مصر، پوست می اندازد، طویله های قدیمی، جای خود را به ساخت و ساز جدید می دهند تا گردشگران این روستای زیبا و دور افتاده، برای اسکان شبانه، جا و مکان داشته باشند.
امید سلیمی بنی: روستای کویری مصر، یکی از مقصدهای مهم گردشگری طبیعت در کشور است که این روزها، مانند تهران، پر ساخت و ساز شده و هر گوشه و کنار آن، عمله و بنا، کار می کنند و خانه کنار خانه می سازند.
برای رفتن به این روستا، می توان جاده آسفالت 35 کیلومتری از مسیر نایین-خور در استان اصفهان را طی کرد تا پس از عبور از کوهستان کم ارتفاع، به این روستای محصور در میان شن ها و رمل های روان رسید.
نوروز امسال، تمام 6 کاروانسرا و هتل این روستا و روستای همجوارش، فرحزاد، از گردشگران پر بود. اتوبوس هایی که هر روز و شب وارد این مسیر کویری می شدند، گردشگران را برای دیدن جاذبه های طبیعی مصر، به این روستا می آوردند. جاذبه هایی در کنار تفریحاتی مثل موتورهای ATV و سافاری و ...
تورهای گردشگری که عموما به مقصد روستاهای مصر، گرمه و شهر نایین حرکت می کنند، بسته به فاصله شان از این روستا، قیمتهایی بین 200 تا 500 هزار تومان را از عشاق کویر مطالبه می کنند و این تجارت پرسود، باعث شده بسیاری از روستاییان، تصمیم بگیرند از حضور این مهمانان، منفعتی ببرند.
بدی نکرده ایم و بد ندیده ایم
علیرضا حیدری، یکی از روستاییان مصر است که شغل اصلی اش کشاورزی است، ولی اتاقهای پرشمار خانه خشتی خود را به مهمانان اجاره می دهد. او به خبرآنلاین می گوید: "ده سالی می شود که مصر، رونق گرفته و گردشگران این روستا را شناخته اند. از سالی که فیلم "خیلی دور، خیلی نزدیک" ساخته شد، مردم از مهرماه تا اردیبهشت برای دیدن این روستا و کویر نوردی و شترسواری می آیند."
به گفته حیدری، تعداد فراوان گردشگران باعث شده او و برخی از همسایه ها به این فکر بیفتند که با گرفتن وام، بخشی از خانه بزرگ خود را نوسازی کنند و به گردشگران اجاره دهند. حالا اجاره اتاقهای خانه او از شبی 40 شروع می شود و تا شبی 70 هزار تومان با سه وعده خوراک، بالا می رود.
این کشاورز میانسال می گوید: "از اول نوروز تا روز سیزده فروردین، حدود 50 مهمان را در خانه پذیرایی کرده ایم که عموما با تورهای گردشگری به روستا می آیند و چون هتلها و کاروانسراها، جا ندارند، به خانه ما معرفی می شوند."
حیدری درباره پیامدهای گردشگران فراوانی به مصر می گوید: "تا حالا کسی از ما بدی ندیده و ما هم به مردم بد نکرده ایم. مردم می آیند و وقتی هم توان پرداخت همه هزینه ها را ندارند، به آنها تخفیف می دهیم و حتی موردی بوده که یکی از گردشگران، پول نقد برای پرداخت نداشت و عابربانک هم در روستا نیست، پول دستی گرفت و به محض رسیدن به شهر، بدهی اش را به حسابم واریز کرد."
کوچه هایی با بوی کاهگل
بیشتر کوچه های فرعی روستای مصر، پر از مصالح ساخت و ساز شده است. بسیاری از روستاییان تصمیم گرفته اند خانه های قدیمی و رها شده را به هوای ساختن سرپناهی برای گردشگران، نوسازی کنند. ابراهیم، یکی دیگر از روستاییان است که در خانه پدری خود کار می کند.
او از شهر به این روستا برگشته تا به جای کارگری در شهر، پذیرایی از گردشگران را پیشه خود کند. او در حالی که خشت روی خشت می گذارد تا دیوار نیمه سازی را تکمیل کند، می گوید: "ترجیح می دهیم با وسایل سنتی خانه ها را بازسازی کنیم، چون هم گردشگران بیشتر خوششان می آید و هم هزینه کمتری دارد."
این روزها، مانند ابراهیم، در مصر، بسیارند. روستاییانی که تصمیم گرفته اند با فعالیت در صنعت گردشگری، امرار معاش کنند و قدم اولشان هم گونه ای هتل داری سنتی در خانه های خشتی است.
روستای مصر، با وجودی که گفته می شود قدمت زیادی ندارد، ولی توانسته در ده سال اخیر، تبدیل به یکی از مقاصد اصلی گردشگری کویری در ایران شود. مقصدی که به خاطر دوری از شهر، آسمان صاف و پرستاره و جاذبه های طبیعی اش، هر روز گرشگران بیشتری را به خود می خواند.
47231
نظر شما