تیتر سه وبلاگها
-
معمای تحریمها؛ معضلی واقعی برای ماشین اقتصادی ایران
تحریم ایران نه روشی برای تشویق ایران به مذاکره و محدود کردن برنامههای هستهای بلکه وسیلهای برای تضعیف پایدار ایران است.
-
فرصتی دوباره برای شورای عالی امنیت ملی
انتصاب آقای احمدیان به دبیری شورای عالی امنیت ملی می تواند تنها یک جابه جایی سازمانی ساده نباشد و دلایلی هم وجود دارد که اساساً نباید به این حد بسنده کرد.
-
چین در تعقیب جای پای آمریکا در جهان عرب
سفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به ریاض برای شرکت در نخستین نشست سران چین و عرب با همه اهمیتی که برخوردار است، یک تغییر رویکرد عمده در نگرش ریاض و پکن محسوب نمی شود.
-
محدودیتهای قدرت روسیه
هرچند هنوز برای قضاوت زود است اما به جرات می توان گفت که روسیه بر روی لبه ای ایستاده که سرنوشت این کشور را در هرم قدرت جهانی معاصر تعیین می کند.
-
مرحلهای تازه در روابط عربستان و آمریکا
تصمیم عربستان سعودی به همراهی روسیه در اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، از سوی ایالات متحده به عنوان اقدامی در جهت ایستادن در سمت مسکو و علیه غرب تلقی شد.
-
جنگ اوکراین و دژ نیمهکاره اروپا
از نتایج جنگ اوکراین نه تنها بحران انرژی در اروپا، نگرانی از موج تازه ای از پناهجویان و امنیت قاره بود بلکه وابستگی بیشتر اتحادیه اروپا به ایالات متحده در مواجهه به یکی از بزرگترین چالش های ژئوپولیتیکی اروپا بعد از فروپاشی اتحاد شوروی هم بود.
-
درسهای ایران از بحران اوکراین برای جنگ تایوان
تصمیم گیرندگان ایران باید از امروز از خود بپرسند که در صورت وقوع جنگ در تنگه تایوان چه موضعی باید اتخاذ کنند.
-
افول آمریکا و ظهور باخترمیانه
آنچه تاکنون و با تسلط غرب بر امور بینالمللی، خاورمیانه نامیده میشد، در دورهای که چین با سرعت در حال پدیداری است میتواند «باخترمیانه» نام بگیرد.
-
پیامدهای گذرا و ماندگار جنگ اوکراین
تشدید تحریم ها علیه روسیه، ممکن است زمینه ای برای گسست نظام مالیه بین المللی و تقسیم آن به دو بلوک مجزا باشد که در یک سمت آن غرب و متحدانش قرار می گیرند که به رژیم های بین المللی لیبرال پایبند هستند و در سمت دیگر روسیه، چین و مجموعه ای از کشورهای همفکر که در رنجش از تحریم های غرب به دنبال پول رایج، سیستم پیام رسانی و نهادهای مالی مستقل از دلار هستند.
-
برندگان و بازندگان جنگ اوکراین
اگر پوتین نتواند عملیات ویژه خود را ظرف چند روز کوتاه آینده با موفقیت کامل و ضمن پشتیبانی قابل توجهی از سوی مردم اوکراین به ثمر بنشاند، پیروزی یا شکست نظامی برای شخص او یک ناکامی به حساب خواهد آمد.
-
تاملی پیرامون درخواست های فرابرجامی ایران و آمریکا
به رغم آنکه مذاکرات وین بنا به گزارش ها به آرامی جلو می رود اما طرف های اصلی یعنی ایران و ایالات متحده آمریکا به خوبی می دانند که با چه موانع عبور ناپذیری مواجه هستند.
-
مساله مزیتهای نسبی مثبت و منفی و اهمیت آن در مذاکرات بینالمللی
عموم مردم در مقایسه میان مذاکرات مرسوم در جوامع مدنی و اقتصادی با مذاکرات سیاسی سختگیر نیستند.
