تهدید ایران به بستن تنگه هرمز امروز باعث افزایش قیمت نفت تا مرز 109 دلار شده و پیش بینی می شود تحقق این تهدید می تواند نفت را تا مرز 200 دلار نیز پیش ببرد.

آذرجزایری: رقمی که می تواند اقتصاد جهانی را تحت شعاع قراردهد و باب جدیدی از بحران اقتصادی در جهان را باز کند. ضمن آنکه پیش بینی می شود با ارائه گزارش آخر هفته آمریکا از بازار نفت که احتمالا فردا منتشر می شود قیمت نفت شیب تندتری را برای افزایش قیمت بردارد.
در شرایطی که 40 درصد حمل و نقل دریایی نفت وگاز جهان از تنگه هرمز صورت می گیرد همواره کشورهای غربی و آمریکا از بسته شدن این تنگه توسط ایران ابراز نگرانی کرده اند و اولین بار است که مسوولان کشور از اقدام به بستن این تنگه به طور جدی یاد می کنند.
شاید برای همین باشد که این روزها نگرانی در بازار جهانی نفت به شدت افزایش یافته و قیمت نفت نیز روند صعودی در پیش  گرفته است. تحلیل موسسات بین المللی انرژی نشان می دهد که در صورت تحقق چنین تهدیدی از سوی ایران قیمت نفت تا مرز 200 دلار نیز افزایش خواهد یافت .ضمن آنکه پیش بینی بیش از 20 موسسه بین المللی انرژی در جهان براین نکته تاکید می کند که نفت در 2012 پایین تر از 100 دلار نخواهد آمد.
دراین بین اگرچه راه های جایگزین برای تنگه هرمز وجود دارد اما به دلیل افزایش هزینه های حمل و نقل و افزایش مدت زمان تحویل ، انتخاب راه جایگزین ، اقتصادی به نظر نمی رسد.
از سویی دیگر آنچه جهانیان را نگران کرده وابستگی کشورهای تاثیرگذار در اقتصاد جهانی چون کشورهای اروپایی ،آمریکا و ژاپن است.چراکه در حال حاضر روزانه بیش از 2 میلیون بشکه نفت مورد نیاز آمریکا و اروپا از این تنگه عبور می کند.
ضمن آنکه در حال حاضر گاز صادراتی کشورهایی چون قطر از طریق این تنگه جابه جا می شود.
روزنامه سوییسی 'نویه زوریخر سایتونگ' در این زمینه نوشت: چنانچه تحریم های جدی علیه تهران اعمال شود و در این راستا محدودیتی در عبور تانکرهای نفتی از طریق تنگه هرمز در خلیج فارس که وسعت چند کیلومتری دارد بوجود آید، این امر واکنش های شدیدی برای بازار نفت و همچنین اقتصاد جهانی خواهد داشت.
مرکز بین المللی تحقیقات نفتی در لندن برآورد کرده در صورت بستن کامل این تنگه، این امر می تواند باعث شود تا قیمت هر بشکه نفت در بازارهای جهانی به 175 دلار در هر بشکه برسد.
این درحالیست که روزنامه سوییسی 'باسلر سایتونگ' نیز به نقل از یک نظر سنجی از 27 تحلیلگر مهم امور نفتی نوشت که قیمت نفت در سال 2012 به زیر 100 دلار در بشکه نمی رسد.
براساس اظهارات دومنیک چیریچلا، تحلیلگر مسائل انرژی ،با توجه به خروج نیروهای آمریکایی از عراق، خاورمیانه و بالاخص ایران، نقش تعیین کننده ای در بازار نفت ایفا خواهند کرد. مسائل ژئوپولوتیک در تعیین قیمت های جهانی نفت در سال آینده نقش عمده ای خواهند داشت.برهمین اساس این نگرانی درحال حاضر در بازار جهانی نفت ایجاد شده که در صورت بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران قیمت نفت سیر صعودی جبران ناپذیری را در پیش بگیرد.
گِرِگ اسمیت مدیرعامل کالاهای اساسی جهانی معتقد است: در صورت اعمال تحریم‌های بیشتر بر ایران، این مورد به سرعت حل نخواهد شد.
اکثر نفت خام صادراتی از عربستان، ایران، امارات، کویت و عراق و گاز صادراتی از قطر باید از تنگه هرمز عبور کند؛ این تنگه یک کانال 6.4 کیلومتری میان عمان و ایران است.
