-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
خطر مسمومیت با خیارشور و ترشی را جدی بگیرید/ خیارشور سرکهای بهتر است یا نمکی؟/بیکیفیتترین نوع ترشی کدام است؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، شاید تاکنون به ذهن افراد نرسیده باشد که با ترشی و شورهای خانگی ممکن است دچار مسمومیتهای غذایی شوند اما باید بدانید این مواد غذایی با وجود استفاده از سرکه و نمک میتوانند باعث مسمومیت شوند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
آیا جگر را قبل از پخت باید شست؟/ خطر انتقال ویروسی خطرناک از احشای دام/ جگر کبابی بهتر است یا آبپز؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص صنایع غذایی، جگر گاو و گوسفند برخلاف گوشت قرمز یا مرغ بهتر است قبل پخت، شسته شوند. همچنین احشای داخلی دام میتوانند سبب انتقال انگل، ویروس و عفونت به انسان شوند. پس پخت کامل جگر الزامی است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
مهمترین عاملی که کبد را چرب میکند/ راز چرب شدن جگر غازها را به خاطر بسپارید/ علائم کبد چرب چیست؟
بیماری هابه گفته یک پزشک و مشاور سبک زندگی، همین نکته کافی است که به این حقیقت علمی توجه کنید که کبد با خوردن چربیهای طبیعی چرب نمیشود، بلکه آنچه عامل چرب شدن کبد است، مصرف زیاد قندها و به اصطلاح کربوهیدراتها مخصوصا قندهای تصفیه شده است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
آیا باید از گرید یک کبد چرب ترسید؟/ آنزیمهای کبدی نرمال، نشانه مبتلا نبودن به کبد چرب؟/ سادهترین روش تشخیص کبد چرب و فیبروز کبدی
بیماری هابه گفته یک پزشک و مشاور سلامت، کسی که در سونوگرافی، گرید چربی کبدش یک گزارش شده و خیالش راحت است و سبک زندگی اش را تغییر نمی دهد، مثل کسی است که توی باتلاق افتاده و فعلا خوشحال است که فقط تا زانو در باتلاق فرورفته است.
-
مناسبترین صبحانه برای هر مزاج:
برای صبحانه ارده شیره بخوریم یا عسل و سیاهدانه؟/ نان فطیر و شیرمال خوب نیست/ صبحانه مناسب مبتلایان ریفلاکس، افسردگی و ضعف بدنی
تغذیه و تناسب اندامبه گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به این که طب سنتی، افراد را در دستههای مزاجی مختلفی طبقهبندی کرده، صبحانههای مناسب و متنوعی را نیز برای هر مزاج در نظر گرفته است که امتیاز منحصر به فرد این طب، نسبت به طب مدرن است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
علت میل شدید به شیرینی چیست؟/ راهکارهای مهار ولع به خوردن شیرینیجات
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک پزشک، از نگاه طبی، میل و ولع زیاد به شیرینی جات یک علامت چند وجهی است و بسته به اخلاط غالب و مزاج فرد میتواند نشانه یک عارضه یا مشکل در بدن باشد.
-
تکذیب شایعات جگری:
آیا واقعا جگر مرغ محل ذخیره سموم است؟/ حد مجاز مصرف جگر در ماه/ دل و جگر مرغ بهتر است یا گوسفند؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، جگر یکی از مغذیترین غذاهایی است که ناعادلانه کنار گذاشته شده است و بر خلاف تصور رایج، جگر عضو ذخیره کننده سموم نیست و یک سوپر فود مغذی است.
