-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
چرا این روزها تهران تا این حد آلوده شد؟/ شهری آلوده برای همه فصلها/ برجسازی چه بلایی سر پایتخت آورد؟
شهرییک فعال محیطزیستی به خبرآنلاین میگوید: «آلودگی هوای تهران در تابستانهای گذشته نیز وجود داشته، اما در سال جاری به دلیل ترکیب عوامل متعدد، پیچیدهتر شده است. حدود ۸۰ درصد آلودگی ناشی از گرد و غبار و خودروها به مدیریت ناکارآمد برمیگردد و تنها ۲۰ درصد آن ممکن است خارج از کنترل ما و ناشی از عوامل طبیعی باشد.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
جنگ چگونه محیطزیست را قربانی فرصتطلبی میکند؟/ رضایت مردم، پشتوانه ثبات کشور است/ تخریب پهنههای طبیعی در سایه جنگ و فساد اداری
محیط زیستیک فعال محیطزیستی به خبرآنلاین میگوید: «جنگ، با اولویت دادن به حفظ جان و معیشت، توجه عمومی را از مسائل زیستمحیطی منحرف میکند، در حالی که محیطزیست بستر اصلی حیات و دفاع از میهن است. این انحراف، فضا را برای سوءاستفاده دولتهای ناکارآمد و افراد فرصتطلب باز میکند تا با توجیه شرایط جنگی، تخریب طبیعت و برداشتهای بیرویه را کمرنگ جلوه دهند.»
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد:
نقطه ضعف تهران در جنگ ۱۲ روزه چه بود؟/ شهردار مدیر بحران تهران است باید با مردم صحبت میکرد/ بیشترین توافق ایرانیها درخصوص ایرانی بودن است
آسیبهادر جنگ دوازده روزه ظرفیتهای خدمات شهری و همچنین ظرفیتهای اجتماعی جامعه محک خورد، مواردی که خیلی قبلتر باید جدی گرفته میشدند، اما حالا بهنظر میرسد فرصتی برای بازتولید این ظرفیتها ایجاد شده است، یک جامعهشناس در گفتوگو با خبرآنلاین ضمن تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در فضای عمومی، توجه به ایده ایران را جزو سرمایههایی میداند که از ظرفیت بالایی برای تداوم همبستگی برخوردار است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
جنگ دوازده روزه؛ آیا حملات اسرائیل گسلهای تهران و تبریز را فعال میکند؟/ پاسخ دقیق مهدی زارع
محیط زیستاستاد گروه زلزله شناسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی میگوید: گسلهای تهران و تبریز به اندازه میزان استرس جمع شده در اثر تغییر شکل پوسته در این نواحی لرزهزا هستند و فعلاً گسلهای اصلی در هر دو شهر در سکوت لرزهای و قطعاتی از آنها در مرحله قفلشدگی و نبود لرزهای هستند. از این نظر خطر زمینلرزه در این دو شهر باید حتماً مورد توجه قرار گیرد.
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد:
زندگی مردم برای حاکمیت اولویت پیدا کند؛ ایراد ندارد همه سلیقهها تریبون داشته باشند/ بهجای استفاده ابزاری از هویت ملی، آن را پاس بداریم
آسیبهاجنگ دوازده روزه تخریبهای زیادی داشت، تعداد زیادی در این جنگ شهید شدند و آسیبهای زیادی به برخی از زیرساختهای کشور تحمیل شد، اما همین جنگ درسهای زیادی هم داشت، مثل توجه به ایده همبستگی یا ایده وطن، تجربه این دوازده روز نشان داد همگرایی چهطور میتواند سختیها را قابل تحملتر کند، یا اینکه ایده ایران چقدر میتواند سببساز اتحاد شود، بهنظر میرسد اگر از این دوازده روز درس گرفته شود برخی رویکردها باید تغییر کند، طوریکه سیاستگذاریهای انحصار طلبانه کنار گذاشته شود و با اعتماد به تکثر جامعه زیست اجتماعی مردم به رسمیت شناخته شود.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
مدیریت دارویی در بحران اخیر؛ «جنگ ناگهانی بود، اما دارو کم نیامد»/ ضرورت برنامهریزی برای آینده دارویی
آسیبهایک کارشناس دارو به خبرآنلاین میگوید: «نقش کلیدی در تأمین موفق دارو، به همدلی و همکاری میان مردم، بخش خصوصی و جامعه داروسازی برمیگردد. از کارخانههای داروسازی گرفته تا داروخانهها بهعنوان خط مقدم توزیع دارو، همه دستبهدست هم دادند تا زنجیره تأمین دارو حفظ شود و این اقلام به تعداد بیشتری از بیماران برسد.»