بر اساس اطلاعات انرژی آمریکا، حدود یک سوم نفت دریایی از این تنگه در سال 2009 عبور کرده است.
ایران از چند روز پیش رزمایشی نظامی را در تنگه هرمز آغاز کرده است که تحلیلگران آن را هشداری به غرب در مورد تشدید اقدامات ضد ایرانی خود می دانند.
چرا ایران از حربه تنگه هرمز استفاده کرد؟

خلیج فارس دارنده بیش از 60 درصد ذخایر اثبات شده نفت جهان است و 30 درصد تجارت جهانى نفت را در اختیار دارد. در سال 2006 کشورهاى خلیج فارس (بحرین، ایران، کویت، قطر، عربستان، امارات متحده عربى) در حدود 28 درصد نفت جهان را تولید کردند. این درحالى است که این کشورها 55 درصد (728 میلیارد بشکه) از ذخایر نفت خام جهان را در مالکیت خود دارند. کل صادرات کشورهاى حاشیه خلیج فارس در سال2006،  18.2 میلیون بشکه در روز بود که از این میزان 17 میلیون بشکه آن ازطریق تنگه هرمز (معادل یک پنجم تقاضاى جهانى) صادر شده و بقیه آن از طریق خطوط لوله نفتى ترکیه به مدیترانه و از عربستان به دریاى سرخ منتقل گردیده است.
در طول سال 2006 عمده واردات نفت آمریکا از خلیج فارس 2.2میلیون بشکه در روز، معادل 17 درصد کل واردات نفت آمریکا بود. 66 درصد این میزان واردات نفت از عربستان، 25 درصد از عراق، 8 درصد از کویت، و کمتر از یک درصد از قطر و امارات متحده عربى صورت گرفت. درکل کشورهاى حاشیه خلیج فارس حدود 18 درصد واردات نفت خالص (Net Oil Imports) و به طور تقریبى 11 درصد تقاضاى نفت آمریکا در سال 2006 را تامین کردند. اروپاى غربى(مشتمل بر کشورهاى عضو سازمان همکارى و توسعه اقتصادى OECD) به طور میانگین 2.8میلیون بشکه در روز واردات نفتى از کشورهاى حاشیه خلیج فارس در سال 2006 داشتند که کاهشى کمتر از 0.1میلیون بشکه در روز نسبت به سال 2005 را شاهد بود. بالاترین سهم صادرات نفت خلیج فارس به اروپاى غربى توسط عربستان (44 درصد) انجام شد. هم‏چنین مقدار قابل توجهى از نیاز اروپا توسط ایران (33 درصد)، عراق (13 درصد) و کویت (7 درصد) تامین گردید.
در سال 2006 ژاپن نیز به طور میانگین 4.4 میلیون بشکه در روز واردات نفت از خلیج فارس داشت. تهیه نفت توسط این کشور از خلیج فارس از پایین ترین سطح در سال 1988 یعنى 57 درصد، به بالاى 83 درصد در سال 2006 رسید. در حدود 35 درصد واردات نفت این کشور از خلیج فارس در سال 2006 از عربستان سعودى، 29 درصد از امارات متحده عربى، 12 درصد از ایران، 12 درصد از قطر،10 درصد از کویت و بیش از یک درصد از بحرین و عراق بود.
آمار و ارقام بازار جهانى نفت نشان مى‏دهند که على رغم پیشرفت‏هاى تکنولوژى، در بیست سال آینده تقاضاى ایالات متحده براى نفت به طور مداوم افزایش خواهد یافت. بر این اساس انتظار مى‏رود تقاضاى ایالات متحده براى نفت در فاصله سال‏هاى 2002 تا 2025 چهل درصد افزایش یابد. این افزایش تقاضا تنها مختص ایالات متحده نیست. بر طبق پیش بینى آژانس بین‏المللى انرژى در سال 2002 میزان تقاضاى جهانى براى نفت تا سال 2030 به مقدار دو سوم افزایش مى‏یابد و به 17 میلیون بشکه در روز یا سالانه 15.3 میلیارد تن مى‏رسد.
