اداره کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد، در 10 ماهه امسال 104 نفر به دلیل فوت ناشی از سلاح سرد به مراکز پزشکی قانونی استان ارجاع شده اند. آمار این سازمان در شرایطی است که، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت ناشی ازسلاح سرد 89 نفر بود،16.9درصد افزایش یافته است.
محمدحسین نجاتی: از کل فوت ناشی از سلاح سرد در 10 ماهه امسال 85 نفر مرد و 19 نفر زن بودند.این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل 66 نفر فوت ناشی از سلاح سرد ارجاعی به پزشکی قانونی استان مرد و 23 نفر زن بودند.دردی ماه سال جاری نیز آمار فوت ناشی از سلاح سرد 10 مورد اعلام شده است که درمقایسه با مدت مشابه در سال گذشته 11.1درصد افزایش داشته است.
همیشه پای یک مرد در میان است
افزایش میزان آمار نزاع در کشور در شرایطی است که نتایج یک تحقیق در معاونت آموزشی سازمان پزشکیقانونی نشان میدهد، جنسیت طرف دعوا (ضارب) در 95.3 درصد موارد مذکر و 4.7 درصد موارد مونث بوده است. در موارد نزاع در 7.9 درصد موارد سابقه مصرف موادمخدر و در 5.2 درصد موارد مصرف الکل و در 1.8 درصد موارد سابقه مصرف دارو در فرد مضروب وجود داشته است.
از بین آسیبهای ایجادشده، بیشترین مورد را خراشیدگی و کمترین آن را شکستگی تشکیل داده است و آسیبهایی نظیر پارگی عمیق، کبودی، قرمزی، تورم و سیاهشدگی بین این دو طیف قرار میگیرند. طبق آنالیز دادهها در اکثر موارد( 75.2درصد) در همان روز فرد مضروب به واحد معاینات مراجعه کرده است. از نظر میزان تحصیلات در بیشتر موارد (34.3 درصد) تحصیلات در حد متوسطه بوده و در توزیع شغلی بیشتر موارد را شغل آزاد و پس از آن کارگران تشکیل دادهاند.
مشتزدن بیشترین عامل آسیب
طبق آنالیز آماری بهدستآمده در این تحقیق در اکثر موارد (41.6 درصد) مشت، در14.5 درصد موارد جسم سخت و در 10.5 موارد سلاح سرد عامل ایجاد آسیب بوده و در بررسی آسیبهای وارده توسط سلاح سرد یا جسم برنده مورد استفاده در نزاع، کارد بهعنوان بیشترین سلاح بهکار رفته قلمداد شده است. (64درصد). قمه و تیغ موکتبری، شیشه شکسته و سایر ابزارها در مرتبههای بعدی قرار دارند. از نظر توزیع فراوانی سنی فرد ضارب و مضروب اکثرا در بین سنین 30-20 سالگی قرار دارند. از نظر فراوانی محل ایراد ضربه در بیشتر موارد آسیب به سر و صورت و کمترین آن در ناحیه کمر و پهلوها ذکر شده است.
۴۷۴۷
نظر شما