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد:
آیا باید از کلسترول و تریگلیسیرید بالا ترسید؟/ عوامل بالا برنده کلسترول و تریگلیسیرید خون را بشناسیم
بیماری هابه گفته یک متخصص طب سنتی، برخلاف باور عامه مردم، کلسترول ذاتا چربی بدی نیست و بدن به جهت نیاز طبیعی به آن، خود اقدام به ساخت این چربی میکند. تریگلیسیرید هم اصلیترین شکل چربی در خون است که به واسطه غذا و مواد قندی و نشاسته ای وارد بدن میشود.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
این بدترین نوع پاییز است/ آیا فصل خزان برای جسم و روان ما آسیبزاست؟
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک متخصص فیزیولوژی، مزاج فصل پاییز، سرد و خشک است. در این فصل به دلیل نوع مزاج و تغییر خصوصیات آبوهوایی و دمایی، احتمال بروز برخی مشکلات و بیماریهای جسمی و روحی مانند آلرژیها، مشکلات گوارشی، مفصلی، تنفسی، افسردگی یا سرخوشی و... وجود دارد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین پاسخ داده شد:
با منافذ باز پوست چه کنیم؟/ این منافذ به طور قطعی درمان میشوند؟
مد و زیباییبه گفته یک دکترای صلاحیت حرفه ای پوست و مو، منافذ باز پوست فقط مخصوص صورت نیستند؛ در نواحی پرچربی مثل پشت، سینه و شانهها هم دیده میشوند. اما چون پوست صورت بیشتر در معرض دید و فعالیت غدد سباسه است، منافذ آنجا برجستهتر و شایعتر بهنظر میرسند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
آیا حبوبات میتواند اسیداوریک را بالا ببرد؟/ یک میوه کاهنده اسید اوریک را بشناسید/ کدام غذاها اسید اوریک بالایی دارند؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، نقرس نوعی آرتریت التهابی است که با درد ناگهانی، تورم و قرمزی مفاصل، بهخصوص در انگشت شست پا شناخته میشود که علت اصلی این بیماری، تجمع بیش از حد اسید اوریک در خون است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
ظروف مسی بهترین برای پخت، بدترین برای سلامت/ استفاده از آن را به حداقل برسانید
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک متخصص بیوشیمی و تغذیه، ادعایی که پیرامون ظروف مسی میشود این است که مس و آهن موجود در این ظروف برای بدن مفید است و اثر درمانی دارد؛ در حالی که آهن، مس و روی موجود در این ظروف به شکل اکسید شده بوده و به هیچ عنوان نمیتواند مورد استفاده بدن قرار گیرد و حتی میتواند در کبد و سیستم عصبی تجمع کرده و زیان آور باشد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
کمخطرترین گزینه در میان کنسروهای ماهی؛ گزارشی از یک آزمایشگاه معتبر/ ماهیهای بزرگتر، خطرناکتر!
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک پاتولوژیست، نتایج یک آزمایش تخصصی بر روی چند نمونه مختلف کنسرو ماهی موجود در بازار نشان میدهد که برخی از انواع کنسرو ماهی در مقایسه با انواعی دیگر، میزان جیوه کمتری دارند. با این حال همه ماهیهایی که تست شدند میزان جیوه آنها در رنج مجاز و استاندارد قرار دارند و جوشاندن کنسرو تاثیر بسزایی در کاهش میزان جیوه آنها ندارد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
تفاوت خال گوشتی و زگیل چیست؟/ آیا کندن زگیل با ناخنگیر یا بستن نخ خطرناک است؟
مد و زیباییبه گفته یک دکترای صلاحیت حرفه ای پوست و مو، برخلاف باور عامه مردم، خال گوشتی و زگیل از نظر ماهیت و درمان، تفاوتهای مهمی بایکدیگر دارند و درمانهایی که پزشک برای زگیل تجویز میکند برای خال گوشتی کاربردی نیست.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
این غذاها با دستگاه گوارش سالمندان خصومت دارند/ تغذیه اصلاح نشود، دارو اثر نمیکند
سالمندیبه گفته یک پزشک متخصص طب سنتی، نفخ در افراد مسن، بیشتر از جوانان دیده میشود. چون با بالارفتن سن، مزاج افراد رو به سردی میرود و علت بروز نفخ در سالمندان را به سردتر بودن مزاج آنان نسبت دادهاند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