-
دلایل استراتژیک برای حرام بودن تسلیحات هستهای
همزمان با ادامه مذاکرات وین، گاهی خشم عمومی برخی از مردم در مواجهه با زورگویی ها و عدم پایبندی های ایالات متحده به تعهدات خود، آنها را به سوی این خواسته می کشاندکه به منظور تقویت اهرم چانه زنی و تامین امنیتی بالاتر در برابر حملات احتمالی آمریکا و یا اسرائیل، ایران نیز به تسلیحات هسته ای دست پیدا کند.
-
آینده مبهم بعد از احیای برجام
همزمان با برگزاری هشتمین دور مذاکرات وین و به رغم اختلاف نظرهای باقیمانده تاکنون روشن شده که طرفین اراده واقعی برای رسیدن به نتیجه نهایی دارند.
-
آخرین فرصت برای مذاکرات
خارج شدن از این وضعیت باثبات و ورود به یک وضعیت بی ثبات و مبهم به واسطه عدم توافق فنی ایران و آژانس مشکلات و چالش های پیش رو را پیچیده تر خواهد کرد که به نظر نمی رسد در وضعیت فعلی در راستای منافع ایران باشد.
-
بهای اشتباه 150 میلیارد دلاری؛ آیا نمیتوان مذاکره کرد؟
آیا با کشوری که پیمان شکنی کرده نمی توان مذاکره کرد؟ این استدلال بعد از خروج آمریکا از برجام و حتی پیش از آن در جامعه ایرانی رونق گرفت و تا امروز یکی از دلایل مخالفت برای مذاکره و توافق با آمریکا باقی مانده است. چرا این برداشتی اشتباه است؟
-
راه پیروزی بر تحریم
پیش از آنکه دونالد ترامپ و تیم همراهش تصمیم نهایی خود را در اعلام یا انکار حمایت از اعتراضات آبان ماه بگیرند، روند ترمیم آسیب ها به سرعت در ایران آغاز شد.
-
گام چهارم، نگاه ها را به ایران متمرکز نمیکند
با اتمام مهلت 60 روزه اروپا گام چهارم کاهش تعهدات برجامی از سوی رئیس جمهور اعلام شد.
-
اهمیت خط تماس اضطراری بین تهران و واشنگتن
در روزهای گذشته ایالات متحده در پاسخ به آنچه بصورت نامعلوم و مبهمی تحریک های ایران نامیده، تصمیم به اعزام دو ناو جنگی، استقرار سیستم پاتریوت و همینطور چهار فروند بمب افکن B52 در خلیج فارس گرفته است. هیچکدام از این جابه جایی ها غیرمعمول نیستند اما در دوران اوج گرفتن تنش ها میان دو کشور که ممکن است بزودی پاسخی متناسب از سوی ایران به همراه داشته باشد، استعداد اشتباه محاسباتی را در شرایطی که کانال های ارتباطی ایران و آمریکا تقریباً مسدودند، افزایش می دهد.
-
تلاقیگاه ایران و جهان عرب
چندی پیش دونالد ترامپ در سفری اعلام نشده وارد بغداد شد و با کمترین بازتاب موثر به ایالات متحده بازگشت. او بعدها گلایه کرد که در حالی که کشورش در یک دهه اخیر ۷ تریلیون دلار در این منطقه هزینه کرده، خلبان هواپیمای حامل او هنگام فرود، ناگزیر از خاموش کردن چراغها بوده است.
-
چگونه پمپئو را مأیوس کنیم؟
سخنرانی وزیر امور خارجه امریکا در قاهره، عقبگردی از سیاستهای واقعبینانهتر دولت پیشین آمریکا در مواجهه با مسأله ایران بود.