همچنین جداى از نفت، منطقه خلیج فارس ذخایر عظیم گاز طبیعى (2.6تریلیون فوت مکعب یعنى 45 درصد کل ذخایر کشف شده) جهان را دارد که سهم ایران از آن 15.3درصد (8/970 تریلیون فوت مکعب) است. خط ساحلى ایران در صدور این انرژى‏ها نقش حیاتى بازى مى‏کند؛ زیرا تانکرها ونفت کش‏ها از مسیرهایى عبور مى‏کند که بسیار نزدیک به خاک ایران، جزایر تحت کنترل و پایگاه‏هاى نیروى دریایى ایران در خلیج فارس است. این حساسیت بالا و تهدیدهاى ایران به انسداد تنگه هرمز در صورت هرگونه حمله نظامى علیه ایران، اکنون یکى از دغدغه‏هاى کشورهاى پیشرفته صنعتى براى تضمین امنیت صدور انرژى شده است. اگر چه در صورت بسته شدن تنگه هرمز استفاده از مسیرهاى جایگزین امکانپذیر است؛ اما این مسیرها طولانى تر و پرهزینه تر هستند. ایران بزرگترین و نیرومندترین کشور خلیج فارس است و بیشترین گستره جغرافیایى و مواضع حفاظتى را در این منطقه دارد، به همین دلیل تنگه هرمز از اهمیت بسیارى برخوردار است و در حقیقت دروازه ارتباطى ایران با جهان و منطقه شمرده مى‏شود.

بنابراین تنگه هرمز یکى از مهم‏ترین عوامل بازدارنده در تهاجم به مرزهایش محسوب مى‏شود. تنگه‏اى که صادرات 90 درصد نفت خلیج فارس (40 درصد تجارت نفتى دریایى جهان) و همچنین صادرات گاز طبیعى مایع این خلیج به آن بستگى دارد. تهدید به بستن این تنگه که گلوگاه کشتى‏هاى حامل نفت از خلیج فارس است مى‏تواند عامل بازدارنده‏اى در مقابل تهدید دیگر کشورها باشد.

 

/22131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 191566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 55
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    59 37
    در صورت عملی شدن این تهدید در کمتر از چند ساعت ایران مورد حمله ی نظامی شدید امریکا و متحدانش قرار میگیره! با هر چیزی نمیشه شوخی کرد! تنگه هرمز نه تنها برای اروپا و امریکا بلکه برای کل دنیا مهمه! اونوقته که خیلی راحت مجز حمله به ایران توسط دنیا صادر میشه
    • بدون نام IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      28 13
      هر تهدیدی را با تهدید پاسخ خواهیم داد. اونا نفتمون رو تحریم کنن بشینیم نگاه کنیم؟؟؟
    • بدون نام IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
      12 9
      آمریکاییها فقط بلدند هواپیمای مسافربری رو بزنند.20 سال قبل اینطوری بودند حالا هواپیماهای شناسایی ما روی سرشون مانور میدهند و اونا فقط از روی استیصال نگاه می کنند.
  • بدون نام IR ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    42 26
    این تهدیدها باعث می شود تا دیگر کشورها به بستن این تنگه بین المللی حساس و تحریک شوند که ممکن است منطقه را متشنج تر سازد که به نفع ایران نیست.
  • وحید IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    36 42
    به نظر من به ریسکش می ارزه درصورت تحریم نفت ایران تنگه هرمز رو به مدت یک ماه ببندیم تا تحریم های ما لغو شود.
    • بدون نام CA ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      17 13
      در اینمورد صحبت از ریسک جنگ نیست بلکه بطور قطعی بستن هرمز در همان دقایق ابتدا منجر به یک جنگ خانمان سوز میشود. باید واقع بین بود.
    • hamed IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      15 11
      واقعا شما فکر می کنید ایران میتونه بیش از 2 روز این تنگه رو ببنده؟ اگر ایران کوچکترین حرکتی بکنه آمریکا و متحدانش اگر لازم باشه کل جنوب ایران رو اشغال می کنند. حداقل جزایر ایران رو می گیرند
  • بدون نام IR ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    50 18
    جنگ بدنبال دارد
    • سمج IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      12 17
      جنگ لزوما به نتیجه بد منجر نخواهد شد!
  • بدون نام CH ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    29 48
    یکی از دستاوردهای بستن تنگه هرمز اینه که فاتحه نیروی دریایی پنجم آمریکا خونده میشه.حالا توقف صادرات نفت وبیچارگی عربها وغربیها بماند.