دلیل ضعیف شدن ماهیچههای قلب چیست؟/ این افراد بیشتر در معرض خطرند
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک متخصص فیزیولوژی پزشکی، نارسایی قلبی وضعیتی است که در آن ماهیچههای قلب به تدریج ضعیف میشود و قادر نیست به میزان کافی خون را جهت تامین احتیاجات بافتهای بدن پمپ کند. این بیماری به طور کامل قابل درمان نیست، ولی با رفع علل ایجاد کننده این بیماری میتوان از پیشرفت آن پیشگیری کرد و باعث بهبود حال بیمار شد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
آیا قرصهای جلبک واقعاً لاغر می کنند؟/ چه کسانی نباید آنها را مصرف کنند؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک کارشناس تغذیه در چند سال اخیر، قرص جلبک اسپیرولینا، توجهات زیادی را به خود جلب کرده و تبلیغات گسترده ای به خصوص در فضای مجازی در مورد تأثیرات لاغری آن صورت میگیرد. اما ضروری است که در این خصوص، واقعیتها را بهدقت مورد بررسی قرار دهیم.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین:
آیا نشستن طولانی در توالت مضر است؟/ چقدر باید روی توالت نشست؟/ عادات دستشویی درباره سلامت رودهها چه میگویند
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک متخصص تغذیه، نشستن طولانی مدت در توالت ممکن است شبیه یک عادت باشد، اما میتواند نشانهای از مشکلات گوارشی، رژیم غذایی نامناسب یا حتی استرس باشد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
چه شد که غذاهای طبیعی و سالم برای نسل جدید بیمزه و کسلکننده شدند؟/ نقش مهم مغز در تربیت ذائقه
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، امروزه اکثر ما از مصرف غذاهای فوقفرآوریشده که دارای طعمهای قوی شیرینی، شوری و چربی زیاد است لذت میبریم اما در عوض غذاهای سالم و طبیعی و خانگی را کسلکننده و بیمزه میدانیم اما خبر خوب اینکه طبق شواهد علمی، ذائقه ما انعطافپذیر و بهراحتی قابل تربیت است.
-
در گفتوگو با مدیران کنترل کیفیت کارخانه صنایع لبنی:
هر چه پنیر سفتتر باشد، کلسیم بیشتری دارد/ این نوع پنیرها را بیشتر مصرف کنید، چون نگهدارنده ندارند/ کاغذ روی پنیرهای ظرفی چه فایدهای دارد؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته متخصص علوم و صنایع غذایی، بهطور کلی پنیرهای سفت و سخت که دارای بافت متراکمتری هستند به دلیل آبگیری بیشتر میزان شیر بیشتر و کلسیم بالاتری دارند. ضمن اینکه محصولات لبنی پاستوریزه هرچه تاریخ مصرف کوتاه تری داشته باشند، احتمال استفاده از مواد نگهدارنده در آنها به کمترین میزان می رسد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
ویتامینهای مورد نیاز قلب کدامند؟/ ویتامینهایی که میتوانند قلب را در معرض خطر قرار دهند
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص تغذیه، برخی ویتامینها به طور خاص در کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی نقش دارند که با دریافت کافی این ویتامینها از طریق رژیم غذایی کامل میتوان تا حد زیادی از بروز مشکلات قلبی جلوگیری کرد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
میکروبهایی که به سلامت پوست کمک میکنند/ افشاگری درباره برخی محصولات مراقبت از پوست
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک دکترای صلاحیت حرفه ای پوست و مو، به طور طبیعی میکروبهایی روی سطح پوست وجود دارند که یک جزء حیاتی از سلامت کلی پوست هستند و در عملکردهای مختلفی مانند حفاظت، تنظیم ایمنی و حفظ تعادل رطوبت پوست نقش دارند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین پاسخ داده شد:
ظروف استیل براق بهترند یا مات؟/ ایمنی ظروف چدنی بیشتر است یا استیل؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، در دنیای امروز، تنوع ظروف پخت و پز آنقدر زیاد شده که انتخاب درست، به دانشی فراتر از ظاهر زیبا نیاز دارد و باید بدانیم که هر ظرف، شخصیت خاص خود را دارد که با شناخت علمی، میتوانیم بهترین ظروف را برای پخت و پز انتخاب کنیم.