-
تروریسم و تحریم ایران
تأسیس گروه اقدام در وزارت امور خارجه آمریکا ظاهراً واپسین گامی است که در راه تشدید تمرکز واشنگتن برای فشار بر ایران برداشته شده است، بدون آن که این امیدواری کاذب را در تهران ایجاد کرده باشد که ممکن است هماهنگی سیاستهای مربوط به ایران در این نهاد جدید، بهزودی تغییرات ملموسی در لحن و رفتار غیراقعبینانه ایالات متحده ایجاد کند.
-
انگیزههای ما برای مذاکره با آمریکا
مذاکرات ایران و آمریکا، نه پایان بلکه سرآغازی بر مانورهای سیاسی ایران در برابر آمریکا، متحدانش و همه طرفداران براندازی در مرحلهای جدید و بیسابقه خواهد بود.
-
چرا پوتین، ایران را با ترامپ معامله نمیکند؟
بدون آنکه لازم باشد ایران امتیازی منحصربهفرد به روسیه بدهد و یا یک فرستاده ویژه را راهی مسکو کند، میتوانیم مطمئن باشیم که ایران مورد معاملاتی روسیه و آمریکای ترامپ نخواهد بود، حداقل نه به آن شکل هراسناک و خیانتآلودی که در ذهن ایرانیان نقش بسته است.
-
آینده نفوذ اسرائیل در کردستان عراق
برپایی رفراندوم استقلال کردستان عراق، بسیاری از ناظران را نه تنها از آینده تجزیه عراق، افزایش احتمال جنگ داخلی جدید و سرایت بحران به کشورهای همسایه در منطقه هراسانده بلکه واهمه دیگری را از افزایش نفوذ اسرائیل در غرب آسیا ایجاد کرده است.
-
ضرورت بازسازی قدرت نرم ایران در منطقه و فراسوی آن
دنیای ما با بحران کانونهای قدرت نرم همراه است و این باید فرصتی برای ایران در نظر گرفته شود که با بهبود دادن عملکرد فتح قلبها و ذهنها، به سوی تشکیل منطقه قویتری گام بردارد که ظرفیتهای خود را به منظور برپایی کانون قدرت نرم در قرن جدید بروز میدهد.
-
منطق استراتژیک بیثباتی هستهای در دوران ما
سه چرخ دنده را تصور کنید که به ترتیب یکی دیگری را به حرکت می اندازند. این تصویر فرضی، شکل ساده شده نحوه عملکرد "بی ثباتی هسته ای " است.
-
جهانِ بدون روحانی
بیایید برای لحظه ای جهان را در فردای بیست و نهم اردیبهشت تصور کنیم؛ جهانی که در آن روحانی رئیس جمهور ایران نیست. شاید بعضی خوانندگانی که فکر می کنند با نبودن روحانی، آب از آب تکان نخواهد خورد، من را به ساده لوحی و بزرگنمایی اثرات جهانی انتخابات ایران متهم کنند اما امیدوارم بعد از خواندن این یادداشت، حداقل نظرتان را درباره خودم تغییر داده باشم.
-
استراتژی تهاجمی و تدافعی قدرت نرم ایران
قدرت سخت ایران باید از اهداف ملی در بکارگیری قدرت نرم مانند عدالت جویی، برابری، آزادی خواهی و عدم مداخله در امور داخلی دیگران حمایت کند و بطور متقابل قدرت نرم ما باید بازتاب دهنده، متناسب و متکی به میزان توانایی ما در تجمیع منابع قدرت و ثروت جهانی باشد. بدون این نسبت، قدرت سخت ما متجاوزانه به نظر خواهد رسید و قدرت نرم ما مبالغه آمیز.
-
پیام ظریف در مونیخ
همان طور که دکتر ظریف پیش از این وعده داده بود، هیأت دیپلماتیک ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ پیام تازهای را به همراه داشت. پیام وزیر امور خارجه ایران یکی از شفافترین مواضع جمهوری اسلامی ایران پیرامون سرچشمه آشفتگیهایی است که منطقه و جهان را در بر گرفته و راه حلهای واقع بینانهای را برای برطرف کردن آنها پیشنهاد میدهد.