  • عباسی IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    33 42
    این خبر قلب هر ایرانی با شرف را مملو از امید و افتخار می کند . فرقی هم نمی کند کجای دنیا باشد و زندگی کند .تا کی تحریم و ناجوانمردی؟ تا کی زور وتحریم؟ از قدیم هم گفتند دیگی که برای ما نجوشه ....(با عرض معذرت)
  • ممد IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    54 22
    به این فکر کردید در صورت همچین کاری کل ایران و زیر ساختهایش به اتش کشیده میشود ؟ میدانستید کل کشورهای صنعتی جهان و متحدانش ایران را به کام نیستی میکشانند . میدانستید لغایت بستن این تنگه و نا امن کردن ان شاید سه روز طول بکشد ولی تبعات ویرانی و بمباران تمام ده هزار هدف از پیش تعیین شده شامل فرودگاها و سد ها و نیروگاهها و ... به ده ها سال بازسازی نیازمند است؟
    • بدون نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      15 10
      نباید انقدر ترسید مطمین باشید که هیچ حمله ای در کارنیست و نخواهد بود چون اگه اونها مطمین بودن که حمله ی نظامی به خاک ایران براشون نتیجه ای داره اولا زودتر از اینها اقدام کرده بودند و ثانیا این همه خرج جنگ فرهنگی ونرم نمیکردند
    • سمج IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      7 11
      به نظر من بهتره در قدم اول برای کالاهای عبوری از مبدا و به مقصد کشورهای تحریم کننده، و همینطور کشتی های عبوری تحت پرچم یا بیمه این کشورها عوارض ببندیم تا قدم بعد!
    • بدون نام CA ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      7 4
      کاملا موافقم.
    • بدون نام CA ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      10 10
      به نظر من حتی تهدید کردن به بستن هرمز یک اشتباه استراتژیک است.
    • اصغر IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      16 6
      شما درست می فرمائید ولی اگر تحریم شویم وضعیت بهتر از جنگ نخواهد بود چون اون وقت قحطی و نا امنی وبیکاری نابودی فرسایشی مارو رقم خواهد زد .پس مرگ یه بار شیون یه بار شاید فرجی شد.
  • بدون نام IR ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    40 23
    عامل بازدارنده نیست که هیچ خودش عامل تهدید و حمله میشه. اون وقت دنیا از عرب و عجم، غرب و شرق متحد میشن در حمله به ایران
  • بدون نام IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    31 14
    می تواند عامل بازدارنده باشد اما چه مدت و به چه هزینه آیا در مقابل انرژی هسته ای نفع بیشتری دارد
  • بدون نام MY ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    53 23
    بستن تنگه هرمزگان از سوی ایران نه تنها نقطه برتری نیست بلکه نقطه ضعف ایران در یک جنگ می باشد، زیرا در آن صورت عملا اجازه دخالت نظامی به دیگر کشور ها داده می شود.
  • a-s IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    29 40
    گاهي اوقات انسان مجبور است براي استقلال و شرف خود هزينه كند . تا كي بايد اين قلدرهاي دنيا هر چه كه دلشان مي خواهد انجام دهند.
    • بدون نام IR ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      13 12
      سیاست یعنی همین ما باید پستان گاو و بگیریم و از شیرش استفاده کنیم نه اینکه شاخشو بگیریم و با هاش سرشاخ بشیم کاری که ترکیه و مالزی به خوبی انجام دادند الان شما اثری از استعمار انگلیس تو مالزی می بینین خودتون قضاوت کنین سیاست یه علم که میشه باهاش به اوج رسید و یا با سر به زمین خورد جنگ اگه بشه برای همه تلفات داره هم ما هم امریکا هم اسرائیل ولی هزینه ما چقدره و مال اونا چقدر!
    • بدون نام IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      8 2
      دلشون میخواد چون قدرتشو دارن و داشتن و خواهند داشت اگه ارزه داریم مثلشون بشیم
  • حبیب IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    52 13
    حرفی بزنیم که از عهده بر اییم به سر گذشت کشورهای منطقه که تماما خود را مبارز می دانستنند نگاه کنیم و عبرت بگیریم راه مبارزه بااستکبار جهانی نه از راه کشت وکشتار و قلدر بازی است بلکه از راه کسب دانش وپرورش ان است که میتوانیم بر او پیروز شویم . بامردم همراه شویم وبه انها اعتماد داشته باشیم .
    • بدون نام AU ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      8 5
      کاملا موافقم
  • بدون نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    38 15
    سنگ بزرگ علامت نزدن است!!!