-
بررسی باورهای غلط غذایی:
آیا پاکسازی کبد در درمان بیماریهای کبدی مؤثر است؟
بیماری هابه گفته یک متخصص تغذیه، پاک کنندههای کبد همیشه خبر از پاکسازی بدن از سموم و ناخالصیها میدهند، اما موضوع بحث برانگیز این است که از نظر علمی یافتههای کمی در این خصوص وجود دارد و محصولاتی که ادعا میشود کبد را سم زدایی میکنند، حتی ممکن است برای کبد و سلامت خطرناک هم باشند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
چگونه متوجه نارسایی کبد شویم؟/ دلیل زرد شدن سفیدی چشم چیست؟/خستگی شدید و مشکلات عصبی از علائم نارسایی کبدی
بیماری هابه گفته یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، علائم نارسایی کبد در مراحل مختلف، بروز میکند و ممکن است با نشانههای اولیه ای مانند تهوع، استفراغ، خارش پوست و زرد شدن چشمها یا پوست آغاز شود.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
یک فرآورده سنتی مقوی و انرژیزا با ادعاهای درمانی زیاد/ در چه صورت «سویق» میتواند آسیبزا باشد؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، سویق یک فرآورده غذایی سنتی و مقوی است که از آسیاب کردن برخی از انواع غلات و حبوبات تفتداده یا برشتهشده مثل گندم، جو، عدس، برنج، نخود و غیره تهیه میشود و این محصول، دارای انواع سنتی و صنعتی است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
مهم نیست که خامه بهتر است یا سرشیر/ مهم این است که این دو ماده غذایی خوشمزه در گروه چربیها قرار دارند، نه لبنیات
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، هرچند سرشیر و خامه از شیر به دست میآیند اما به علت میزان چربی بیش از ۳۰ درصد در گروه چربیها قرار میگیرند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
یک چاشنی چربیسوز برای مبتلایان به کبد چرب و چربی خون بالا/ چرا پوست و دانههای تلخ لیموعمانی مفیدند؟
تغذیه و تناسب اندامبه گفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اگر با چاقی، چربی خون بالا یا کبد چرب درگیر هستید، بهجای آبغوره، گرد غوره یا ترشیهای معمول، از لیموعمانی خشک کامل در خورشها و غذاهای آبکی استفاده کنید.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
به این دلیل، ماهی را با آبلیمو نخورید/ این قسمت از ماهی را بیشتر بخورید/ ماهیهای بدبو هضم خوبی ندارند
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک پزشک و پژوهشگر طب سنتی، مزاج گوشت ماهی سرد و تر است و مصلح آن خوراکیهایی با مزاج گرم مثل خرما، عسل، پودر زیره، دارچین، فلفل، خردل و سبزیجات تند همچون آویشن، ترخون، سیر و آب نارنج است. در بسیاری از منابع طب سنتی توصیه به مصرف ماهی با مصلحات یا همان موادی شده که از عوارض احتمالی خوردن ماهی میکاهد.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
ارزانترین مکمل کلسیمی را بشناسید
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، خوردن پوسته تخم مرغ به عنوان ارزان قیمت ترین مکمل کلسیمی، بیخطر و مفید است. پوسته تخم مرغ تقریباً ۴۰ درصد کلسیم دارد و نصف آن میتواند کلسیم مورد نیاز روزانه بزرگسالان را تامین کند.