نشریۀ اقتصادی فرانسوی می‌نویسد: در صورتی که پول نفت به ایران برسد، این کشور جایگاه از دست دادۀ خویش را پیدا خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سایت اقتصادی چلنج در یادداشتی به قلم نیکلا استیل با عنوان: "ایران می تواند با درآمدهای نفتی دوباره جایگاه خوب گذشتۀ خود را بازیابد" می نویسد: با توافق هسته ای صورت گرفته میان ایران و گروه 1+5( ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین، فرانسه،انگلستان به اضافۀ آلمان) ژئوپولیتیک نفتی تغییر کرده است.
ایران با سقوط پول ملی (که دو سوم ارزش خود را در طی چند ماه از دست داد) وارد بحران اقتصادی شده و صادرات خام این کشور نیز سقوطی معادل 60% را تجربه کرده است. ایران در حال فرو رفتن در باتلاقی بود که تحریم ها برای این کشور ایجاد کرده بود. در صورتی که تحریم ها از روی ایران برداشته شود، این کشور که سومین ذخایر نفتی جهان را دارد، می تواند دوباره جایگاه بزرگترین قدرت نفتی خود را بازیابد. بازگشت ایران به صحنۀ بین الملل می تواند اوپک - سازمانی که ایران یکی از اعضای آنست- را نیز در مرکز توجه قرار دهد.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که در سال 2035 سهم اوپک در تولید جهانی نفت 46% خواهد بود در حالیکه این رقم در سال 2012، 41% بوده است و بدین ترتیب خاورمیانه در مرکز صنعت نفت جهان قرار خواهد گرفت.
نویسنده در ادامۀ یادداشت خود ضمن ترسیم نموداری از مهمترین وقایع اقتصادی- نفتی جهان که تولید ایران و عربستان را تحت تأثیر قرار داده، چند سناریوها را برای آینده پیش بینی کرده است:
*افزایش تولید: پیش بینی می شود تولید نفت ایران که از سال 2010 نزدیک به 35% کاهش یافته است، شاهد افزایش مجدد باشد. در صورتی که توافق صورت گرفته میان ایران و غرب در تابستان آینده تأئید شود، با برداشته شدن تحریم های این کشور، صادرات دوباره افزایش خواهد یافت. امروز حجم صادرات این کشور بسیار محدود است و اکثراً به چین و هند است.
*محدودیت‌ها: از سرگیری تولید، می تواند ظرفیت های محدود این کشور را به کندی افزایش دهد. در گام اول، کارشناسان افزایش 15 درصدی را برای آن پیش بینی می کنند. اما این درآمدها باید در تأسیسات نفتی کشور سرمایه گذاری شود. در هر حال؛ به نظر می رسد بازگشت ایران به سطح سالهای دهۀ 1970 در کوتاه مدت کمی دور از ذهن باشد.
*جبران خسارات: توافق میان ایران و غرب، بر روی جریان و قیمت نفت خام که از ماه سپتامبر 15% کاهش یافته، تأثیر خواهد داشت. کاهشی که متأثر از افزایش تولیدِ برنامه ریزی شدۀ نفت در برزیل، آمریکا و عراق است. برای جبران این خسارات و ثبات قیمت ها، عربستان سعودی باید سطح تولید خود را کاهش دهد.

در نمودار ذیل مهمترین تحولات اقتصادی- نفتی جهان از سال 1971 تا 2012 که میزان تولید نفت ایران و عربستان را تحت الشعاع قرار داده را مشاهده می کنید:

برای مشاهدۀ نمودار در ابعاد بزرگتر اینجا کلیک کنید

3152

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    4 1
    خیلی پیش بینی بچه گانه بود این را دخترگل فروش سر چهار راه هم می داند چند دادن به این نویسنده تا گریه کنه
  • بی نام A1 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    3 2
    بله افرادی مثل م.خ یا ب.ز یا بسیاری دیگر فوق العاده خوشبخت خواهند شد و حال مردم ایران تغییری نخواهد کرد دلم به حال مردم میسوزد اخه ما ملت ایران مگه چه گناهی کردیم که تو اوج بدبختی زندگی کنیم
  • بی نام IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    3 1
    هه از 8 سال قبلی فقط یه سال تحریم بودیم به این شکل توش هم بیشترین درامد نفت رو داشتیم نه تنها چیزی ندیدیم بلکه وضعمون بدتر هم شد از این به بعد هم همینه داداش.
  • بی نام IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    3 1
    الان میشه بگید دقیقآ کی خوشبخت و خوش بحالش میشه مردم ایران یا ایران
  • بی نام A1 ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    4 1
    ای دریغ در این سه دهه با وجود ادعاهای فراوان رجوع به آمار نشون میده که تمام ظرفیتهای اقتصادی نابود و تمام بازدهی ها پایین اومده. خبر جان لطفن انتشار بده ما تا ندونیم چه بدبختی و مشکلاتی وجود داره و از دولت و مجلس مطالبه نکنیم که حقمون رو بگیرن کار مثبتی بکنن حداقل یه جای نمودارها حرکت مثبتی بکنن که من چشم آب نمی خوره اینا کاری کنن واقعن نامردی اگه چاپ نکنی اینا انتقاد تخریب نیست