  • میلاد IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    13 8
    به اعتقاد بنده , بستن تنگه هرمز جنگ سختی بدنبال خواهدداشت که دودش به چشم مردم ایران خواهدرفت
  • بدون نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    9 9
    اگه این کار عملی، عاقلانه و کم هزینه بود در جنگ با عراق انجام میشد. مگه بچه‌بازیه که این حرفها زده میشه؟ جنگ به هر روش و با هر ایده‌ای زیانباره. باید با دنیا تعامل کرد نه تقابل
    • لاله سرخ IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۳
      7 8
      برادر يا خواهر من شما فك كردي با يه ادم با شعور و با اخلاق و انسان روبرويي (منظور امريكا و اسرائيل و انگليسه) ؟ اينا همون كسايي ان كه هواپيماي مسافربري ما رو بي دفاع و مظلوم زدن اينا همون كسايي ان كه پول ميدن واسه بمب گذاريو ترور اينا همون كسايي ان كه اينهمه تهاجم فرهنگي دارن به ما بعد شما ميگي بريم حرف بزنيمو تعامل يكي از دوستان حرف جالبي زده همينجا گفتن كسي كه ميزنه تو گوشت شما واسش نامه اعتراض اميز ميفرستي البته فعاليت هاي اونا بيشتر از تو گوشي زدن هم بوده فقط تعدادي انسان احمق هستن كه ميشينن امثال بي بي سي رو نگاه ميكنن و تبريك سال نو اوباما رو گوش ميدنو ميگن به به و ترور و بمب و قطع نامه و تحريم و فتنه و اينارو هم نميبينن من نميدونم بعضي ها نميفهمند يا نميخواهند بفهمند
  • امیر IR ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    18 8
    اونهایی که میگید بستن تنگه موجب نابودی ایرانه مطمئن باشید اگر اونها ذره ای به این امر امیدوار بودند لحظه ای درنگ نمیکردن مطمئنا ایران تحریم نفتی نمیشه
  • بدون نام MY ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    9 10
    ضمنا کشور برادر و دوست چین هم در این صورت خطر نبود نفت را حس کرده و با آنها متحد میشود. از ما گفتن بود
  • بدون نام CH ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    16 7
    یکی از دستاوردهای بستن تنگه هرمز اینه که فاتحه نیروی دریایی پنجم آمریکا خونده میشه.حالا توقف صادرات نفت وبیچارگی عربها وغربیها بماند. _____________________________________ وقتی 10 تا کشور با ایران حمله بکنن دیگه شهاب 1 2 3 4 کار ساز نیست ، حالا شما بشین فاتحه بخون
  • بدون نام IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    9 9
    بستن تنگه هرمزبهترین بهانه و مجوز برای حملات شدید آمریکا و متحدانش است که میتواند بحران عظیمی رابه دیگرمشکلات کشوراضافه کند و ممکن است سالیان سال ایران رابه عقب برگرداند بستن تنگه کار بسیاربچه گانه ایست که ضررش بسیار بیشتر از منافعش است و سناریوی عراق برای ما هم تکرارشود
  • جواد IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    10 6
    در صورت عملی شدن این تهدبد احتمال بروز یک جنگ جهانی دیگر بوجود میاد !! به اینصورت که امریکا و متحدانش به ایران حمله میکنن و چین و روسیه هم با امریکا وارد جنگ میشن به همین دلیل برای امریکا اصلا راحت نیست که با بسته شدن تنگه ی هرمز به ایران حمله کنه . به هر حال تنگه هرمز مانند یک سلاح در دست ایران هست و ما باید هشیارانه از این سلاح استفاده کنیم این اصلا نقطه ی ضعف نیست که یک کشور از مواهب خدادی خود به عنوان سلاح استفاده کنه بلکه کاملا عاقلانه هم هست. بلاخره اینوو باید دونست که تا وقتی که حق با ماست پیروزی هم با ماست .
    • hamed IR ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      10 6
      چرا شما فکر می کنید که چین و روسیه به خاطر ایران با آمریکا می جنگند؟ اونا تا حالا 4 تا قطعنامه تو شورای امنیت علیه ایران تصویب کردن . احتمالا افرادی که از این حرفها می زنند هم اطلاعاتشون از وضعیت دنیا در حد جنابعالی است یا اینکه کسانی می خواهند ایران را وارد یه جنگ نابود کننده با دنیا کنند
  • فرید IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    10 5
    با اقدامات تحریمی که دنیا علیه ما انجام می دهد میخواهد ایران ضعیف شود و بعد به ایران حمله کند. بهتر از حال که ایران قدرت دارد اقدامات پیش دستانه انجام دهد تا تجربه عراق تکرار نشود.
