشته باشد، آن دانشگاه سرآمد عالم می‌شود که امیدوارم به همت شما، مردم و جوانانی که وارد دانشگاه می‌شوند، اول خدا را بشناسند و بعد امام زمان (عج) را؛ بنابراین کلید همه ابواب، معرفت به خدا و امام زمان (عج) است.

آیت‌الله صافی گلپایگانی

صافی

  

* از نظر علمی باید سعی کنید دانشگاه‌های ما به بالاترین مراتب علمی رسیده و رشد و ترقی دانشگاه‌ها روز به روز بهتر شود که ان‌شاء‌الله در دنیا نمونه باشند.

* در کنار مساله‌ علم، به اخلاق و جنبه‌های مذهبی هم توجه ویژه‌ای صورت گیرد که ان‌شاء‌الله تعالی دانشجویان ما با دو بال علم و اخلاق بتوانند به قله‌های بلند علمی دسترسی پیدا کنند و برای اسلام و انقلاب، مایه‌ افتخار و سربلندی باشند.

* نسبت به علوم انسانی و دانشگاه‌ها باید حساسیت بیشتری به خرج داد و سعی کنید از اساتید صالح، متخصص و متدین در تمامی زمینه‌های علمی استفاده کنید.

* مقاصد ما همان مقاصد اسلام است که امیدواریم دانشگاهیان، با رفع نواقص و مشکلات، بتوانند به مملکت اسلامی در دستیابی به این مقاصد بهتر و بیشتر خدمت کنند.

آیت الله یوسف صانعی


  

* با وجود برخی از بخش‌های علوم غربی در کتب دانشگاهی، ما باید کاری کنیم که حرف های دیگران را دانشجو فهمیده و برای آنها پاسخی داشته باشد چرا که نمی‌توانیم علوم دیگران را از کتاب های خود خارج کنیم بلکه باید آنها را آموخته و برای آنها پاسخی داشته باشیم.

* علم باید در مسیر بازار کار و معیشت مردم باشد، این مهم احتیاج به این دارد که وزارتخانه علوم با سایر وزارتخانه‌ها و اداراتی که می‌توانند بازار کار را به وجود بیاورند، هماهنگ باشد.

* شما در وزارت علوم تولید فکر و انسان عالم می‌کنید و وزارتخانه‌های مرتبط نیز باید زمینه پذیرش افراد را فراهم کنند.

* پیامبر اکرم کسب علم را یک فریضه بزرگ برشمرده است، این امر تشویقی است که اسلام برای علم و انسان عالم می‌کند و از این رو باید دریافت که تمام پیشرفت‌های بشر مرهون علم و دانش بوده است.

آیت‌الله شبیری‌زنجانی

شبیری زنجانی


  

 * اسلام به سه مسئله دین، علم و اخلاق اهمیت بسیار می‌دهد و روایات و آیات نیز ما را به این سه امر فرا می‌خواند.

* انسان برای رسیدن به کمال به این سه عنصر نیازمند است، ولی اگر بخواهیم از بین این عناصر یکی را به عنوان مهمترین ذکر کنیم، قطعا دین بر آن دو مسئله ارجحیت دارد.

* علم و اخلاق نباید از هم جدا شوند؛ زیرا وجود آنها در کنار هم زمینه رشد و تکامل را فراهم می سازد؛ بنابراین بسیار مهم است که دانشگاه‌های ما هم علمی باشند و هم اخلاقی.

* باید افرادی در دانشگاه برای تربیت دانشجویان به کار گرفته شوند که خداباور،‌ معادباور دین‌باور و اخلاق مدار باشند تا بتوانند نسل علمی اخلاقی را به جامعه تحویل دهند.


