مردم زلزله زده بستک در استان هرمزگان که بخش عمدهای از منازل آنها بر اثر زلزله 5.5 ریشتری آسیب دیده و یا تخریب شدهاست، در دمای هشت درجهای این شهر، شب سردی را پشت سر گذاشتند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: کار امداد و نجات به زلزله زدگان شهرستان بستک امروز به پایان رسید.
به گزارش واحد مرکزی خبر،قدمی افزود: توزیع اقلام امدادی مانند چادر و موادغذایی که از دیشب آغاز شده بود نیز با توجه به نیازهای جاری مردم زلزله زده ادامه دارد.
عملیات اسکان موقت نیز پایان یافت و با حضور کارشناسان بنیاد مسکن هرمزگان برآورد خسارت از واحدهای آسیب دیده آغاز شد و پس از پایان، مصوبه ای به هیئت دولت برای تخصیص اعتبار ارائه می شود.
استاندار هرمزگان نیز با تقدیر از کمک استان های معین و همجوار به زلزله زدگان شهرستان بستک گفت : به سبب سردی هوا همچنان به لوازم گرم کننده و پتو و والور نیاز شدید داریم.
جاسم جادری افزود: روز گذشته ستاد مدیریت بحران پس از وقوع زلزله در شهرستان بستک تشکیل شد و کمک رسانی مطلوب تر به زلزله زدگان در دستور کار قرار گرفت.
وی از رئیس جمهور به سبب ابلاغ پیام همدردی با زلزله زدگان این شهرستان قدردانی کرد و گفت : هم اکنون با آقای نوبخت سخنگوی دولت در حال عزیمت به مناطق زلزله زده هستیم.
آقای جادری ، اقلام ارسالی از استان های معین و همجوار استان هرمزگان به مناطق زلزله زده را قابل توجه خواند و افزود: از 4 هزار چادر ارسالی 2500 چادر توزیع شده است و 5 هزار بسته مواد غذایی و سه هزار قطعه موکت و سه هزار تخته پتو هم در اختیار زلزله زدگان قرار می گیرد.
استاندار هرمزگان به ایجاد 11 کمپ در مناطق مسکونی زلزله زده با مسئولیت اعضای شورای شهر شهرستان بستک اشاره کرد و گفت : با ارسال اقلام مورد نیاز امیدواریم مشکلات زلزله زدگان هرچه زودتر برطرف شود.
ارسال 500 پتو به مناطق زلزلهزده بستک
حسن مقیمی، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان لامرد از ارسال 500 پتو به مناطق زلزلهزده بستک در استان هرمزگان خبر داد و
به فارس گفت: در پی وقوع زلزله در غرب هرمزگان و به ویژه شهرستان بستک این استان 500 پتو از سوی جمعیت هلال احمر شهرستان لامرد به مناطق زلزلهزده ارسال شده است.
این کمک در پی اعلام نیاز ارسال شده است و در صورت هرگونه اعلام نیاز دیگر جمعیت هلال احمر شهرستان لامرد با توجه به همجواری با این شهرستان و کم بودن فاصله آمادگی کامل دارد.
جمعیت هلال احمر این شهرستان از نخستین ساعات وقوع زلزله در شهرستان بستک در آماده باش کامل به سر میبرد و در صورت نیاز نیروها به محل حادثه اعزام خواهند شد.
گلایه مردم زلزلهزده از تداوم بینظمیها در توزیع خدمات امدادی
گلایهها و انتقادات مردم زلزلهزده بستک از نحوه توزیع و مدیریت خدمات امدادی در این شهر پس از حدود 40 ساعت کماکان ادامه داشته به نحوی که این انتقادات در حضور معاون رئیس جمهور نیز مطرح شد.
به گزارش فارس، در پی وقوع زمینلرزه 5.5 ریشتری روز پنجشنبه در این شهر، به دلیل عدم هماهنگیهای لازم محمولههای امدادی و خدماتی 12 ساعت پس از زمان وقوع این زمینلرزه به طور پراکنده به دست مردم رسید این در حالی بود که پنجشنبه شب هوای بستک به دلیل استقرار سامانه کمفشار رو به سردی مخصوصی گذاشته بود.
این امر به وقوع پسلرزههای متعدد بزرگ و کوچک سبب شد به مردم حتی پس از گذشت حدود 40 ساعت از زمان زمینلرزه اصلی کماکان در شهر بستک به خانههای خود برنگردند از این رو تقاضا برای دریافت چادر حتی پس از گذشت حدود 40 ساعت کماکان در اقصی نقاط شهر به قوت باقی است.
این در حالی است که مسئولان هلال احمر و مسئولان شهرستان بستک طی ساعات گذشته همواره از توزیع مناسب و کافی چادر در مرکز این شهرستان در خبرها و رسانهها صحبت کردند.
طی جدیدترین اظهارنظر محمد مشتاقزاده فرماندار شهرستان بستک که شب گذشته در نشست با مسئولان امداد و نجات کشور 2500 دستگاه چادر را برای این شهرستان اعلام نیاز کرده بود از توزیع 2300 دستگاه چادر طی 40 ساعت گذشته در این شهرستان خبر داد. هر چند که بخش اعظمی از مردم شهر بستک موفق به دریافت چادر شدهاند اما کماکان در اغلب محلات این شهر مردم از نحوه توزیع چادر و سایر تجهیزات و امکانات امدادی گلایهمندند و با ورود هر مسئول استانی و کشوری دغدغه خود را از این وضعیت ابراز میکنند.
به نظر میآید منشأ مشکلات در حوزه توزیع چادر در شهرستان بستک به الگوی مورد نظر سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور که معتقد به اسکان کمپی و متمرکز زلزلهزدگان است و مقامات محلی که معتقد به اسکان زلزلهزدگان در جنب منازل کنونی خود هستند بر میگردد.
بحث در مورد اجرای این دو الگو طی شب گذشته نه تنها متقاضیان دریافت چادر را ساعتها و تا پاسی از بامداد در سرما نگه داشت، بلکه علیرغم توزیع 2300 دستگاه چادر که گفته میشود در توزیع آن مدیریت لازم صورت نگرفته است اعتراضهای مردم را به طور گستردهای در پی داشته به نحوی که بیان بیاعتمادیها حتی در حضور محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور نیز مشاهده شد.
حال به نظر میرسد علیرغم وجود تشکیلاتی همانند ستاد بحران و سازمانهایی همانند هلال احمر، کماکان در شهرهایی همانند بستک هیچ تصوری سامان یافته از طرف این گونه دستگاهها برای مدیریت بحران که مهمترین بخش آن اسکان موقت صدمه دیدگان است وجود ندارد چرا که تجربه نشان داده است که مردم در شهرهای زلزلهزده و بحرانی در کنار مسئولان ساعتها برای دریافت خدمات سرگردان میمانند که نمونه بارز آن باقی ماندن عده بیشماری از مردم زلزلهزده بستک طی شب گذشته در سرماست.
امید است در موارد مشابه آینده مسئولان در بعد کلان و ملی با استفاده از تجارب موجود ساماندهی لازم را برای مدیریت هر چه بهتر بحرانها در شهرهای حادثه دیده داشته باشند.
عکسها: مهر
47282
نظر شما