  • عاقل NL ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    12 12
    حربه بستن تنگه هرمز چقدر کارگر است؟ کاملا واضه که! هیچی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    9 12
    اره به این میگن ترسو چرا اونا هرکاری دلشون خواست انجام بدن ما اونوقت نتونیم تنگه را ببندیم اغاجون تو جنگ همه دنیا علیه ما بودن الان که اینقدر قوی هستیم میخوان چیکار کنن زنده باد ایران
  • رضا CH ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    13 5
    برای چند روز شدنی است ولی در دراز مدت ضررش برای ایران بخاطر جنگ بیشتر است. ایران باید کاری کند که به اهدافش بدون جنگ برسد زیرا در جنگ تمام زیر ساختار که در این چند دهه توسط جوانان غیور ایجاد شده از بین میرود
    • مهدی IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
      6 3
      خب الان هم داریم همین کار رو میکنیم تا الان که ما به کسی نگفتیم روی چشمتون ابرویه ولی وقتی اونا دارن به ما شاخ میزنن ، اگه باز هم عقب بکشیم مطمئنا ضرر می کنیم اونوقت باید بدوییم دنبالشون و بگیم هر چی شما بگید! چشم ! به نظر شما صدام که از ظرفیت هاش ( تانک و جنگنده و ....) استفاده نکرد ، سود کرد یا ضرر؟
  • سلگی IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    16 8
    باید تلاش کنیم اتفاق نیفتد ولی اگر راهی دیگه نبود ایران از پس هر قدرت نظامی در خلیج فارس بر خواهد آمد مطمئن باشید
  • سجاد IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    9 5
    با این وضعیتی که کشور ما داره شاید فقط جنگ بتونه کسایی که دارن در داخل به کشور خیانت میکنند رو به خودشون بیاره یا حداقل مرد از نامرد تشخیص داده بشه که انقدر شاهد دزدی و خیانت نباشیم. به هر حال به یه شک (shok) احتیاج هست تا شاید این وضعیت کجدار و مریض جاش رو به یه هبستگی ملی بده تا شاید به خودمون بیایم!
  • احسان IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    10 8
    مطمعن باشید با حمله ی امریکا به ایران امریکا نابود خواهد شد زنده باد ایران
  • احسان IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    11 6
    امریکا اگه میخواست حمله کنه تا حالا حمله کرده بود امریکا فقط ادعا داره هیچ کاری نمیتونه بکنه
  • بدون نام IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    8 5
    حربه نیست . چرا حربه؟! چندتا ناو جنگی می گذاری تنکه هرمز و هرکی نزدیک بشه می زنی . اگر هم خود ناوها را بزنند که باز کردن تنکه خیلی طول می کشه.
  • T.G IR ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    9 8
    ببینید بچه ها من فکرم خرابتر از شما هاست!! تصور کنید که ایران تنگه هرمز بسته بعد آمریکا و متحداش میان تو سازمان ملل قطع نامه صادر می کنن و بعد اون ها با یه مجوز بین المللی میان و به ایران حمله میکنند!! ایران اول چند تا ناو آمریکا رو میزنه با چند تا شون هم درگیری شدید میکنه! اما خب اگر نیرو و توان کافی نداشته باشن میان چند تا بمب اتمی که بنا به حسب حال نیاز کشور میشه درست میکنن (شاید هم از کره شمالی بخرن) و آزمایش بکنن و رو سر اونها بریزن و بگن که ما نبودیم ماله خودشون بود میخاستن ما رو بزنن به خودشون خورد و بعد چاه مکن بحر کسی اول خودت بعدا کسی!!! واینطوری قضیه فیصله پیدا میکنه که امریکا و متحداش دست از حمله برمیدارن و میان پایه میز مذاکره که ما رو ببخشید و اینا.. ایران محاله سر خم کنه!!
  • فسایی IR ۰۳:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    11 7
    ما ایرانی هستیم و از تبار کورش کبیر هستیم و زیر بار حرف هیچ اجنبی نمی رویم و با بستن تنگه هرمز گوشمالی محکمی به اعراب و غرب می دهیم
    • بدون نام IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
      6 5
      اونهایی که مخالفند کدوم تباریند؟!