/6262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهربان توسی A1 ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    موفق باشی دکتر انشاا...
    • بی نام نیستم اما مجبورم اسممو ننویسم A1 ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      آدم تندرو بدرد وزارت علوم نمیخوره. از نیلی منفرد هم کمتر رای میاره.خیلی از اصلاح طلبا نشون دادن که برای رسیدن به یه پست پشت پا به همه اعتقادات قبلیشون میزنن،بعید نیست که توفیقی صحبت های سال 88 در دانشگاه تهران هم تکذیب بکنه.
  • عرشیا A1 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    بهترین فرد برای تصدی وزارت علوم تحقیقات و فن اوری دکتر توفیقی است .
  • امیرحسین A1 ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    با آرزوی توفیق برای توفیقی عزیز
  • بی نام A1 ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    درود بر مراجع بیدار و آفرین بر مرد خردمند وزارت علوم. توفیقی : وزیر مردمی
    • عادل IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      12 71
      بسمه تعالي. دو نكته: اول: اصولا آقاي توفيقي چقدر و تا كجا به مرجعيت اعتقاد دارند؟ دوم: بدنيست دوستان نظر جامعه مدرسين حوزه علميه قم را در باره مرجعيت آقاي حاج شيخ يوسف صانعي بدانند: " بسم الله الرحمن الرحیم. با توجه به پرسش‌هاي مكرّر مؤمنان، جامعه مدرسين حوزه‌ي علميه قم براساس تحقيقات به عمل آمده در يك سال گذشته و پس از جلسات متعدد به اين نتيجه رسيده است كه ايشان فاقد ملاكهاي لازم براي تصدّي مرجعيت مي‌باشد."
    • بی نام A1 ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      15 0
      اون وقت صلاحیت جامعه ی مدرسین از کجا تایید میشه؟ برادر من، جامعه ی مدرسین هم یه عده از علما هستند که نظرشون رو میگن. این تنها تشکل علما نیست. اساسا تاریخ تشیع رو بخونید که مراجع رو سازمانها و جوامع و موسسات نمیسازند. بلکه عامه ی مردم هستند که به سراغ مرجعشون میرند.
    • بی نام IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      9 0
      عزیز دل برادر این مردم هستند که خودشون مرجع تقلیدشون رو انتخاب می کنند نه هیچ نهاد دیگه ای!
    • عادل IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
      0 0
      بسمه تعالي. دوستاني كه اهل تحقيق مي باشند لطف صحت اين مطلب را تحقيق نمايند : " مجتهد و اعلم را از سه راه مى‏توان شناخت: اول: آنكه خود انسان يقين كند، مثل آنكه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوم: آنكه دو نفر عالم عادل كه مى‏توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند مجتهد بودن يا اعلم بودن كسى را تصديق كنند، به شرط آنكه دو نفر عالم عادل ديگر با گفته آنان مخالفت ننمايند. سوم: آنكه عده‏اى از اهل علم كه مى‏توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند و از گفته آنان اطمينان پيدا مى‏شود، مجتهد بودن و يا اعلم بودن كسى را تصديق كنند.". و آنگاه خود قضاوت كنند.
  • بی نام IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    دکتر دوست داریم
    • عادل IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      6 35
      بسمه تعالي. اشتباهي مثبت دادم.
    • فاضل IR ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      13 3
      بسمه تعالی.اشتباهی منفی دادم.
    • sinaa A1 ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      7 0
      عادل من به درستی بهت منفی دادم.
  • بی نام A1 ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    مراجع تفکیک جنسیتی را مطرح نمی کنند، اما بعضی ها که کاسه ی داغتر از آش هستند این حرفا را می زنند!
    • بی نام A1 ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      61 5
      کل مدتی است که دست ما زیر این کاسه داغتر از آشه ...
    • بی نام IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      4 28
      پس به نظر شما کلا مدارس از ابتدایی تا دانشگاه مختلط باشه چطوره ؟اشکالی نداره ؟
  • حسین ازقم A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    66 8
    حضرت معصومه سلام اله یاورت باد
  • بی نام A1 ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    خیلی جالبه کسانی که اسلام رو قبول ندارند از مراجع تعریف میکنند
    • بی نام IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      30 2
      شما از کجا میدونی اسلام را قبول ندارند؟؟؟
