بر طبق آمارهای آژانس پناهندگان سازمان ملل درسال قبل سوریه بیشترین پناهجو را به دیگر کشورها فرستاده است و آلمان هم سخاوتمندترین کشور بوده است.

هادی معیری نژاد- سال 2014 نیز مانند سال 2013  تعداد پناهجویان بسیار بالاتر از سالهای قبل خود بود و بسیاری از مردم در عراق و سوریه و افغانستان و برخی از کشورهای آفریقایی در این زمینه رکورد شکستند.

بنا بر گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در سال ۲۰۱۴ در شمار پناهجویان در سراسر جهان، رکورد جدیدی به ثبت رسیده است. تا پایان نیمه نخست سال ۲۰۱۴ این سازمان شمار پناهجویان در سراسر جهان را که به دلیل درگیری‌های مسلحانه از شهر و کشور خود گریخته‌اند یا تارانده شده‌اند، ۷ / ۵۶ میلیون نفر اعلام کرده است، یعنی ۴ / ۳ میلیون پناهجو بیشتر از مجموع پناهجویان تا سال ۲۰۱۳.

در این گزارش که روز چهارشنبه (۷ ژانویه / ۱۷ دی‌ماه) در ژنو منتشر شده، آمده است، این بالاترین شمار پناهجویان از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون است. تنها در نیمه نخست سال گذشته میلادی ۵ / ۵ میلیون انسان در اثر خشونت و درگیری در کشور خود، مجبور به فرار شده‌اند.

مردم سوریه مقام اول شمار پناهجویان در سال ۲۰۱۴

این گزارش می‌افزاید بیشتر پناهجویان از کشور سوریه می‌آیند. بیش از سه میلیون انسان در اثر پیامدهای جنگ داخلی در سوریه از این کشور متواری شده‌اند. پناهندگان سوری در نیمه نخست سال ۲۰۱۴ در مجموع ۲۳ درصد شمار پناهندگان ثبت شده در کمیساریای عالی امور پناهندگی سازمان ملل را تشکیل می‌دهند.


در ۳۰ سال گذشته رتبه نخست از نظر شمار پناهجو از آن پناهندگان افغانی بود. کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل شمار این پناهندگان را ۷ / ۲ میلیون نفر ذکر کرده است. پس از افغانستان سومالی با ۱ / ۱ میلیون پناهجو، سودان با ۶۷۰ هزار و سودان جنوبی با ۵۰۹ هزار پناهجو در رده‌های بعدی بیشترین کشورهای مبدا پناهجو در ۳۰ سال گذشته، ایستاده‌اند.

پناهنده

پاکستان با پذیرش ۶ / ۱ میلیون شهروند پناهجوی افغان، از نظر شمار پناهجو، بزرگترین میزبان به حساب می‌آید. لبنان با پذیرش ۱ / ۱ میلیون پناهجو و ایران با پذیرش ۹۸۲۰۰۰ پناهجو، در مقام‌های دوم و سوم ایستاده‌اند. ترکیه با قبول ۸۲۴ هزار پناهجو پس از ایران ایستاده است.

لبنان و اردن نسبت به جمعیت کشورشان بیشترین شمار پناهنجویان از کشورهای همسایه را پذیرفته‌اند.

بیشترین درخواست پناهندگی از آلمان

بیشترین درخواست پناهندگی با فاصله‌ی زیاد با کشورهای دیگر، در آلمان به ثبت رسیده است. در این کشور در نیمه نخست سال گذشته ۶۷۴۰۰ تن تقاضای پناهندگی کرده‌اند؛ ۲۰ هزار درخواست بیشتر از درخواست‌های پناهندگی در زمان مشابه در ایالات متحده (۴۷۵۰۰) و دو برابر تقاضاهای پناهندگی ثبت شده در کشور فرانسه.

پناهنده

در گزارش کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل آمده است: «اگر این روند به همین ترتیب ادامه پیدا کند، آلمان (در سال ۲۰۱۴) احتمالا بیشترین شمار درخواست پناهندگی در ۲۰ سال گذشته را به نام خود ثبت خواهد کرد.» این گزارش می‌افزاید، یک‌پنجم درخواست‌های پناهندگی در آلمان از سوی پناهجویان سوری ارائه شده است. پناهجویان صرب، اهل کوزوو و سپس افغان در رده‌های بعدی ایستاده‌اند.

4646

 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
    3 4
    آمار درست نیست.تعداد پناهنده ها تو ترکیه فقط از عراق و سوریه1/6ملیون نفر هست