  • حميد بهنام IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    10 2
    بعضي از كاربران چرا اينقدر شلوغش ميكنن؟!!!ما كه نگفتيم با دنيا سر جنگ داريم و ميخوايم پيش دستي كنيم و تنگه رو ببنديم!!!وقتي اونا برنامشون فشار از طريق غير ديپلماتيكه خب طبيعيه كه ما هم رفتار غير ديپلماتيك نشونشون بديم.وقتي كسي توي گوش ات بزنه تو براش نامه اعتراضيه نمي نويسي!!!مينويسي؟!!!
  • امیر IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    8 2
    ایرانی 5000 سال تمدن دارد زیر بار حرف زور نمیرود حتی اگر بمیرد ،زنده باد ایران آقایانی که از آمریکا می ترسید شما هایرانی نیستید شایدم از ترس زیر بار زور می می هواید می برید آیندگان شما رو قضاوت خواهند کرد ای طرفداران تز قاجاریه
  • علی IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    8 1
    انرژی هسته ای و نفت برای آینده و حال کشور ما بسیار حیاتی است تحریم موفق نفت می تواند دشمنی های سنگین تر هم بدنبال داشته باشد پس ایران باید با تمام قوا از تمامیت ملی خود دفاع کند و نگذارد این حربه که میتواند آخرین حربه به جای جنگ مستقیم با ایران باشد عملی شود . تنگه هرمز طبق قوانین بین المللی در اختیار کشور ساحلی است و ما میتوانیم با اطلاع قبلی اقدام به بستن آن نماییم و قدرتش را هم داریم. در ضمن کشور های روسیه و چین منتظر افول قدرت آمریکا هستند تا جای این کشور را بگیرند و ایران نمی خواهد همه را به یک چوب براند در نتیجه آنها مستقیما وارد جنگ با ایران نمیشوند. الآن هم تمام کشورهای اروپایی حاضر به تحریم نفت ایران در این شرایط اقتصادی نیستند. خداوند راهی برای تسلط کفار بر مسلمین قرار نداده
  • بدون نام IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    5 2
    سلام خيلي متاسفم براي دوستان بي غيرتي كه فال بد مي زنند امريكا و هيچ كشور ديگه اي هيچ غلتطي نمي توانند بكنند اولين نفر هم به جنگ بره خود منم جنگ هم بيشتر از 6 ماه طول نميكشه كه امريكا 100 درصد شكست ميخوره (قابل توجه بي غيرت ها ) امريكا اگه از ايران نمي ترسيد خودش تا حالا حمله كرده بود. نه اينكه ا خودش ادم بياره يا تحديد كنه واسه جنگ
  • شهاب IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    7 2
    این امریکا‏ ‏دیگه‏ ‏شورشو‏ ‏در‏ ‏اورده‏ ‏تا‏ ‏کی‏ ‏باید‏ ‏سکوت‏ ‏کرد‏ ‏تا‏ ‏کی‏ ‏باید‏ ‏حرف‏ ‏مجالس‏ ‏ساختگی‏ ‏غربی‏ ‏ها‏ ‏را‏ ‏گوش‏ ‏داد‏ ‏حالا‏ ‏وقته‏ ‏مثل‏ ‏کشور‏ ‏کره‏ ‏شمالی‏ ‏جلوی‏ ‏تمامی‏ ‏تهدیدها‏ ‏و‏ ‏فشار‏ ‏ها‏ ‏وایساد‏ ‏و‏ ‏امریکا‏ ‏باید‏ ‏بدونه‏ ‏که‏ ‏جواب‏ ‏های‏ ‏هویه‏ ‏و‏ ‏من‏ ‏اولین‏ ‏کسی‏ ‏هستم‏ ‏که‏ ‏جانم‏ ‏برای‏ ‏وطنم‏ ‏میر‏ ه‏ ‏
  • بدون نام IR ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۷
    2 0
    زنده باد ايران,تحت هيچ ايران اجازه نميده كه كشوري 350 سال قدمت داره بياد بزرگتري كنه,همه از تبار كوروش هستيم.ايرانم هميشه دوست دارم.
  • محمد IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۷
    0 0
    مخالفت بعضی افراد نشاندهده نفس ضعیفشان است. فرض اگه ما تنگه رو نبندیم. اونوقت باید بشینیم bbc بگه ایران جلو آمریکا کم آورد