-
دبیرکل خانه پرستار در گفتوگو با خبرآنلاین:
از کرونا تا جنگ؛ پرستاران، ستون سلامت جامعه/ از قبول شیفتهای اضافی تا ایثار در سایه ناملایمات شغلی
آسیبهادبیرکل خانه پرستار به خبرآنلاین میگوید: «پرستاران در طول جنگ اخیر، حتی در شرایطی که با کمبود نیرو و فشار کاری مضاعف مواجه بودند، داوطلبانه شیفتهای اضافی را پذیرفتند و فراتر از وظایف تعریفشده خود عمل کردند. این تعهد، ریشه در حس انساندوستی عمیق پرستاران دارد که آنها را به ادامه خدمت در شرایط خطر و ناملایمات واداشته است.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین:
اثرات جنگ بر کدام گروهها بیشتر است؟/ مردان بیشتر کشته میشوند، زنان در معرض تبعات طولانیمدت جنگ هستند/ برخورد با مهاجران غیرقانونی باید انسانی باشد
آسیبهایک جامعهشناس میگوید: کارگران و زحمتکشان در هر فاجعه و بحران اجتماعی مثل سیل، همهگیری ویروس کرونا و جنگ بیش از سایر طبقات در تنگنا قرار میگیرند و درگیر تبعاتی مثل فقر و بیکاری میشوند. وقتی بنا به شرایط جنگی کار و تولید متوقف میشود، اولین آسیب متوجه کارگران میشود که کل زندگیشان تعلیق میشود. هم حال و هم آیندهشان تحت تأثیر قرار میگیرد.
-
رئیس پلیس سابق راهور تهران در گفتوگو با خبرآنلاین:
«نه به تصادف» پویش غلطی بود؛ پیشبینی افزایش ۸ درصدی تلفات جادهای ما درست از آب درآمد/ فقط ۲۰ درصد حواس رانندگان به رانندگی است
پلیسرئیس پلیس سابق راهور تهران به خبرآنلاین میگوید: ما که اصلا راه نمیسازیم؛ در نگهداری راهها و جادههایی هم که از قبل ساخته شدهاند، عملکرد ما ضعیف است و خودروهای ایمنی هم که نداریم و خودروسازان ما خودشان یک مافیایی هستند که در این مملکت به حرف هیچکسی گوش نمیدهند و از هیچکس حساب نمیبرند.
-
در گفتوگو خبرآنلاین با سیدرضا صالحی امیری مطرح شد:
از تختجمشید تا امروز: هویت ایرانی در برابر ایرانهراسی/ پزشکیان در طول جنگ برخلاف توصیههای امنیتی کنار مردم ماند/ جنگ هویت ملت ایران را تقویت کرد
میراث فرهنگی و گردشگریوزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتوگو با خبرآنلاین گفت: «در دوره بعد از جنگ یا الان که در آتشبس موقت هستیم، مهمترین نیاز ما بهبود رابطه دولت-ملت است. به این معنا که ما بدانیم مردم سوخت نظام سیاسیاند. نظام سیاسی بدون داشتن این سرمایه امکان حرکت ندارد.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
برگزاری آزمون سراسری در ابهام؛ پایان چشمانتظاری داوطلبان کنکور را اعلام کنید/ چه زمانی مناسب است؟
آموزشزمان برگزاری کنکور به دلیل حمله نظامی اسرائیل به ایران بهتعویق افتاد، حالا باتوجه به آتشبس ایجاد شده همه منتظرند زمان برگزاری آزمون سراسری اعلام شود، در این میان کارشناسها معتقدند در کنار عدم عجله برای برگزاری کنکور نباید داوطلبان را هم چشم انتظار گذاشت.
