وزیر رفاه، جشنواره خودباوری را الگوی اساسی کار وزارتخانه در زمینه آموزش و توانمندسازی افراد دارای معلولیت عنوان کرد و گفت: طبق صحبت با وزارت صنعت معدن تجارت قرار شده خودروهایی که برای معلولان کاربرد دارد از طریق تولید داخلی تامین شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ دومین «جشنواره ملی خودباوری» با هدف بررسی مسائل کارآفرینی و اشتغال افراد دارای معلولیت از سوی مجتمع آموزشی - نیکوکاری «رعد» برگزار شد. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت آخرین اخبار مربوط به این جشنواره می توانند به وب سایت مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد به نشانی www.raad-charity.org مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی متجمع خیریه رعد؛ علی ربیعی، در حاشیه افتتاح جشنواره خودباوری اظهار کرد: این الگو که شما اینجا می بینید الگوی اساسی کار ما است. معلولان توانایی فوق العاده‌ای دارند و باید بتوانند کارهایی با توجه به توانایی‌هایشان انجام دهد. ما درخصوص آموزش، طراحی، تسهیلات و بازاریابی باید به آنها کمک کنیم.

ربیعی ادامه داد: موسساتی مثل رعد می‌توانند به عنوان میانجی این سیاست و مردم عمل کنند. من در اینجا به همه موسسات اعلام می‌کنم که ما آمادگی داریم در این زمینه همکاری‌هایمان را گسترش دهیم.

وزیر رفاه درباره آخرین وضعیت خودروهای وارداتی معلولان گفت: با توجه به اینکه خودرو وارداتی به طور کلی در سیاستهای دولت نیست، قرار شده خودروهای داخلی را آماده سازی کنند و مابه التفاوتش را به نوعی باید تامین کنیم که در این زمینه کارخانه‌های خودروسازی مکلف به تامین خودروها شده‌اند.

وی در پاسخ به اینکه آیا خودروسازان پذیرفته‌اند که خودروی داخلی به معلولان بدهند؟ گفت: بله با وزارت صنعت معدن تجارت در کمیسیون اقتصادی دولت بحث شد و قرار شد این آمادگی را ایجاد کنند که خودروهایی که برای معلولان کاربرد دارد از طریق تولید داخلی انجام شود.

ربیعی درخصوص افزایش مستمری معلولان گفت: افزایش مستمری در قانون دیده شده ولی اجازه دهید تا تصویب نشود اعلام نکنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاره به مسکن معلولان اظهار کرد: یکی از برنامه‌های توانمندسازی ما مسکن است که به طور جدی در حال کار بر روی آن هستیم و ماهیانه با همکاری بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی در حال تحویل مسکن هستیم. تا سال 1395 خانواده‌های دو معلول به بالا صاحب مسکن خواهند شد.

وی همچنین گفت: با توجه به اصلاحیه قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف شده آموزشهای لازم را متناسب با جسم افراد دارای معلولیت انجام دهد. در این خصوص صندوق فرصتهای شغلی یا صندوق کارآفرینی امید با پولی که در آن گذاشته می شود تا دو برابر نسبت به آن وام با بهره ناچیز در اختیار قرار می دهد.

ربیعی گفت: طبق مذاکراتی که با شهرداری انجام شده و مصوبه هیات وزیران را هم گرفته ایم، نمایشگاههایی در سطح استانها برای فروش دائمی محصولات در نظر می‌گیریم که استان به استان باید این مصوبه را جاری کنیم و بازارش را هم تنظیم کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یک روی دیگر این مصوبه، بهزیستی مبتنی بر جامعه است گفت: وظیفه مند کردن سازمانهای مردم نهاد یا موسساتی که داوطلبانه با افراد گروههای هدف ما کار می کند در این زمینه باید انجام شود.

ربیعی افزود: در گام بعدی به طور جدی نگهداری در خانه را تقویت می‌کنیم و قصد داریم دستمزد کسانی که در خانه در خانه نگهداری می شوند را افزایش دهیم تا بدین ترتیب برای خانواده‌های معلولان انگیزه ایجاد کنیم تا افراد دارای معلولیت را در خانه نگهداری کنند.

وی مساله دیگر را بحث ازدواج دانست و افزود: نکته دیگر این مصوبات بحث ازدواج با معلول و تشکیل خانواده برای معلوان است که دولت خودش را مکلف کرده تا حمایتهای حقوقی از معلولان را در این زمینه افزایش دهد و در مجموع این مصوبات یک یادگاری است تا بتوانیم وضع معلولان را در این دولت بهتر کنیم.

پایان جشنواره خودباوری با امید به اشتغال توانیابان

 علی ربیعی در حاشیه افتتاح جشنواره خودباوری گفت: موسساتی مثل رعد می توانند به عنوان میانجی این سیاست و مردم عمل کنند. من در اینجا به همه موسسات اعلام می کنم که ما آمادگی داریم در این زمینه همکاری هایمان را گسترش دهیم.