    • بی نام IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      31 5
      شما از کجا میدونید که اسلام رو قبول ندارند نخیر ما مخالف افراط و تفریط در دستورات دین هستیم
  • بی نام CH ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    30 9
    به نظرم حرف های آیت الله صانعی خیلی عالمانه است و نشان از درک خوب ایشون از جامعه و پیشرفت های علمی کنونی داره؛ مخصوصا این " علم باید در مسیر بازار کار و معیشت مردم باشد، این مهم احتیاج به این دارد که وزارتخانه علوم با سایر وزارتخانه‌ها و اداراتی که می‌توانند بازار کار را به وجود بیاورند، هماهنگ باشد."
  • علی A1 ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    77 12
    ایا مجلسیان می فهمند که برای پیشرفت مملکت احتیاج بانسانهای دانشمند و توانا دارد و باید وزیری اینچنی انتخاب کنند نه انکه ان وزیری که....
  • حسام الدین A1 ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    53 9
    درود بر آیت الله صانعی
  • مهدی عبادی A1 ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    14 3
    امیدوارم خداوند بزرگ به توفیقی , توفیق خدمت به دانشگاهیان را عنایت بفرماید.
  • صدیق A1 ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    18 3
    با وجود برخی از بخش‌های علوم غربی در کتب دانشگاهی، ما باید کاری کنیم که حرف های دیگران را دانشجو فهمیده و برای آنها پاسخی داشته باشد چرا که نمی‌توانیم علوم دیگران را از کتاب های خود خارج کنیم بلکه باید آنها را آموخته و برای آنها پاسخی داشته باشیم. * علم باید در مسیر بازار کار و معیشت مردم باشد، این مهم احتیاج به این دارد که وزارتخانه علوم با سایر وزارتخانه‌ها و اداراتی که می‌توانند بازار کار را به وجود بیاورند، هماهنگ باشد. * شما در وزارت علوم تولید فکر و انسان عالم می‌کنید و وزارتخانه‌های مرتبط نیز باید زمینه پذیرش افراد را فراهم کنند. درود بر آقای صانعی فقط.
  • بی نام A1 ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    29 5
    مرجع تقلیدمان را بعد از مدت ها دیدیم. آیت الله صانعی خداوند نگهدارتان
  • بی نام IR ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    14 0
    آقای د کتر خواهشا به وضع تحصیلات تکمیلی رسیدگی کنید مدرک بالا به چه قیمتی؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/////////////
  • بی نام IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    16 3
    کسی میفهمه اسلامی کردن علم یعنی چی بیاد ما رو هم توجیه کنه مثلا 2+2 بعد از اسلامی شدن شد 5 اشکال نداره؟ یا مثلا بجای قانون تکامل باید چی بخونیم؟... بجای این کارها سعی کنید برای این سوالات جواب پیدا کنید نه اینکه از تو کتابها پاکشون کنید تا به گوش کسی نرسه
  • سعید A1 ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    16 4
    بهترین گزینه برای تصدی وزرات علوم دکتر توفیقی هستند.اگر دکتر معین و یا میلی منفرد معاون وزرات علوم شوند مطمئنا پیشرفت قابل توجهی در دانشگاه ها داریم.اما حتتما باید از افراط گرایی و تحجر گرایی دوری کنیم
  • میلاد RS ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    50 5
    درود بیکران بر مرچع روشنفکر،آیت الله یوسف صانعی که همواره حامی دانشچویان هستند.
    • خمینی A1 ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
      1 0
      احسنت آقا میلاد .اونهایی که نظرات حضرت آیت اله صانعی رو قبول ندارند اگه جرات و توانایی دارند ایشان را به مناظره دعوت کنند...
  • سمناني IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    32 8
    توفيقي اصلاح طلب دوستت داريم.توفيقي و ظريف بهترين انتخاب آقاي روحاني هستند
  • دانشگاهی IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    7 0
    با درک شرایط حساس کنونی کشور و ضرورت ناامید کردن دشمن از آشفتگی دانشگاه ها و اختلافات درونی، مطمئنا نمایندگان مجلس در همسوئی با رئیس جمهور منتخب، به آقای دکتر توفیقی رای خواهند داد.
  • رند تبریزی IR ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    2 0
    علم حقیقی تعیین بردار نیست ما نه علم غربی داریم نه علم اسلامی
  • مشکوک A1 ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    1 0
    توفیقی اومد ولی نمیدونیم در دانشگاه قم هم تغییرات ایجاد میشه یا نه؟!!! کاش آقای توفیقی یه سر به دانشگاه دولتی قم میومد و نظر دانشجویان رو درباره این دانشگاه میپرسید تا بدونن بچه های این دانشگاه چه حال و روزایی رو دارن سپری میکنن :-(