-
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در گفتوگو با خبرآنلاین:
جنگ و معیشت کارگران ایرانی؛ «دولت چتر حمایتی را بر سر کارگران بگستراند»/ راهکارهایی برای احیای معیشت کارگران
آسیبهارئیس انجمن مددکاران اجتماعی به خبرآنلاین میگوید: «بحرانهایی مانند جنگ، اثرات کوتاهمدت و بلندمدتی بر کسبوکارها دارند و کارگران روزمزد به دلیل ناپایداری شغلی، بیش از دیگران در معرض از دست دادن درآمد و امنیت شغلی هستند و ممکن است قادر به پرداخت حق بیمه ماهانه نباشند. در این شرایط انتظار میرود نظامهای بیمهای بدون اعمال جریمه، فرصتی برای جبران لحاظ کنند تا کارگران از حمایت لازم برخوردار شوند.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین:
روایت امدادگر هلالاحمر از ساختمان شهید چمران/ بسیاری از شهدا کودکان ۱۲-۱۰ ساله بودند/ پیکر بیجان دختری را بعد از دو روز پیدا کردیم
حوادثامدادگر حاضر در عملیات امدادرسانی و آواربرداری ساختمان شهید چمران میگوید: در حالی تعداد زیادی کودک را از زیر آوار در ساختمان شهید چمران بیرون آوردیم که بعضی از پدر و مادرهای این کودکان خیره به دستهای ما بودند و مدام التماس میکردند که نشانهای از فرزندشان پیدا کرده و تحویلشان بدهیم.
-
از آزمایشگاه شریف تا آسمان شهادت:
یاسمین باکوئی؛ شهید دانشجوی دانشگاه شریف به روایت استاد راهنمایش/ «لبخند ملایم، امضای چهره او بود»
آموزشخبر شهادت یاسمین باکوئی، دانشگاه شریف را در بهت و اندوه فرو برد. استاد راهنمای او در گفتوگو با خبرآنلاین، لحظه اطلاع از این خبر را چنین توصیف میکند: «در میان اخبار دیدم کسی با این نام به همراه خانوادهاش شهید شده است. با بررسی اطلاعات دانشجویی، دیدم که مشخصات شهدا با مشخصات خانوادگی یاسمینِ دانشجوی شریف مطابقت دارد. چندینبار با موبایل او تماس گرفتم؛ که خاموش بودن گوشی او مهر تأییدی بر یک حقیقت تلخ بود.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
توجه توجه؛ علامتی که هم اکنون میشنوید.../ چرا تهران آژیر قرمز ندارد؟
شهریعضو شورای شهر تهران گفت: در شرایط فعلی، باید آژیرهای وضعیت قرمز و سفید تعریف و اطلاعرسانی شود تا مردم آگاه باشند. همچنین با پیشرفت تکنولوژی، امکان ارسال هشدار از طریق تلفن همراه وجود دارد، حتی اگر گوشی استفاده نشود یا در کناری گذاشته شده باشد، میتوان هشدار را دریافت کرد.
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد:
ممنوعیت سگگردانی قانونی است؟ / از هر ۷یا ۸ ایرانی یک نفر حیوانخانگی دارد / میتوانیم قوانینی برای نگهداری حیوانات خانگی تعیین کنیم
آسیبهایک دامپزشک میگوید: در شهری مثل تهران عده زیادی از افراد بدون اینکه هیچ کس، هیچ محدودیتی از ابتدا برای آنها گذاشته باشد و ممنوعیتی اعلام شده باشد به داشتن حیوان خانگی مبادرت کرده و دیگر این حیوان خانگی عضوی از خانواده آنها شده و روابط عاطفی شکل گرفته است و اگر مخل کسی نباشند، کسی نباید کاری به آنها داشته باشد و اگر مخل است که باید برای آن قانون تعیین شود.
-
در گفتگو با خبرآنلاین:
توصیههای رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا به زنان/ سوار خودروهای لوکس مسافربرنما نشوید/ کرایه را آنلاین به حساب خود راننده واریز کنید
پلیسرئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی فراجا گفت: بانوان از سوار شدن به خودروهای لوکس مسافربرنما و خارج از عرف سازمان تاکسیرانی و خودروهایی که تمام سرنشینان مرد هستند، خودداری کنند.