همچنین صدیقه اکبری مدیرعامل مجتمع رعد که مسوولیت برگزاری جشنواره خودباوری را بر عهده داشت اظهار کرد: آزادسازی ظرفیت‌ها تنها در بستر خودباوری و اعتماد به نفس شکل می‌گیرد که مجتمع رعد همواره سعی کرده این ویژگی را در افراد دارای معلولیت تقویت کند.

او هدف مجتمع رعد را توانمندی، خودباوری و آموزش منجر به اشتغال کارآموزان دانست تا توانیابان بتوانند با فرا گرفتن آموزش‌های لازم به اشتغال پایدار برسند.

سپس احمد میرزاخانی رییس هیات مدیره مجتمع رعد و پدر مریم میرزاخانی ـ نابغه ریاضی ـ هم در این خصوص گفت: جوانان ایرانی دارای استعدادهای سرشاری هستند که شاید نخبگان خاموشی بهتر از دختر بنده حتی در روستاهای دورافتاده باشند که زمینه‌ی فعالیت برایشان فراهم نشده است.

جشنواره خودباوری مصداقهای عینی هم دارد؛ ساخت تندیس جشنواره توسط خود توان یابان، ورود به صنعت غذا که به همت سامان گلریز و توانیابان رعد انجام شده، آثار زیبایی که در ۶ محور کارآفرینی، اجتماعی، رسانه، علمی و فرهنگی، هنری و ورزشی ارایه شد و الگوهايي که با خودباوري، شرايط ايجاد اشتغال را براي خود و افراد داراي معلوليت ايجاد کردند از جمله این مصادیق بودند.
دومین دوره جشنواره ملی خودباوری با معرفی برگزیدگان این جشنواره توسط هیات داوران، به کار خود پایان داد.

معرفی برترین‌ها

ما به توانایی های خود ایمان داریم، ما شهروند همین شهر هستیم، برای ما بسترهای آموزش و اشتغال را فراهم کنید، مسوولان و افراد جامعه مسیر ما را هموار کنند، ما عهد می بندیم در کنار شما ایران بهتری را بسازیم.

پیام دومین دوره جشنواره خودباوری در چند جمله بالا خلاصه می شد و آن از زبان افرادی به گوش می رسید که با داشتن محدودیتهای جسمی، از ایمان و اعتماد به نفس سخن گفتند.

دومین «جشنواره ملی خودباوری» با هدف بررسی مسائل کارآفرینی و اشتغال افراد دارای معلولیت در روزهای 18 و 19 شهریورماه با شرکت 26 انجمن و تشکل فعال در حوزه توانیابان از سوی مجتمع آموزشی - نیکوکاری «رعد» در حالی برگزار شد که تلاش ها برای رفع چالش های شغلی افراد دارای معلولیت ادامه دارد.

رویدادهایی که در خلال برگزاری این جشنواره دیده شد حاکی از امید به بهبود شرایط شغلی برای افراد دارای معلولیت بود تا جایی که وزیر رفاه، برگزاری این جشنواره را الگوی اساسی کار وزارتخانه عنوان کرد.

پس از انجام داوری توسط تیمی از اساتید و کارشناسان برجسته، برگزیدگان محورهای شش گانه دومین دوره جشنواره ملی «خودباوری» به شرح زیر اعلام شدند:

محور کار آفرینی: مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان، انجمن معلولین شهرستان قروه، مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد طالقان
محور اجتماعی: موسسه کاشانه مهر کاشان، موسسه پیام آوران ساحل امید، مؤسسه موسی بن جعفر (ع) پیشوا
محور علمی و فرهنگی: دفتر فرهنگ معلولین قم، انجمن علمی و آفرینش­ها ی هنری معلولان ایران، توان یابان مشهد
محور رسانه: انجمن خانواده ناشنوایان ایران، کانون معلولان توانا، مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرج
محور هنری: رشته نقاشی: ندا بیات، اعظم مرادی و فاطمه رباط جزی.
رشته معرق: حسین مردانی، فردین فرزین و عبدالحسین اسحاقی
محور ورزشی: طاهر خانی، سمیه صادقی و حسین مقیمی
مفاخر حوزه توانبخشی کشور به انتخاب جشنواره : پروفسور محمد حسن کریمی نژاد، دکتر سید مجید میرخانی، دکتر محمد کمالی، دکتر محمود علیمحمدی
الگوهای موفق کارآفرینی: محسن بهمن آبادی، محمد رضا امامی، حسن ذوالفقاری

47232

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
    5 0
    خودرو سازان با این خودروهایی که میسازن فعلا افراد سالم رو دارن به معلول تبدیل میکنن و میکشن...ساختن خودروی ویژه معلولان پیش کش
  • حمید IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۱
    0 0
    ساختن خودرو برای معلولان مطمئنأ روشها و راههای دیگری برای دزدی خودروسازان فراهم خواهد کرد.