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد:
افزایش ۲۰ درصدی کرایه حملونقل عمومی در ساعات بامدادی؛ چالش تازه کارمندان با تغییر ساعت کاری ادارات
شهریاز ۲۰ اردیبهشتماه ساعت کاری ادارات به ۶ صبح تغییر کرده است؛ تغییری که برای بسیاری از کارمندان استفادهکننده از حملونقل عمومی، با چالش جدیدی همراه شده، یعنی افزایش ۲۰ درصدی کرایهها در ساعات شبانه.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
اقلیم کشور در خطر؛ ۵۰ تا ۷۰ میلیون ایرانی تا ۱۴۲۰ با بحران اقلیمی مواجهند/ کدام نواحی در معرض «مهاجرت اجباری» هستند؟
محیط زیستاستاد پژوهشکده بینالمللی زلزلهشناسی به خبرآنلاین میگوید: «تا سال ۱۴۲۰، ۵۰ تا ۷۰ میلیون نفر در ایران، سالانه حداقل در معرض یک رویداد شدید اقلیمی قرار میگیرند. آب و هوای خشک ایران و بهرهبرداری بیش از حد از منابع آب، خطرات خشکسالی را تشدید میکند. گسترش بیابانها و تخریب خاک نیز ضمن تهدید مناطق کشاورزی، جمعیت روستایی را مجبور به مهاجرت کرده و معیشت میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
فراگیر شدن تصاویر قاتل الهه حسیننژاد/ از همدلی تا آسیب؛ چرا انتشار تصاویر متهم به قتل خطرناک است؟/ دچار پدیده «تأخر فرهنگی» هستیم
آسیبهایک جامعهشناس به خبرآنلاین میگوید: «همه انسانها بهطور طبیعی در مواجهه با این قضایا، در خود احساس درد و رنج میکنند، خودشان را در قالب قربانی یا خانواده مقتول میبینند و ناگریز به انتشار محتوا یا تصاویر شخص قاتل و خانواده او میپردازند؛ چون در درون خود معتقدند با این اقدام، خانواده مقتول را همراهی میکنند، ولی گاهی ممکن است این جریان بهقدری قوی باشد که همدلی هم تبدیل به یک امر بیثمر تبدیل شود و اثرات منفی در جامعه داشته باشد.»
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
چالشهای حقوقی پرونده الهه حسیننژاد؛ از خشم عمومی تا تضییع حقوق اولیای دم و متهم/ انتشار تصاویر قاتل و اعضای خانواده او در فضای مجازی چه تبعاتی دارد؟
آسیبهایک حقوقدان به خبرآنلاین میگوید: «برای انتشار تصاویر قاتل، تا زمانی که او متهم شناخته میشود، چه از سوی جامعه و چه از سوی نهادهای رسمی و قانونی به منزله نقض حقوق اوست؛ چون هنوز محاکمه نشده است. پس از محاکمه و صدور رأی قطعی، فرد مجرم تلقی میشود و میتوان تصاویر او را به صورت عمومی منتشر کرد.»
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد:
درخواست خانواده الهه حسیننژاد دختر گمشده از مردم: مزاحم ما نشوید/ عموی الهه: ۹۰ درصد تماسها مزاحم تلفنی است؛ میپرسند گمشده پسر است یا دختر
حوادثخانواده الهه حسیننژاد دختر گمشده در شهر تهران ضمن تشکر از ابراز همدردی و پیگیری مردم با آنها، درخواستی مهم را از عموم هموطنان مطرح کردند.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
توقف مهاجرت پرستاران ایرانی صحت دارد؟/ ۶۰ هزار پرستار خانهنشین در کشور داریم/ ۶ میلیون میگیرند تا گواهی صلاحیت حرفهای برای مهاجرت پرستار صادر کنند
آموزشدبیرکل خانه پرستار به خبرآنلاین میگوید: «علاوه بر ترک شغل و تغییر شغل پرستارها، ما الآن ۶۰ هزار پرستار در خانه نشسته داریم. برخی دیگر از پرستارهای ایرانی هم که مهاجرت کرده و به دانمارک رفتهاند، ۳ الی ۶ هزار یورو حقوق میگیرند.»
-
در گفتگو با خبرآنلاین مطرح شد؛
فرمگرایی و اسمگرایی بلای جان این مملکت شده/ از مردم پول میگیرند و مدرک میدهند/ یک نفر از بیرانوند بپرسد تو چه نیازی به دکتری داری؟
آموزشیک جامعهشناس میگوید: امروزه در کشور ما وقتی سوار اسنپ میشوی یا برای خرید به مغازه میروی برای احترام به تو "دکتر" یا "مهندس" میگویند، یعنی این عناوین انقدر ابتذال پیدا کردهاند؛ در حالیکه در خود کشورهای توسعه یافته معمولا این عناوین دیگر به کار نمیروند؛ مثلا در رشته من یعنی جامعهشناسی حتی افراد سرشناس هم بدون عناوین دکتر، فقط همدیگر را به اسم میشناسند و صدا میزنند؛ متاسفانه در مملکت ما این فرم، عنوان و اسم است که اهمیت پیدا کرده است.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
آمار بازماندگان از تحصیل؛ اولویت ادامه تحصیل با پسران است/ کودک همسری از علل ترک تحصیل دختران/ جامعهای که سواد خواندن و نوشتن دارد اما بیسواد است
آموزشآمارهای جدیدی از وضعیت بازماندگان از تحصیل گزارش شده است، یک کارشناس آموزش در گفتوگو با خبرآنلاین ضمن بررسی علل ترک تحصیل دانشآموزان درباره وضعیت سواد در ایران هشدار میدهد، او میگوید: « امروزه شاهد بیسوادی جامعه در ابعاد مختلف هستیم؛ حتی با معیارهای مدرک تحصیلی، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت حتی دیپلم ندارند، این وضعیت در هزاره سوم، زمانی که بسیاری از کشورها مشکلات آموزشی خود را حل کردهاند بسیار نگرانکننده است و چشمانداز ترسناکی برای آینده ترسیم میکند؛ یعنی جامعهای که ممکن است سواد خواندن و نوشتن داشته باشد، اما عملاً بیسواد است. »
-
یک وکیل دادگستری در گفتگو با خبرآنلاین:
قبح زورگیری در جامعه ریخته شده/ جمع کردن اراذل و اوباش و به زندان فرستادنشان نقشی در کاهش جرایم ندارد/سارقان با علم به مجازات خود، مرتکب جرم میشوند
آسیبهایک وکیل دادگستری میگوید: جامعه کنونی ما دارای عدم مدارا شده و به جامعهای خشونتگرا تبدیل شده و آنقدر کیفقاپی و زورگیری در جامعه رخ میدهد که دیگر این جرایم قبح خود را از دست دادهاند.
-
در کافه خبر بررسی شد:
طرح کاهش مهریه به ۱۴ سکه/ حق مردان به عنوان بزرگ خانواده باید حفظ شود/ برساخت چهره زنان به عنوان اهریمن کار درستی نیست/ مردان هم مظلوم نیستند
آسیبهاقانون مهریه قرار است دوباره تغییر کند، مجلس شورای اسلامی درحال بررسی این قانون پیشنهادی است، قانونی که بندهای زیادی دارد اما شاید یکی از مهمترین آنها ایجاد محدودیت برای مهریه است، طوریکه قرار است سقف ضمانت اجرایی قانون برای تامین مهریه زنان ۱۴ سکه بهار آزادی باشد. این تصمیم حالا مخالفان و موافقان زیادی پیدا کرده، برخی معتقدند سبب حبسزدایی از بدهکاران مهریه میشود و برخی دیگر آن را نقض کننده حقوق زنان میدانند.
-
در گفتگو با خبرآنلاین تشریح شد:
کدام قولنامهها از اعتبار ساقط شدند؟/ پایان کسب درآمدهای هنگفت مشاوران املاک
قضایییک وکیل داگستری میگوید: از مزایای ثبت معاملات ملک در سامانه کاتب این است که خود دارندگان اسناد سبز رنگ جدید، بدون مراجعه به مشاور املاک و بنگاه معاملاتی و بدون پرداخت هزینه میتوانند قراردادهای خود را در کاتب ثبت کنند و معاملات خود را انجام دهند؛ با این اقدام واسطهگری و پولهای هنگفتی که املاکیها از مردم دریافت میکردند، عملا حذف میشود.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
پیشبینی هوای تابستان ۱۴۰۴؛آمار ناامیدکننده بارشها در نقاط مختلف کشور/ مردم این نقطه دیروز دمای صفر درجه را تجربه کردند
شهریرئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا میگوید: طی روزهای آینده بارش خاصی در کشور وجود ندارد؛ از روز شنبه سوم خردادماه یک سامانه بارشی به کشور وارد میشود و استانهای نوارشمالی کشور مثل آذرباییجان غربی، آذرباییجان شرقی، اردبیل، زنجان، استانهای ساحلی دریای خزر، تهران، قزوین، قم و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
روایتی از سقوط پرواز رئیس جمهور؛ من آخرین نفری بودم که با پدر صحبت کردم؛ تلفن پدر را آلهاشم جواب داد، میگفت «اینجا کجاست؟»
حوادثبالگرد سید ابراهیم رئیسی اواخر اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در منطقه حفاظت شده دیزمار در شهرستان ورزقان سقوط کرد، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم، مالک رحمتی استاندار سابق آذربایجان شرقی، سید محمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز هم در آن پرواز بودند که همگی شهید شدند. همچنین سید طاهر مصطفوی، محسن دریانوش و بهروز قدیمی بهعنوان کادر پرواز در کنار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت از رئیسجمهور در این حادثه به درجه شهادت رسیدند. حالا یک سال از آن روز میگذرد، دختر خلبان شهید مصطفوی در گفتوگو با خبرآنلاین روز حادثه را شرح میدهد.